Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UNO audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a mnie jedno co boli to fabryczna polka ...reszta +
    jezeli o nowe fabryczne fanty ...pewnie Łukasz nie ma czasu ...ale ja bym poswiecil troche na allegropodobne

ps. jestem ciekaw jak ten przod gra :)

Skomentuj

faktem jest ze czasu nie mam za duzo polka z mdfu by sie przydala ale pamietajmy ze podspodem jest skrzynia!!!

a co do elips narazie zaden z uzytkownikow nie uzasadnil dlaczego one sa kiepskie

ps a stxa bym nie wsadzil do samcohodu za zadne skarby ie saadze zeby stx chociaz by w polowie dorownywal boschmanowi

[ Dodano: 2006-02-03, 17:16 ]
      tato jak ten przod gra hmm jakosciowo jest to podbne do 11/100 + arn taki poziom car audio

Skomentuj

z tym że STX nie produkuje elips i wogóle szerokopasmówek czy zestawów odseparowanych do CA więc trudno tu porównywać je...

Skomentuj

ale produkujebasowki i boshman je produkuje

Skomentuj

ale Ty masz tam elipsy a nie basówki ;]
            pozatym AP słyszałeś ?:P

Skomentuj

stx to stx zeby byl nawet ze zlota z platynowanym koszem ja tych glosnikow nie lubie nie graja dla mnie ani efektownie a co najwazniejsze ladnie graja jednolicie bez smaku i zroznicowania

[ Dodano: 2006-02-03, 19:15 ]
              ale jezeli chodzi o elipsy niech mi ktos napisze dlaczego jest taka nagonka na te glosniki?
              i nie piszcie mi tu ze maja plastikowe membrany itd
              to sa glosniki do car audio do konkretneg przeznaczenia na tylnia polke dlaczego tego ne stosowac jak kogos intersuje tylko czysto brzmiacy system a nie jakies spektakularne efekty stereo

Skomentuj

LUKASZ, a jak turbo sie sprawuje? Napisz cos wiecej o silniku i jakie masz cisnienie doladowania czy soft turbo na 0.5b czy kute tloki,korby itd i 1.2 bara czy wiecej ? W koncu 200ps przy 1.4 pojemnosci to jest duzo, jestem ciekawy jak sie sprawdza to w codziennej jezdzie, a sprzeglo spiek? Jak jeździsz w piatki ?

Sorki za offtopa

Skomentuj

zeby byl nawet ze zlota z platynowanym koszem ja tych glosnikow nie lubie nie graja dla mnie ani efektownie
                  chciałbym by moim uzasadnieniem że elipsy boshmana są kiepskie był właśnie ten cytat..
                  mam nadzieje ze skoro sam uzasadniasz swoje zdanie w ten sposób nie bedziesz już miał wątpliwości dlaczego są kiepskie elipsy moim zdaniem..

wsio.
                  czysto brzmiacy system
                  to brzmi czysto?

[ Dodano: 2006-02-03, 22:41 ]
                  czysto!
                  bo mi sie ze śmiechu zajady porobią.

Skomentuj

LUKASZ, a masz pożliwosc pomierzenia t/s tego wooferka i charek calego zestawu? Jak tak to chetnie bym zobaczył jak to na wykresie wygląda:)

Skomentuj

w samochodzie cizko jest zdjac ch-ke

magik ja np moge powiedziec czmu nei lubei stxa slyszalem go nie raz wiem jak wygladaj jego parmaetry jak sa mocowane membrany itd mialem z nimi swoje przejscia i nie jedna konstrukcje a ty dalej nie potrafisz uzasadnic dlaczego elipsy sa slabe?

co do silnika obecnie to nie sa zadne fajerwerki
                      silnik pochodzi z tipo 2,0 16V moc nadzien dzisiejszy to 143 kM bez wiekszych zmian w silniku oprocz wydechu (kolektora) niestety moc jest za duza pojawiaja sie problemy z zawieszeniem i przegubami takze lozyska z przodu nie wytrzymuja ogolnie jak bede chcial go skonczyc na przerobke pojdzie caly przod ale to sie zobaczy bo budowa jest juz prawie skonczona i w granicahc lata bedaziem ozna zainwestowac jakies pieniazki w nowe autko

[ Dodano: 2006-02-05, 15:09 ]
                      a parametry troche powatpiewam w ich prawdziwosc

fs 52 qts 0,4 vas 20

Skomentuj

magik ja np moge powiedziec czmu nei lubei stxa slyszalem go nie raz wiem jak wygladaj jego parmaetry jak sa mocowane membrany itd mialem z nimi swoje przejscia i nie jedna konstrukcje a ty dalej nie potrafisz uzasadnic dlaczego elipsy sa slabe?
                        moje uzasadnienie będzie równie dobre.
                        znam różne elpisy, jende lepsze, drugie gorsze, jednak miałem z nimi swoje przejscia i nie jeden raz lądowały na śmietniku..

LUKASZ, nie rozśmieszaj mnie. Ty znasz STX'y ja znam elipsy.. tylko nieliczne sobą coś reprezentują.. i naprawde.. nielicznych na nie stać, uzasadnienie masz podobne do swojego. koniec. nie mam zamiaru sie tłumaczyć z tego dlaczego nie lubie elips.
                        to tak samo z tym że nie lubie pomidorowej. koniec kropka. inni lubią ja nie.
                        czemu?
                        wiesz.. miałem z nią róźne przejscia i z wielu gatunków pomidorków jadłem..
                        śmiech na sali, zero konkretów.. zupełnie jak wy.

Skomentuj

trzebabylo wsadzic 8 drozna elipse lanzara albo pyle

Skomentuj

juz od dawna wiadomo że idealna membrana ma ksztaut hiperboloidy obrotowej i nic tego niezmieni......

membrany w elipsach mają zdecydowanie gorsze właściwości niz w tradycyjnych głośnikach....

Skomentuj

ale tez maja swoje zalety jak np sztywnosc

Skomentuj

Ja slyszalem tylko jedne dobre Elipsy za 900zl ze zwrotnica..
                                Infinity Kappa 693.5i
                                http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...14&prod_id=146

i to nie zasilane radiem tylko oddzielnym wzmakiem 2*100W RMS

Skomentuj

no niestety sztywność zupełnie nie lezy w naturze elips.... są narazone na nierównomierne obciązenia na nieliniową prace i miliony innych problemów. gdyby elipsy były takie super to napewno ktoś by ich na estradzie uzywał - tam liczy się głównie wytrzymałość...

Skomentuj

a to JBL decada
                                    tez syper ..ale cena :(
                                    http://www.jbl.pl/Jbl/DECADE.php

Skomentuj

Czaruję...
                                    X