Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy taki zetsaw ma sens?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy taki zetsaw ma sens?

Cześć! Proszę o radę fachowców. Chciałbym założyć sensowną jakościowo i cenowo instalację do Forda Focusa I kombi. Jako że samochód jest służbowy:) zależy mi na tym, aby była to instalacja dyskretna i nie wymagająca jakichkolwiek przeróbek. Jednostka główna to Alpine CDA 9812, reszta fabryczna:(
    Myślałem o takim zestawie:
    głośniki przód: PowerBass CK6 (16,5 cm) odseparowane, 2-drożne
    głośniki tył: bez zmian
    wzmacniacz: U-Dimension J-r 4 kanałowy 4.300
    skrzynka tył zamknięta JBL CS 100B (ze względu na oszczędność miejsca)

Czyli sprzętowo ok. 1500 zł. Nie chcę inwestować w tłumienie drzwi, ponieważ w przyszłym roku zmieniam samochód i zamierzam sprzęt "przeszczepić" do nowego. Nie zależy mi na łomocie w stylu techno, a raczej na muzykalności, preferowane gatunki muzyki to głownie: jazz, rock, pop.

Proszę o poradę, czy taki zestaw ma sens, co ewentualnie zmienić. Dzięki z góry i pozdrawiam.

ogolnie klocki w miare, na pewno ten jbl to wywalenia , nie pasuje do reszty , zreszta brzmieniowo wypada nader zle, jezeli nie bedziesz katowal, to mozesz zastanowic sie np nad jakas 10" bo widze ze preferujesz spokojna muzyke np Jl 10w0, cos z phd - graja twardziej i dynamiczniej od jl, dosyc przyjemne glosniki i w podobnej cenie co Jl - zarowno jl jak i phd - spelnia Twoje wymagania - 20 l zamknieta , mozna rowneiz sie zastanowic nad czyms z Cervin Vega.
    POZdr

Skomentuj

Jezeli juz ma byc taki "lepsiejszy" ten sprzet to proponuje Rainbowy slx 260. Powinny lepiej pasowac do twojej muzyki.

pozdro
      low-END

Skomentuj

dzięki za porady, przy okazji klika następnych pytań:

"na pewno ten jbl to wywalenia "
        elementy alternatywne o których piszesz są dostępne w sprzedaży w gotowych skrzynkach czy trzeba bawić się w dorabianie skrzynki?

"proponuje Rainbowy slx 260"
        dlaczego? co zyskam w odbiorze dzźwięku?

Skomentuj

rainbowy maja lepsza srednice i do Twoich preferensji muzycznych sadze ze jest lepsza gora, no tej jbl za dobry nie jest, jezeli chcesz w gotowych skrzynkach to na pewno znajdziesz, ew mozna dorobic pod wymiar w zakladzie CA
          POZdr

Skomentuj

dzięki za porady. Czy możecie polecić mi jakiś sprawdzony zakład CA na terenie Śląska, który dokonałby fachowego montażu i przy okazji nie wydrenował portfela? pozdr

Skomentuj

zrób to sam bo będą drenować.

Skomentuj

Czaruję...
              X