mIKI, jak niecałe 100zł to nawet spoko - do lekkich rorób styknie. Tylko ile waży, bo jak już to poszukuję jakiegoś noname, ale musi być lekki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakl wykonac prostokatny frez
Collapse
X
-
a powiedzcie mi jak frezujecie otwory pod kopułki i małe wooferki bo moja frezarka ma cyrkiel który pozwala na zrobienie minimalnej średnicy kolo 20cm......
mIKI, jak niecałe 100zł to nawet spoko - do lekkich rorób styknie. Tylko ile waży, bo jak już to poszukuję jakiegoś noname, ale musi być lekki.
Skomentuj
-
Sound Wave, mialem na mysli ze do lekkich prac sie nadaje taka budrzetowka. a co do wagi to jest ciezka i to bardzo jak na taka maszynke;p a co do otworow to spokojnie mona frezowac mniejsze, ja zrobilem sobie z plyty aluminiowej nakladke na ta podstawe prykrecana i jak pod kopulki to robilem dziurki w podstawie. taki sposob wymyslilem;p no mozna jeszcze robic to frezem na lozysku i nie ma problemow;]
Skomentuj
-
ja tam robie inaczej "frezy" za pomoca wyzynarki i pilnika
nakladam poprostu na front obudowy jeszcze jedna plyte odpowiedniej grubosci z wycietymi otworami rownymi zewnetrznej srednicy glosnika i w ten oto sposob glosnik "zapada" sie we frontowej sciance ;]
[ Dodano: 2005-12-05, 23:55 ]
oczywiscie dopoki nie dorobie sie dobrej frezarki to tak robie i bede robil ;]
Skomentuj
-
No to normalne, że w tanich frezarkach są liche łozyska. Faktycznie, bo spotkałem się z opinią, że jak się wymieni łozyska na wysokoobrotowe i zaleje stojan żywicą jeżeli jest taka potrzeba (tutaj akurat niewiem po co i czy aby napewno). Po takiej przeróbce, tanią maszykę mozna na swój sposób przyrównać do tych z wyższej półki. Ale czy to ma sens i jest opłacalne......
Skomentuj
Skomentuj