Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skoda Octavia I kombi- głosniki na tył.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trochę ciężko się czyta.

Skomentuj

Przepraszam, dopiero zauwazylem. To dlatego, ze z telefonu pisalem i te polskie znaki... W razie W pytaj. Bede pisal uproszczona polszczyzna najwyzej

Skomentuj

Zamieszczone przez Mercutio Zobacz posta
        Może mój wątek na forum o odpowiednim umożliwieniu głośnika w podłodze coś Ci podpowie. Mimo iż ja zmieściłem tam cały labirynt wiec to trochę inna bajka. Jeżeli chodzi o odległości od ścianek a rozumiem że są to odległości wewnętrzne to w takim projekcie nie powinno to być problemem. Jedynie pomyślał bym o dodatkowym wewnętrznym wzmocnieniu by konstrukcja była odpowiednio sztywna. Wtedy nie będziesz się martwił przy pakowaniu ciężkich rzeczy do bagaja a i dźwiękiem Ci się to odwdzięczy. Co do znoszenia się fal... hmmm spójrz na ultra-płaskie konstrukcje jl Alpine czy innych markowych producentów. Myślę że przy tak małym subie ma to marginalne znaczenie. Pianka wewnątrz owszem zwiększa pozorną objętość obudowy widzianą przez głośnik i często stosuje się ją by naciągnąć wymiary obudowy. Jej ilość na tez wpływ na dźwięk gdyż zwiększa się masa drgająca za głośnikiem a to zmienia jego parametry więc i brzmienie. Tu odsyłam cie do forum jest to pięknie opisane. Co do otworu br to nie słyszałem jeszcze pomysłu by go schować. Wiem z doświadczenia że zmiana jego umiejscowienia w podłodze może diametralnie zmienić i jakość i spl konstrukcji w miejscu odsłuchowym. Wyprowadził bym go klasycznie bezpośrednio do wnętrza bagażnika i zasłonił materiałem dźwięko przepuszczalnym. Ale miejsce jego wyprowadzenia jak już wcześniej pisałem radził bym Ci najpierw odsłuchać...
        Możesz przesłać jakis link odno¶nie ułozenia głosnika?

Skomentuj

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...go-w-bagażniku

Skomentuj

Czaruję...
          X