Witam.Chciałbym zamontować wzmacniacz do skoda octavia 3 kombi.Początkowo myślałem nad dołożeniem subwoofera,bo nie posiadam zestawu cantona,który podobno i tak fajnie nie gra.Wzmacniacza szukałem małego żeby wszedł pod siedzenie pasażera z przodu i kupiłem niedaleko mnie JBL GTO-3EZ.Jest to układ w klasie D 2x50W 4ohm + 350W 4ohm sub, więc jest możliwość podłączenia przednich głośników z możliwością cięcia fs i zmieniłem zdanie chcę podłączyć przedni zestaw tez pod wzmacniacz.Z przodu zamontowałem przez lato morel maximo 165 i wygłuszyłem drzwi,gra to ładnie pod fabrycznym radiem,ale wiadomo troszkę brakuje mocy,dolne pasmo jest przyjemne ,ale bez pazura (wiecie czasem trzeba trochę przekręcić gałkę volume) lecz czuć niedosyt mocy.Chciałem zapytać czy już ktoś montował pod fabryczne radio bolero wzmacniacz w octavii ?nie ma wyjścia rca wiec muszę zastosować konwenter z wyjścia przednich głośników na rca-możecie jakiś polecić? jeszcze jest kwestia radia jak mu odłączę przednie głośniki to gdzieś wyczytałem ,że radio wywala komunikat o awarii głośników i tego się obawiam,może ktoś wie coś o tym.Wszelkie rady mile widziane.Jak się trochę ociepli czeka mnie prowadzenie zasilania od aku,tego nie lubię,ale trzeba to zrobic.
Link do wzmaciacza
https://www.jbl.info.pl/p173,jbl-gto-3-ez.html
Subwoofera też jeszcze nie mam,posiadam jedynie stx samochodowy 2x2 ohm na początek może wystarczy,ale planuję kupić później coś bardziej na poziomie.Na aukcjach do wnęki bagażnika trzeba wydać 300zł za mdf w boczek +300zł głośnik do closed 15 litrów.Bardziej rozważam coś w stylu Audio System G-R10 FLAT PŁASKA OBUDOWA bo jak sprzedam auto to będzie do następnego.Nie wiem jak to gra hmm,ale słuchałem jeszcze ROCKFORD FOSGATE P1 w closed i podobało mi się.Na to jeszcze czas :)
Link do wzmaciacza
https://www.jbl.info.pl/p173,jbl-gto-3-ez.html
Subwoofera też jeszcze nie mam,posiadam jedynie stx samochodowy 2x2 ohm na początek może wystarczy,ale planuję kupić później coś bardziej na poziomie.Na aukcjach do wnęki bagażnika trzeba wydać 300zł za mdf w boczek +300zł głośnik do closed 15 litrów.Bardziej rozważam coś w stylu Audio System G-R10 FLAT PŁASKA OBUDOWA bo jak sprzedam auto to będzie do następnego.Nie wiem jak to gra hmm,ale słuchałem jeszcze ROCKFORD FOSGATE P1 w closed i podobało mi się.Na to jeszcze czas :)
Skomentuj