przypomnij mi SW wpakowal w niego chyba 500W ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
500-600 zl. Czy warto?
Collapse
X
-
w brzmieniu to nie wiem ale w łupaniu i kopaniu napewno, zdaje mi sie ze SW spalil juz jednego AP....... nie wiem czy warto pakowac 600W w STXa po to zeby tylko kopal, ogolnie nieciekawy glosnik + nienajlepszy wzmak=cienki zestaw juz wole troche wiecej dac za glosnik i sluchac muzyki jak czlowiek
nie twierdze ze stx jest do dupy ale za 150zl nie sadze zeby byl rewelacyjny i nie mowie teraz o stosunku jakosc/cena bo mam okreslony budzet 600zl
Skomentuj
-
wisnia, jak narazie widze że opierasz się na symulacji :)
jest to wielki błąd, niech przykładem będzie tu porównanie stx 27 300 i bsw,
gdzie nawet w pomiarach STX powinien miażdżyć BSW, a jak nietrudno się domyśleć
było nieco inaczej :)
A jeśli chodzi o AP to stwierdzam że zabija BSW 104II bez problemu, nie wiem jak byłoby z 124II ale nawet jeśli byłby porównywalny to STX jest 2 razy tańszy...
Przynajmniej takie jest moje subiektywne odczucie...
Musze też stwierdzić że słuchałem AP w domu i nie brakuje mu dolu :)
Skomentuj
-
prosze bardzo zapraszam na odsłuchy :)
jak by co to takero słuchał go tez na TDA7294 (oszałamiająca moc 70wat) i tez sobie radził mimo że wszystko sprzysięgało się przeciw niemu
1) zapodział mi się filtr aktywny i jechałem na filtrze z live
2) obudowa była po STX32-150-4SC była za duza a głośnik niechciał pasować (dziura była przyduza co powodowało świsty powiertrza
3) zasilanie 70wat z TDA
przyznaje że zasiliłem go tez z 400watowej estradówki która przy tych 2 ohmach oddawała jakieś 600wat i wtedy efektem była poprostu masakra u mnie w pokoju :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Waveprosze bardzo zapraszam na odsłuchy :)
jak by co to takero słuchał go tez na TDA7294 (oszałamiająca moc 70wat) i tez sobie radził mimo że wszystko sprzysięgało się przeciw niemu
1) zapodział mi się filtr aktywny i jechałem na filtrze z live
2) obudowa była po STX32-150-4SC była za duza a głośnik niechciał pasować (dziura była przyduza co powodowało świsty powiertrza
3) zasilanie 70wat z TDA
przyznaje że zasiliłem go tez z 400watowej estradówki która przy tych 2 ohmach oddawała jakieś 600wat i wtedy efektem była poprostu masakra u mnie w pokoju :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ALTONCarpower wersja 700W + GDN30-300-4AP.
Skomentuj
-
na zdrowy rozsadek nie da sie zrobic glosnika za 150zl ktory dobrze gra i nie napisalem ani razu ze AP jest zly moze i gra glosno jest szybki i kopie ale co z tego jak ma tyle jakosci co reszta za przeproszeniem zasranych STXow, nie uwazasz ze jezeli firma STX zrobila by glosnik za 150zl ktory dorownouje ES300 ktorego tak kiedys ubustwiales to obalila by nim spora czesc rysnku glosnikow?? Bo po co kupowac ES, JBLa GT4, czy nawet BSW jak mozna miec za polowe ceny STXa ktory na zludzenie gra dobrze
ludzie cen i rysnku nie oszukacie najwyzej siebie
za duzo wooferow w zyciu slyszalem zeby w to uwierzyc
a tak apropo to jak jest taki dobry to czemu zaklady CarAudio nie maja go w ofercie ?? przeciez tak samo moga na nim zarobic np kupuja JBLa GT4 12" za 300zl a sprzedaja po 380zl na STXie jak by byl taki dobry jak twierdzicie to tez mogli by zarabiac przeciez kosztuje niecale 150zl a jak jest taki super to za 200zl tez by go sprzedali bo to i tak prawie dwa razy mniej niz za JBLa
nigdy nie napisalem wprost ze ten glosnik jest do dupy ale nie uwieze ze gra nawet podobnie do ES300 bo to nawet nie jest zblizona do siebie polka canowa i jakosciowa.... mozecie usprawiedliwiac tego stxa ze jest malo znana firma i dla tego nie ma go w zakladach CA ale PowerBass jest tez malo znany lecz doceniaja go ludzie ktorzy go slyszeli.... obecnie wolal bym tego PowerBass'a zamiast GT4
a xmax 3mm w subie CA (AP) to sa chyba jakies zarty.... ale przeciez wasz milosciwy stx podaje wiarygodne parametry
zastanowcie sie troche bo za 150zl mozna sobie kupic spodnie a nie DOBRY glosnik
Skomentuj
-
A nie Ci tam bedzie,sie ubawiłem jak to czytałem.Sprawdź sobie ile kosztuje bezpośrednio np. we Włoszech ES 300.Jak masz dojście zresztą do dystrybutora zapytaj go ile on faktycznie płaci za te głośniki.Tylko uważaj abyś zawału nie dostał.Sam narzut w firmach CA to na takim wooferku 100 i ponad 100 zł,importer też za free go nie sciąga,do tego dochodzi marża dystrybutora producenta.Zreszta popatrz na audiocomponents i porównaj ceny,i oni TEŻ na tym zarabiają,ktoś musi pokryć koszty transportu itd,itp.
Wiesz ile kosztuje u nas audiobahn?A wiesz za ile moge go mieć?Używanie ceny jako wyznacznika jakości ma tylko wtedy sens jak sie nie ma pojecia o całym mechaniźmie marketingowym.
Te "zabawki" którymi my się tu w Polsce bawimy i nimi zachwycamy są na niewiele lepszym poziomie technicznym niż właśnie nasz rodzimy stx.
Że xmax 3mm?A chociaż wiesz jakie są z tego kozyści a jakie straty?Bo ja wole mniejszy xmax akurat do samochodu.Takie warunki,taka objetość nie wymaga przepompowywania 1000 metrów powietrza.Bo i po co.I tak w normalnym uzytkowaniu objawiało by sie to jednostajnym,męczącym buczeniem.Więc na kij mi to?Zeby blachy prostować i szpanować po ulicy?Zakres od 40-45 Hz jest wystarczający,ma to przecież do słuchania muzyki a nie ogladania Matrixa w samochodzie.I tak mam obecnie,8 cali,zejście do 40 Hz,moze nawet wyżej.I starcza a nawet wprowadza ludzi w zakłopotanie bo nikomu do głowy nie przychodzi że to takie maleństwo.
Ja wogóle nie wiem co to za moda w CA na ten xmax.Co tym ludzie chcą osiągnąć?Według mnie to droga tylko i wyłącznie do szpanerstwa bo muzykalności w tym nie bedzie ani grama.
Przestan może wreszcie patrzeć w te cyferki tylko zacznij słuchać bo to jest podstawą do dobierania odpowiedniego sprzętu.
Skomentuj
-
nie chce tu wywolywac Hubert zadnej klutni sluchalem naprawde bardzo duzoo wooferow i nie licza sie dla mnie tylko cyfry i symulacje (patrz JL Audio 10W0) nie zabraniam nikomu go kupic tylko napisalem swoja opinie na ten temat i nie uwazam ze bylo cos w niej zabawnego.... moze jak bedzie jakis spot to zaskoczysz mnie pozytywnie tym AP a moze wczesniej kupie go dla testow bo cena nie jest kolosalna..... nie chcialem nikogo urazic tym co napisalem.... o stx'ach
Skomentuj
-
No właśnie,nareszcie rozsądne słowa.Powiem tylko tyle,wiedziałem o ty głośniku duzo wcześniej nim pojawił się w ofercie.Dzięki oczywiście SW bo i on w tym maczał palce.
I mimo wszystko nie wywoływał on u mnie jakis rewelacyjnych odczuc.Poprostu po paru doświadczeniach z stx myślałem sobie,e tam,znowu jakiegos przecietniaczka wypuszczą,szkoda czasu na niego.I przyznam szczerze że temat olałem.Poprostu nie miałem zamiaru sie nim wogóle interesować.
I pewnie na tym by się skończyło gdyby nie wizyta SW u mnie.I oczywiście wśród przywiezionych gratów AP.No jak już przywieziony to trza by go podpiąć.Oczywiście buda przypadkowa,jeden br zatkany reką ;] No i sie dość mocno zdziwiłem jak go przez chwile posłuchałem.To naprawde dobry wooferek,warto choćby dla własnego przekonania go wypróbować.Na mój gust jest bardzo dobry do muzy,jak go dorwie to go przetre we wszystkie strony ale już z góry wiem że idealne miejsce dla niego to nie więcej niż 40L i dość wysokie strojenie.Będzie bardzo szybko,punktowo.Tylko potrzeba mocnego wzmaka aby go w pełni kontrolować.Na mój gust on wiele hertzowi nie ustepuje,a stały obok siebie jak by nie było.Jest świadek na to.
A JL?Przyznam szczerze że te głosniki wogóle mi do gustu nie przypadły.I nie chodzi bynajmniej o parametry a raczej o charakter jak prezentują.Jak dla mnie to one są jakies rozwlekłe.Ten bas jest jakiś taki rozlazły,bez charakteru.A najgorsze jest to że w przeciętnym samochodzie podczas odgłosów jazdy zlewają sie z otoczeniem i trza w nich pilować kilowaty aby jakis tam był efekt.I chyba dlatego ludzie pakuja odrazu po 2 sztuki.
Może i sie komus taki charakter podoba,może w lepiej wyciszonym aucie jest OK.Ale ja patrzę przez pryzmat codzienności i na przecietnych ludzi bo na nich opiera się moje doswiadczenie.Poprostu kasa,jaka cena auta taka klasa nagłosnienia.I tu JL wypada ponizej przecietnej.Oferuje niezbyt wiele jak za swa cene.
Skomentuj
Skomentuj