Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa audio do sedana. Pomoc i opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

4.5 i 6.5
    Z tymi fasolkami to troszkę koloryt jak z faderem co ni zmienia faktu że mają swój repertuar.
    Last edited by sylvek; 16.11.2015, 19:41.

Skomentuj

Moja ma 7,5 i bez problemu słucha mój repertuar.

Skomentuj

Moje też słuchają, ale czsami chcą posłuchać swoich piosenek lub sam im puszczam jak zaczynają z nudów rozkręcać samochód.
        Jak pisałem głośniki z tyłu mam nie poto by uzupełniany przód lecz poto by czsami graly dodatkowo dla pasażerów tylnej kanapy lub tylko one dla nich właśnie. Przez zdecydowaną większość czasu gra przód, na tyle miała zostać seria ale okazało się że jeden wofer jest spalony wiec wymieniłem je na jakiś niedrogi zestaw.

Skomentuj

Więc zostaw z tyłu fabryczne badziewie, a zaoszczędzoną kasę przeznacz na przód. Swoją drogą - ściągałeś już tapicerkę? Widziałeś jak montowany jest woofer?

Skomentuj

woffer ori jest do tapicerki montowany, ale jest sposob by zamontować 16" bez dużych przeróbek jeśli chodzi by była za ori maskownica. Lecz jeśli ma być na wierzchu to sporo zabawy

Skomentuj

Sama tapicerka to najmniejszy problem akurat, bardziej chodzi o konstrukcje drzwi i kwestie stworzenia w miare szczelnej i stabilnej objętości pracy dla woofera.

Skomentuj

Dokładnie o tym mówiłem. Nie jest problemem "powiesić" woofer w przestrzeni na jakimś dystansie. Ale stworzyć mu odpowiednie warunki do pracy to już co innego.

Skomentuj

Myślę że a4 nie jest gorzej robiona od octavii, możesz zrobić foty, bo mnie się wydaje że za tapicerka masz głosniki przymocowane do blach zaślepiających wnętrze drzwi.
                  jeśli tak to wystarczy kupić lub dorobić odpowiednie dystanse maskownice zostaw orgi i po kłopocie
                  ki

Skomentuj

Ktory to rok a4?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

B5, czyli ta bez blachy technologicznej

Skomentuj

Octavia ta pierwsza to auto uważane za nie grające, potrzeba mocnych zabiegów aby zagrała
                        Druga ma woofer w tyłku, tez słabe rozwiazanie i trzeba 3 dróg aby zagrała

Ałdi ma jeszcze gorsze drzwi
                        Ale lepiej grające
                        Da sie ale nie bedzie łatwo
                        Ale sa dwa sposoby
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak z tapicerką nie ma nic, lecz widziałem rozwiązanie wstawienie blachy oraz oblepienia jej z 2 stron matą, potem przykręcania jej do drzwi. myślę że w tedy uda się stworzyć coś szczelnego.

Skomentuj

Może się uda a może nie, to dość trudna droga. Myślę że łatwiejszą i również grającą opcją jest wykorzystanie tapicerek i przygotowanie ich pod mocowanie głośników. Polecam obejrzeć instalacje gazownika na SCA.

Skomentuj

Czaruję...
                            X