Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz - jakie moce??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz - jakie moce??

Witam. Tak czytam posty na tym forum i jedno mnie dziwi, a mianowicie stwierdzenie, że 300 watt RMS to za mało!!
    NIe wiem, może jeszcze się na tym tak dobrze nie znam, ale np. taki woofer kody SW1000 ma tylko 100 watt RMS a potrafi nieźle zatrząść, gdyby go wstawić do auta, pewnie ładnie by skakało :)

300 watt!!! Chcecie ogłuchnąć w tym aucie?? Niech ktoś mnie przekona, po co tyle watów.

i przy okazji drugi problem - jak patrze na wzmaki w sklepach i na te piekne cyfry w stylu 1000watt to śmiać mi się chce. Prosty rachunek 1000/12V=83 ampery (nie uwzględniając strat). Czy to możliwe??

jak wstawisz sobie do lazienki 4 fotele obite gruba tapicerka i sciany w polowie wylozysz czyms co tlumi halas to zobaczymy czy ten sub 100Watt'owy gdzies nie zginie hehhehehehehe
    mowa tu o rms a nie pmpo

Skomentuj

dokladnie
      w kabinie przy 500-600 watach mozna bezproblemowo gadac z naciskiem gadac a nie krzyczec ale jakbys wszedl do bagaznika to juz inna sprawa-oczywiscie nie polecam
      ludzie mi nie wiwerza ze ja przy 600 watach rozmawiam z osoba jadaca kolomnie na fotelu llekko podniesionym glosem
      liczby sa duze ale tak naprawde to nie jest duzo chociaz dlugo sie przy tej mocy nie da usiedziec

Skomentuj

to już zależy od efektywności głośnika i tego czy przypadkiem nie mamy hatchbacka :)

Skomentuj

To ja Ci napisze tyle:
          Ja wstawilem wczoraj mojego suba na 27/150/4SS do kumpla do auta do golfa II(3drzwiowego)i podlaczylismy go pod wzmaka blaupunkta ktory dawal na suba 150W w RMS, muza z DVD i wlaczylismy jakis hh, 50 centa i powiem Ci tak:
          mimo ze sub nisko strojony (32Hz) to wlosy sie nam jezyly na przednich siedzeniach... a wzmak odpalony na 50%:) kumplowi sie spodobalo i oddemnie suba kupuje <lol>z poczatku sie bał bo myslał ze mu tylna szyba wyleci;]
          A co do rozmawiania, to bezproblemowo dało sie rozmawiac w samochodzie:)

Skomentuj

Maxi
            Nie chce cie troche zbijac z stropu ale z tego co piszesz mozna wywnioskowac ze jeszcze glosnego suba nie slyszales. Na poczatek moze i stx przy 75W bedzie dobry, poczekaj jeszcze jakis czas az zarazisz sie czyms lepszym, naprawde warto.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

bas jest nisko nie wiem czy nie jest tak ze czestotliwosc ludzkiego glosu nie bedzie nigdy zagluszana przez suba jezeli bas to dol a czlowiek to srednica to dlaczego ma to sie grys(ź)c ?
              tak czy inaczej wydaje mi sie ze nawet bardzo glosny subwoofer mozna przekrzyczec a to dzieki naszym wadliwemy sluchowi ktory tak naprawde jest najczulszy na srodek pasma.

Skomentuj

borys:) wiem wiem:)
                U mnie w mieście poprostu nikt nie ma takich sprzętów. Sklepow ze sprzetem tez nie ma, no oprocz media expert:P
                A jak juz ktos cos ma w aucie to sa to jedynie tzw "tuby"

Skomentuj

Maxi
                  Uzbieraj $ kup sobie BSW jakis wzmak 200W min i mozesz zaczac trzasc cala okolica hhe
                  Oczywiscie zartuje ale naprawde namawiam do dozbierania i kupienia czegos lepszego.
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys hehe... jak ja lubie słowo "dozbieraj":P
                    Wiesz teraz jestem w ost klasie liceum takze srodkow ni ma:/ a pozatym bede robic estradowki:)
                    Za rok jak skoncze szkole to do roboty i wtedy pomyslimy co do auta wsadzic:)
                    Chociaz przyznam, ze od dluzszego czasu przygladam sie temu BSW:)

Skomentuj

NO dobra. POwiedzmy, że w jednej kwestii mnie przekonaliście, ale liczby. 1000 watt to 83 ampery. 500 to już tylko 42 ampery. WIECIE JAKI TO PRĄD?? To ja przy moim standardowym akumulatorku (aż 36 Ah ) potargałbym max godzinę, i mogę pchać auto do domu - chyba tak??

A tak przy okzaji tych prądów, to ile można wytargać prądu z alternatora. Gdzieś ktos kiedyś powiedział, że nawet 70A. Powoli mam zamiar coś dokładać do auta więc wolę najpierw zebrać odpowiednią ilość informacji. Dzięki, za zainteresowanie się tym tematem :)
                      Pozdro.

Skomentuj

to zalezy od tego jaki masz alternator

Skomentuj

Zamieszczone przez Raveland
                          dokladnie
                          w kabinie przy 500-600 watach mozna bezproblemowo gadac z naciskiem gadac a nie krzyczec ale jakbys wszedl do bagaznika to juz inna sprawa-oczywiscie nie polecam
                          ludzie mi nie wiwerza ze ja przy 600 watach rozmawiam z osoba jadaca kolomnie na fotelu llekko podniesionym glosem
                          liczby sa duze ale tak naprawde to nie jest duzo chociaz dlugo sie przy tej mocy nie da usiedziec
                          to czemu często u drecha słychać umpa umpa jak jedzie? czy mam rozumieć, ze ja dlatego go słysze, ze jestem poza samochodem i dzwięk wychodzi przez szpary itp a on nie słyszy tego tak głosno? poprawcie mnie jeśli źle wnioskuję

Skomentuj

Nie wiem jaki mam. Toyota Sterlet stary model 1.3 12V. Ile ,mniej więcej może mieć i jakie mają moce alternatory średniej klasy autka. Nie oczekuję dokłądnych danych, tylko zgrubne wyobrażenie o danej wielkości (hehe)

Skomentuj

Witam!!
                              Tak czytam ten temat, i nasówa mi się na myśl że nikt nie ma w aucie więcej niż 1KW.
                              Ja osobiscie mam w aucie Prawdziwe 1500W RMS oparte na 2 BOSCHMANN AZX-W12 NUKE. Wiem że nie są za dobre ale...
                              1500W RMS aucie i można zatrząsnąć większą okolicą, zazwyczaj ja tak robię, gdy jadę do szkoły zapuszczam Np. najczęściej „BassMekanik-NightBass” Lub jakiś hh i wtedy wszyscy słyszą że to jedzie...
                              Początkowo miałem w aucie mosteczek 1-35 z którego po modyfoikacjach uzyskałem około 400W i grało fajnie, ale dla mnie stanowczo za mało.
                              Obecnie pracóję nad wzmakiem 1200W RMS na 4R lub 2x600W na 2R.
                              Zasilane to będzie z 4 trafek EDT 49ub z 2 EDT59
                              Co do wrażenia to..... <hmmm> moce powyżej 1KW to już jest szpan, ale nie gadajcie że nie będzie takiego gościa który by się nie obejżał za autem i ... Umc Umc Umc Umc... czasem to nawet ja jak jadę i stoi masa luda to przekręcę na 3 / 4 . Głowe urywa, nie ma mowy o gadaniu, bo rozmowe zadłuszają średniaki i wysokotonowce, Co do Suba to macie rację, ale sub w aucie jest właściwie po to, aby autem trzęsło, a czym więcej wat, tym mamy większy masaż pleców i nie tylko.
                              Ja swoje 1500W zasilam z akusia 220Ah Centry, a ładwoany jest 2 alternatorami po 85A każdy, a To wszytsko mam w WV Polo 1,4 16V
                              ŁADNIE CO NIE hehe
                              Może ktoś mnie pobije?? <w mocach oczywiście> a dodam jeszcze że wzmacniacz sam zbudowałem, właściwie sam sobie całe auto nadgłośniłęm, a kumpli zżera zazdrość ja ja jade i łupie hehe

Pozdrawiam

Skomentuj

i co dowartościowałeś sie?

Skomentuj

Ja osobiscie mam w aucie Prawdziwe 1500W RMS oparte na 2 BOSCHMANN AZX-W12 NUKE
                                  a dodam jeszcze że wzmacniacz sam zbudowałem
                                  hmmm mala niescislosc;p

Skomentuj

Moze jakies foto tego polo?

Skomentuj

a mi sie wydaje ze dwa hertze es 300 by wciagnely te twoje buszmany :) ale nie o to chodzi ja mysle nad wstawieniu 2x stx 27-300-4-SS zasilane monacorem 2x200w rms tylko szkoda mi miejsca w bagazniku bo skrzynka musiala by miec z 70 l ale podejrzewam ze zmiatalo by wszystko co spotka na swoej drodze :P aa jak sie wkurze to zostawie sobie ten wzmacniacz http://allegro.pl/show_item.php?item=70287406 (aktualnie wystawiam na aukcji) dokupie it mds 08 hertza na przod i nikt mnie nie bedzie slyszal za to ja bede slyszal to co najpiekniejsze

Skomentuj

Miałem okazję chwilowo się zapoznać z samochodówka STX-a dzięki SW.Chwilowo pograł pod holtonem,bez szaleństw.Jednak na tyle że wiem że przy wyłuskaniu chwili czasu zrobił bym z niego niezłego suba,suba co by sam se bagażnik otwierał :)
                                        Radze powaznie się nim zainteresować,przynajmniej tym którzy nie maja wypchanego portfela.Przy odpowiedniej mocy jestem więcej niz pewny że ten wooferek oferuje niezłe rżnięcie na dość wysokim poziomie.
                                        Może jak sie obrobie to go wrzuce na warsztat.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X