Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Peugeot106CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cześć!

Skomentuj

Pobawiłem się wzmacniaczami i powiem ze dopiero zaczęło to grać na 1/4 vol już subwoofer zaczyna trząść autem. I że Rage against the machine jest najlepszą muzyką do ustawiania audio. Podzielę się z Wami moim dziełem wkrótce, jak poprawie niedociągnięcia. Pozdrawiam Mocno!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Jakmatoda Zobacz posta
        powiem ze dopiero zaczęło to grać na 1/4 vol już subwoofer zaczyna trząść autem.
        Uważaj, bo wygląda na to, że masz złe ustawienia gain'ów/level przynajmniej na subie.
        Przeczytaj ten wątek i sprawdź u siebie oba wzmaki:
        http://www.strefacaraudio.pl/topic/6...e-wzmacniaczu/
        Inaczej wzmaki będą przesterowane i ucierpi na tym cały system prócz Pionka.
        Pozdr.
        Last edited by grzeczny_52; 03.03.2020, 19:49.

Skomentuj

Dzięki. Cześć. Powiem szczerze że za bardzo szybko chce to złapać. O mały włos nie spartolilem tweeterow. Wszystko robię na oko. Wiem. Na oko można zachorować Mam już miernik. Postaram zrobić to tak jak trzeba. Narazie zrobię sobie przerwę na lekturę. Przerosło to mnie wszystko i straciłem ucho. Czuje się tak jak w sklepie z perfumami. Pzdr!!
          Fajnie byłoby jakby ktoś to za mnie zrobił.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Może ktoś z Was zna kogoś w północnym Londynie który mógłby zerknąć okiem na to wszystko. Puki jeszcze działa

Skomentuj

Najlepiej to gra przy takich ustawieniach:
            Low lpf100hz12db/oct
            Lpf-lpf stereo
            Mid hpf100hz12db/oct
            Mid lpf3.15k6db/oct
            High hpf4k6db/oct
            Wzmacniacze ustawiane na słuch:)
            do momentu pojawienia się szumów w tweeterach na maksymalnej głośności w radiu przy pauzie cd. Może to i nie mądre. Pzdr

Skomentuj

Zdjęcia na nasz serwer wrzuć.
              https://diyaudio.pl/uploader.php

Skomentuj

Udało się. Ok. Przedstawiam Wam mój pierwszy i tak poważny jak dla mnie projekt. Subwoofer wykonałem samodzielnie. Pomysł ściągnięty z filmiku Pawła S z YT. Za co mu bardzo dziękuję. Gromadziłem graty od ładnych paru tygodni i w końcu już wszystko jest na swoim miejscu i brzmi przepięknie. Dzięki za wszystkie wskazówki. Pzdr
                Tomek

- - - - - aktualizacja - - - - -

Last edited by Jakmatoda; 06.03.2020, 08:54.

Skomentuj

Tutaj zamieściłem nagranie z auta. Nagrane tel. Pzdr!!!
                  https://drive.google.com/file/d/1DBk...w?usp=drivesdk

Skomentuj

Witam Wszystkich. Znalazłem głośniki średnio tonowe Morel WR4. Chciałbym dołożyć je do systemu który już mam żeby zagrało w 3 Way. Autko moje nie należy do najcichszych w środku i podczas jazdy nie słychać całego dźwięku. No i generalnie chciałbym zobaczyć różnice dźwięku zestawu 3 zdrożnego. I przy okazji znaleść zajęcie. Mam jeszcze nie wiem ile dni wolnych. I mam w tej sprawie pytanie. Czy musiałbym dołożyć do nich osobny wzmacniacz 2Ch ? Czy znaleść jakaś porządne zwrotnice i z mostkować wzmacniacz 4ch. Dzięki Pzdr!!

Skomentuj

zwrotnica 3 drozna
                      gotowa to taki mega polsrodek :/
                      raczej trzeba robic od zera

Skomentuj

Cześć. Zwrotnica od zera raczej odpada. Sam nie dobiorę wszystkiego do budowy i się nie znam. Nie znam tez nikogo kto mógłby mi to zrobić. Wiec szukam gotowych zwrotnic. Szukam zwrotnic Morel MXR380. ( lub innej jak ktoś poleci). Nie wiem czy się da tak na odległość takie zwrotnice zbudować ale jak byłby znalazł się chętny to byłbym zainteresowany kupnem. Głośniki już dokupiłem i będą to głośniki kopułkowe średnio tonowe od Dynaudio z Vw. Pzdr

Skomentuj

to zacznij sie bawic i zabuduj slupki

Skomentuj

Czaruję...
                          X