Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat the rock 400 i tuba magnat powerbull 450 czy warto ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

eeh mysl. uwazasz mnie za jakiegos .... ktory uwaza ze wzmacniacz ktory podaje ma 30W RMS i 1000muzycznej ... oraz ze nie wiem nic o mostkowaniu... wiec dalem Ci ze sie mylisz, argumenty i dane, sa tam dane i glosnika i wzmacniacza, ... poprostu.
    tak tak, first t to jest to
    tak przy okazji to JBL GT4 ma 250w rmsu skoro Cię to tak bardzo interesuje.
    Widze że miałeś styczność tylko z głośnikami "do suba" o mocy 30w z napisami "5000W" i "Super BASS" na membranie...
    Jeśli chodzi o mostkowanie, jak to możliwe że po zmostkowaniu moc oddawana
    przez wzmacniacz na taki sam głośnik co przed zmostkowaniem wzrosla 2 razy ?
    Jeśli już podajesz jakieś linki to do konkretnego modelu głośnika/wzmacniacza,
    a nie na strone producenta :|
    tak ma walic ... bo nie po to kupuje kiste zeby grala jak glosniczki w polce .... ma byc uderzenie basowe zeby autem az zatrzeslo i na zewn. bylo slychac, a ktos kto stanie obok ma czuc w plucach uderzenie basu.
    ale chce to slyszec poza autem nawet w dalszej odleglosci od auta
    może ktoś powie że jestem powierzchowny, ale jak dla mnie jesteś zwykłym dresem i tyle...
    wybacz mi, ale z takim podejściem do sprawy nie można Cię inaczej ocenić ...
    Bo jeśli ktoś kupuje suba po to żeby było go słychać z daleka to mi wsią zabitą dechami zalatuje, starym polonezem z elipsami o mocy 15000W napędzanymi z radia Safari i naklejkami Alpine...
    jako amator tez sie podniecalem na widok wzmacniacza marki gowno o mocy 1500W i malym druczkiem (mocy muzycznej, lub mocy max), moc muzyczna to chwilowa moc mierzona najczesciej przy zawyzonym napieciu ktorego akumulator nie osiaga.
    kogo posądzasz o bycie amatorem ?

Skomentuj

najlewpiej KUP TEGO MAGNATA I TA TUBE I BEDZIE PO PROBLEMIE

Skomentuj

o kurde no nie moge.. sebastian1983, po co wogole cokolwiek tu piszesz jezeli sam wiesz lepiej? Żyj dalej w swoim świecie walenia basem az sie blachy beda wyginac a panienką mini fruwać.... ;]

tyle z mojej strony do tego topicu

Skomentuj

jak byś miał pojęcie o wzmacniaczach mocy to byś wiedział że roznica między mocą muzyczną a RMS wynika z faktu sztywności zasilania.... jak dasz sztywniejsze to musi ono mieć nizsze napięcie (spadek mocy muzycznej) natomiast przypadkiem idealnym jest wzmacniacz o mocy RMS = muzycznej i to oznacza zasilacz stabilizowany to z kolei daje nam baardzo małą sprawność czyli duuzo ciepła :)

mylisz moc RMS muzyczną i PMPO - - osayłam do ksiązek i radze skończyć z bajkami....

no bez przesady :) ale chce to slyszec poza autem nawet w dalszej odleglosci od auta
          typowo dresiarskie podejście - ja tam wole słuchać muzyki a nie walenia i lubie mieć równowage tonalną a nie bas +12 dB ponad reszte

Skomentuj

Ale takich jak on jest wielu, tu nie chodzi o sluchanie muzyki, ale glownie o szpan i lansowanie sie!!

Jesli chcesz cos, zby bylo slychac na zewnatrz to wez jakies ze dwa ALFREDY z Qts>0,6 i wsadz je w bass-reflex i do tego jakis wzmak FIRSTA czy tez ALFREDA i bedzie fajno..

Skomentuj

stx 27 150 8 ss + first= zadyma (wiem,slyszalem)
              w aucie taka zadyma ze nawet zadna laska tam niewysiedzi,mowie CI jaki basior!
              nawet ja chcialem z tego auta uciec jak najszybciej,a prosba o odsluch suba w aucie to tragedia
              na zewnatrz slyszalem suba w odleglosci.... 20 metrów? dalej niestałem bo az mi sie włosy jezyły,nawet łonowe-niezły szpan moze byc z tego co ? :]

P.s
              stx 27 150 8 ss vs first=taka kicha ze ja pierd....... DUUUUUUUUUUUUUDNI BUUUUUU JEB(jak mlotkiem w karton :P ) ...

Skomentuj

za to Twoj blaupunkt jest wart .... no comment.
                nie rozumiem co masz do mojego blaupunkta?
                czy ja Ci napisałem, że jest super?

sebastian1983, słuchaj no kolego..
                ja Ci radze, kup co chcesz.

zadko przytakuje Magikowi
                :) hehe.. dzięki temu jest czasami dyskusja.. kazdy może miec swoje zdanie :) i ma doświadczenie z czym innym..

Skomentuj

j*******e k***a jak czytam wypowiedzi sebastiana to kreuje mi sie obraz lysego goscia 2x2 ktory jezdzi rozlatujacym sie bmw e30 1.6+lpg :P wielka pletwa na tyle + diabelek na masce:P a jego ulubionymi ciuchami sa PRLowskie dresy od ruskich ze stadionu dziesieciolecia ewentualnie 3 paski + tulipanek adidasa... ktory jest conajmniej dosc "uczulony na krytyke" i oczekiwal ze mu wszyscy napisza : tak sprzet ktory wybrales to hajent z wąchocka normalnie ful wypas, zazdroscimy Ci ze mozesz sobie na to pozwolic... czlowieku daj se siana... niechcesz krytyki, dobrych rad to spadaj z forum i go niezasmiecaj, podejrzewam ze powyzszy tekst jest odzwierciedleniem myswli wielu forumowiczoww co czytali ten topic

Skomentuj

moc muzyczna to nie mit tylko producenci to naginaja, przy zakupie wzmacniacza nie tylko patrzy sie na moc... magnat to ogolnie nic ciekawego taka budzetowka...a to czy dasz 300w do 200w glosnika to tylko moze byc lepiej... lepsza kontrola... po to ktos dal ci uszy zebys potrafil odroznic charczenie glosnika od gry... ponadto latwiej mocny glosnik spalic slabiutkim wzmakiem niz na odwrot...jak chcesz dudnienia to idz na jakas budowe gdzie mlotem pneumatycznym tluka albo tym cosiem do ubijania ziemi...taki basior ze hej

Skomentuj

a czy jest tu gdzies moderator? czy zasnął:) moderator wake up i wywalić tego posta, zeby forum nie zaśmiecał

Skomentuj

ja slyszalem ze niezly lomot daje vectra a ktora 160 km na godzine wpada na drzewo :P

Skomentuj

Święty, jestem ciągle :P
                          to że gość ma inne (złe przekonania nie kwalfikuje tematu do śmietnika;]
                          są i tacy co lubią młot pnaumatyczny - trudno - Ich sprawa...

Skomentuj

Rany! Ale wojna!
                            Powiem tylko tyle,mój 8 calowy MDS-ik (kupiony za radą Magika) dośc skutecznie zgasił jakąś "tube" Magnata za niemal 1500zł (z montażem).Mam nowe zamówionko i nowego wroga,sąsiada z CA :/
                            I po ciula sie wychylałem?Cały ja,esz...

Skomentuj

------------------------------
                              Wydawalo mi sie ze tu sa inni ludzie, a nie tacy ktorzy potrafia tylko obrazac.
                              Tak na marginesie, temat dotyczy czegos innego a nie "dresow"...
                              Ale kazdy sadzi po sobie, nosisz dresy? jezdzisz trupem z naklejkami alpine? to jezdzij dalej.... bo mi od czegos takiego daleko.... nie dosc ze odbiegacie mi od tematu.... to jeszcze obrazacie.... szczyt.
                              A tak dla sprosotowania, piszac o uderzeniu w aucie i poza nim w odleglosci nie chodzilo mi o muzyce zagluszanej przez +12dB basu.... ale rozumowanie niektorych sprowadza sie wlasnie do takiego czegos i obrazania ....
                              Chce slyszec w srodku granie z poteznym uderzeniem. Do szpanowania mi daleko, dla wlasnej satysfakcji chce uslyszec muzyke z uderzeniem poza samochodem.
                              Jak to mowią, powtarzam... kazdy sadzi po sobie...
                              -------------------------------

Wracajac do tematu....
                              w takim razie co polecacie, no po przystepnych cenach .... ??????
                              I jakiej mocy ???? spasowanie wzmacniacz + glosnik ( subwoofer )
                              Gdyby mi zalezalo na zwyklym stukaniu zalozyl bym same glosniki ... chodzi o mocne uderzenie...... ale nie w stylu samej łupaniny .... i charczenia....

[ Dodano: 2006-03-01, 21:55 ]
                              Powiem tylko tyle,mój 8 calowy MDS-ik (kupiony za radą Magika) dośc skutecznie zgasił jakąś "tube" Magnata za niemal 1500zł (z montażem).
                              No wlasnie nie wiem ... ale braciak ma w bmw ("5" z 93r.) sprzet magnata za 10 tys, robili mu to w firmie specjalizujacej sie w montazach car audio, okazalo sie ze mu tak powygluszali bagaznik piankami i innymi ustrojstwami, ze nie ma uderzenia ... nie slychac tego...
                              Albo magnaty te drogie to lipa ... albo nie wiem, w kazdym razie kiedy jezdzil innym samochodem i tylko wlozyl dla testu (w tej samej firmie) bez wygluszen itd. to gdy podjezdzal na swiatlach to pare samochodow przed nim drzaly blachy (wiem bo jechalem wlasnie 3 auta przed nim)...

Skomentuj

tylko ze w sluchaniu muzyki nie chodzi o to zeby blachy drzaly albo zeby bolala glowa... muzyka ma grac a nie walic... jak sluchasz muzyki i mowisz ze jest dobrze bo ci rejestracja odpada? albo blachy drza??? czyli co dobry bas jest w tedy gdy cos lata albo slychac poza autem?? a po co to?? slucha sie w srodku i dla siebie... zastanow sie...bo jesli chcesz zeby ktos ci doradzil czegos od czego beda latac lusterka itp itd... to niestety trafiles na ludzi ktorzy cenia sobie brzmienie i przyjemnosc ze sluchania a nie trzesacych sie blach i bolu glowy wiec sie nie dogadamy...poza tym jak by mi sie przez czyjs "bas" trzesly sie blachy w aucie to bym wcale nie byl zadowolony...

Skomentuj

No wlasnie nie wiem ... ale braciak ma w bmw ("5" z 93r.) sprzet magnata za 10 tys, robili mu to w firmie specjalizujacej sie w montazach car audio, okazalo sie ze mu tak powygluszali bagaznik piankami i innymi ustrojstwami, ze nie ma uderzenia ... nie slychac tego...
                                  Albo magnaty te drogie to lipa ... albo nie wiem, w kazdym razie kiedy jezdzil innym samochodem i tylko wlozyl dla testu (w tej samej firmie) bez wygluszen itd. to gdy podjezdzal na swiatlach to pare samochodow przed nim drzaly blachy (wiem bo jechalem wlasnie 3 auta przed nim)...
                                  no niech mi ktos powie ze to nie sa teksty dresiarskie :]

Skomentuj

zobacz glosnik ktory mam w podpisie pod postem na sprzedaz

gwarantuje ze wysadzi cie z auta przez zamkniete drzwi- jezeli chcesz zrobie ci odpowiednia obudowe a nawet w ksztalcie tuby jak zapragniesz, magnacik sie raczej schowa przy nim
                                    dodam od siebie ze ten glosnik wazy ok 20kg

Skomentuj

Za 10tyś i magnaty.... za tyle to ja bym miał autko wypakowane focalami

wiśnia daj jakieś info o tym "garnku" (wygląda niezniszczalnie), np. cena, model itp.

Skomentuj

Kudłaty muzyka ma grac a nie walic...
                                        ja to sie chyba zle wyrazilem... chodzi nie o walenie jak mlotem, a o uderzenie basowe.. ludzie zle mnie rozumiecie... :/

D@nielo Cytat:

no niech mi ktos powie ze to nie sa teksty dresiarskie :]
                                        napisalem o marce auta po to by bylo wiadomo jaki bagaznik ... :/ bmw 5 sa okropne do naglosnienia ... te bagazniki jakies takie ...
                                        dres w bmw full opcji ? to nie polonez z naklejka alpine...
                                        on raczej preferuje skore.... lepiej ze tego nie czyta....
                                        zreszta to nie ten temat...

wisnia zobacz glosnik ktory mam w podpisie pod postem na sprzedaz
                                        No widze to cacuszko... tylko jakies parametry itd ... no i cena... :) napewno nie mala...
                                        Nie chce juz obudowy tuby, wole subwoofer jakis :) koledzy mnie tu przekonali :)

maxdila Za 10tyś i magnaty.... za tyle to ja bym miał autko wypakowane focalami
                                        No wiesz, magnata ma subwoofer i wzmacniacz, do tego ma iles glosnikow (innych firm chyba pionki ale nie wiem) kondensator i radyjko, wszystko nowe, podlaczane przez fachowcow, czystosc dzwieku jest niesamowita, glosnosc tez nie do wysiedzenia w srodku, tylko uderzenia brak ... :/ niby taki kloc w bagazniku i nie ma efektu .... glosniki tylko tyle ze graja przepieknie i maja jakies tam swoje uderzenia....

Skomentuj

STOP Panowie...
                                          czytam ten topic pierwszy raz - w calosci (to dopiero :P) i troche (w ogole?) zle rozumiecie Sebastiana; chlopakowi chodzi o w miare dudzetowe rozwiazanie ktore sprawi ze bedzie mogl sie cieszyc bardzo glosna muzyka... przy zachowaniu! jakichs norm jakosci - nie jest raczej dresem bo odpowiada caly czas w sposob kulturalny (za co nalezec powinien mu sie jakis szacunek...), co wiecej po tym co niektorzy o nim (do niego) napisal nadal probuje dyskutowac i prowadzic dialog!....

wiele osob napisalo "xxxx jest nic nie warte/a" i na tym sie skonczylo - moze lepiej bylo by napisac: "xxx jest nic nie warte, za ta cene proponuje Ci yyyy - <+ np. jakies uzasadnienie....>"

wybaczcie ze sie wcinam - raczej nic od siebie nie dodam (z technicznego punktu widzenia) w tym topicu gdyz caly czas zdobywam wiedze i nie bede sie sprzeczal z osobami bedacymi niemal (?) specjalistami w niektorych dziedzinach

prosze sprobojcie zrozumiec czlowieka i doradzic, a nie zgnoic....

Sebastian rowniez wyciagnij wnioski z niektorych wypowiedzi - np. jesli ktos mowi ze sie mylisz to raczej tak jest - postaraj sie zweryfikowac swoja wiedze.....

sam kiedys moge potrzebowac pomocy i mam nadzieje ze zostane lepiej potraktowany (oczywiście powyzsze uwagi nie tycza się wszystkich wypwiadajacych)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X