Cześć! Proszę o radę fachowców. Chciałbym założyć sensowną jakościowo i cenowo instalację do Forda Focusa I kombi. Jako że samochód jest służbowy:) zależy mi na tym, aby była to instalacja dyskretna i nie wymagająca jakichkolwiek przeróbek. Jednostka główna to Alpine CDA 9812, reszta fabryczna:(
Myślałem o takim zestawie:
głośniki przód: PowerBass CK6 (16,5 cm) odseparowane, 2-drożne
głośniki tył: bez zmian
wzmacniacz: U-Dimension J-r 4 kanałowy 4.300
skrzynka tył zamknięta JBL CS 100B (ze względu na oszczędność miejsca)
Czyli sprzętowo ok. 1500 zł. Nie chcę inwestować w tłumienie drzwi, ponieważ w przyszłym roku zmieniam samochód i zamierzam sprzęt "przeszczepić" do nowego. Nie zależy mi na łomocie w stylu techno, a raczej na muzykalności, preferowane gatunki muzyki to głownie: jazz, rock, pop.
Proszę o poradę, czy taki zestaw ma sens, co ewentualnie zmienić. Dzięki z góry i pozdrawiam.
Myślałem o takim zestawie:
głośniki przód: PowerBass CK6 (16,5 cm) odseparowane, 2-drożne
głośniki tył: bez zmian
wzmacniacz: U-Dimension J-r 4 kanałowy 4.300
skrzynka tył zamknięta JBL CS 100B (ze względu na oszczędność miejsca)
Czyli sprzętowo ok. 1500 zł. Nie chcę inwestować w tłumienie drzwi, ponieważ w przyszłym roku zmieniam samochód i zamierzam sprzęt "przeszczepić" do nowego. Nie zależy mi na łomocie w stylu techno, a raczej na muzykalności, preferowane gatunki muzyki to głownie: jazz, rock, pop.
Proszę o poradę, czy taki zestaw ma sens, co ewentualnie zmienić. Dzięki z góry i pozdrawiam.
Skomentuj