Mam takie dziwne odczucie, zę nikt nie patrzy na parametry jak robi nagłośnienie do auta. O ile jak robi woofer to oczywiście robi skrzynke posługując się parametrami. Ale np. Gdy montujecie głośniki w drzwiach czy na tylnej półce, to jakoś nikt nie zawraca sobie głowy dobrocią w takim pudle (nierzadko powyżej 150 litrów dla głosnika 17 cm), czy wymiary bagażnika nie pogorszą wytrzymałości mocowej głośnika. Wszyscy tylko słuchają i patrzą, jak wygląda głosnik. To tak, jak robi większość dresiarzy i innych jełopów, którzy patrzą na wygląd (czy jest bazarowy i "agresywny") oraz na moc. Nikogo nie chcę teraz obrazić tymi określeniami, ale muszę wiedzieć, czy mam tylko takie odczucie, czy mi się zdaje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomiary CA?
Collapse
X
-
nierzadko powyżej 150 litrów dla głosnika 17 cm
bo jeśli tak to najczesciej sa free air'y .. i dupne rozwiązanie.
jesli nie to zawsze licze lub od producenta znam litrażyk.. i zabudowa pułki zesopola ze skrzynką..
co do oceny.. to według ważnosci: słuchamy, słuchamy, słuchamy, paramerty.. konieeec. :)
-
[quote="magik"].. i dupne rozwiązanie.
A z tą zabudową to na półce zbijacie jakąś konstrukcje (jak np. dużo osób robi coś takiego w maluchach), czy może zamykacie półke od dołu??
Wiem, jak zachowuje się głośnik w dosyć dużej obudowie, za dużej (czyli np, grający w komorze bagażnika jako pudło). Czy jest to dobra rozwiązanie, czy jednak lepiej zabudować, zyskać na lepszym impulsie i większej wytrzymałości mocowej głosnika??
Skomentuj
-
chyba się nie zrozumielismy do końca. Drzwi jak najbardziej są komorą zamkniętą (nie znamy tylko litrażu).
Sub musi być zabudowany w jakieś obudowie, czy to Closed czy BR - to też nie podlega dyskusji.
Chodzi mi o głośniki montowane na tylnej półce samochodu - czy zabudowujecie je w jakąś obudowe zamkniętą, czy pracują jako free'air (czyli ich obudowa to bagażnik , czy przejmujecie się tą wielką objętością i czy to dobrze brzmi, pytanie, jak w moim poście powyżej).
Skomentuj
-
Mój Monacor CBR-200TCR - to producent podaje, że nadaje się do subwoofera lub w półkę - przy małym bagażniku. Zrób sobie taki test w samochodzie jak masz jakieś głośniki z tyłu - włącz radio na około połowę głośnośći, siądz i słuchaj a niech ktoś w tym, czasie otworzy bagażnik, za chwileczkę niech zamknie. Ja na standardowych głośnikach słyszałem różnice na basie i to dosyć dużą!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez magikprzecierz w drzwiach nieraz sie zamknięte konory robi.. brioń boze producent nie przymuje drzwi jako free air.. tzn ja takiego nie znam. półkę owszem...
i raczej producent bierze pod uwage to ze w drzwiach jest pelno dziur itp
Skomentuj
-
jezeli robisz zamkniete panele na drzwi to moze i masz zamkniete... inczej to nigdy nie bedzie odudowa zamknieta z drzwi
i raczej producent bierze pod uwage to ze w drzwiach jest pelno dziur itp
ale co jak co.. wszystkie (są wyjątki:) przetworniki 'grają' dopiero w przygotowanych drzwiach i tego zaprzeczyć nie można.. :)
Skomentuj
-
djsmol, nie skupiać sie na tylnej półce..!!
podaj jednen arument przemawiający za montarzem głośników w półce. mówie tu o zwykłych głośnikach nie o subie.. bo zabudowa suba w półkę zintegrowanie jej ze skrzynką ma sens.
ale po co ładować sie w montarz głośników w tylnej półce?
ja znam argumenty za i przeciw.. a czym Ty sie kierujesz?
Skomentuj
-
gdzie te Twoje argumenty? kumple radio ma wyjscia i ze proste.. eh..
ja już myślałem że napiszesz że masz jakiś bardzo duży samochód.. nie wiem ..limuzynę i z tyłu nie słychać co sie dzieje z przodu.. albo że masz na przykład ochotę puścić tym co z tyłu siedzą a samemu z przodu prowadząc nie słyszeć bo Cie rozprasza.. to takie argumenty co do mnie przemawiają..
ale tak.. autko jeśli masz małe.. to tył w półce grający całym pasmem system podkreślam całym pasmem.. kurcze a już napewno współosiowe pogorszą nawet h**ujowy fabryczny przód.. :)
zepsują scene.
już lepiej wsadzić jakieś stx i ciąć filtrem nisko.. choć to i tak 'g' da.. i półśrodek nie załatwi nic.. tzn więcej hałasu niż grania.
no ale jak tam chcesz..
ja ogólenie jestem zwolennikiem dwudrożnego odseparowanego na przód + sub w bagażnik. pewnie wielu sie ze mną nie zgodzi.. ale nie chce mi sie świata naprawiać..
powodzenia!
Skomentuj
-
Czyli raczej skupić się i zrobić za***ty odseparowany system na przedzie, a do bagażnika jakiegoś dobrego suba wrzucić (oczywiście sub DIY). No to w moim przypadku zwieksza ilosć roboty (10cm na przedzie, czyli trzeba zrobić miejsce na coś wiekszego).
Dzięki za porady. Człowiek cały czas się uczy.
Skomentuj
Skomentuj