Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

radio - które wybrać?CLARION DXZ748RMP czy ALPINE CDA-9847R?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no więc do rzeczy:
    1. te coaxy pójdą w odstawkę - taki jest plan, zrobię to po wygłuszeniu drzwi, więc aż tak tępy nie jestem, jak może się niektórym wydawać :-P
    2. sub od początku był i pozostaje tani, z paru powodów: dla mnie wystarcza, że tam sobie z tyłu coś BUCZY, nie NACHRZANIA. jak dorosnę do zmiany, pierwsi się o tym dowiecie. pozostawiłem to na razie na dalszym planie, chcę po kolei składać cały system (może to zbyt daleko idące obwieszczenie, ale luz ;-) ), był tani, za 50 pln nie kupię rasowego głośnika, a wg parametrów, wg. których wybierałem go, nadawał się do MAŁEJ skrzynki, do niewielkiego bagarka w clio, poza tym nie znam wielu konkurencyjnych produktów, więc porównania nie mam prawie żadnego. jeżeli organizujecie jakieś spoty w Łodzi, chętnie spotkam się i porównam.
    3. nie obrażę się, jeżeli podpowiecie mi inne rozwiązania, bo tego właśnie oczekiwałem startując z tym topicem.
    4. radio jest najbliższym planowanym wydatkiem i jeżeli znacie jakieś urządzenie, które plasuje się na podobnym poziomie cenowym, chętnie wysłucham rad. skupmy się więc głównie na tym.

Skomentuj

ad 3 - nie pisalem "buczy" w sensie cicho gra, tylko w sensie - gra beznadziejnie ...
      co do konkurencji w cenie do 50zł - stx 20 120 4 aw ;]
      naprawde ten głośnik to lipa - alpierd....

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        ad 3 - nie pisalem "buczy" w sensie cicho gra, tylko w sensie - gra beznadziejnie ...
        co do konkurencji w cenie do 50zł - stx 20 120 4 aw ;]
        naprawde ten głośnik to lipa - alpierd....
        Takero nie na temat .
        on przeciez pyta tu o radio.
        Kupil juz taki glosnik i zapewne "pogra" [popierdzi, pobuczy] mu troche i sam dojdzie do wniosku ze to lipa i wtedy zmieni. Nie musisz go tak dolowac ze lipe kupil, sam pewnie zdaje sobie z tego sprawe. Moze narazie odpowiada mu taki sub,
        znam ludzi ktorzy zachwycaja sie zwyklymi subikami z zestawu creativa ktore maja prawie 20 W i pierdza a nie graja[ niestety sam kiedys do nich nalezalem] wszystko przeminie z czasem.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
          Takero nie na temat .
          Zamieszczone przez gompka
          nie obrażę się, jeżeli podpowiecie mi inne rozwiązania, bo tego właśnie oczekiwałem startując z tym topicem.
          z tego wynika że nie chodzi Mu tylko o radio, a o cały system ...

Skomentuj

no w podobnym przedziale cenowym to mozesz kupic tez Pioneera dobrego. Kuzyn juz prawie 10 lat kupuje te radia i montuje i jeszcze mu nie anwalilo zadne. Sam jestem posaidaczem P 7700MP. A co do suba to moze jakis STX bylby dla ciebie w sam raz. niedrogo a w miare graja. No chyba ze z wyzszej polki to ci polece Hertza bo to bardzo dobry produkt. Jesli chodzi o reszte to polecilbym rowniez Hertza esk za ok 300zl. Pojawila sie tez nowa firma Powerbass i slyszalem ze niezle sobie radzi. Jest tansza od Hertza a w miare podobie gra. Chodzi mi o model esk 165. Tyle z mojej strony.

Jeszcze do takero mam pytanko male. Bo nie znam sie tak na wzmakach i jak bys luknal na moj watek Hertza es250 + audison. POtrzebuje jakiegos wzmaka dobrego wiec mozesz tam cos szkryfnac jak daasz rade.

Skomentuj

Zamieszczone przez gompka
              3. nie obrażę się, jeżeli podpowiecie mi inne rozwiązania, bo tego właśnie oczekiwałem startując z tym topicem.
              4. radio jest najbliższym planowanym wydatkiem i jeżeli znacie jakieś urządzenie, które plasuje się na podobnym poziomie cenowym, chętnie wysłucham rad. skupmy się więc głównie na tym.
              Dobra mniejsza o to.

Ile konkretnie zamierzasz przeznaczyc na to radio?
              I co myslicie o DXZ558RMP?

Skomentuj

DXZ558RMP to nizszy model od tego co on chcial.

Skomentuj

Zamieszczone przez risto
                  DXZ558RMP to nizszy model od tego co on chcial.
                  hehe tyle to ja wiem ale moim zdaniem ten jest ciekawszy i niewiele tanszy.
                  jeszcze dokladniej porownam parametry czym dokladnie sie roznia.

No i ciekawi mnie ile dokladnie kasy kolega zamierza przeznaczyc na to radyjko?
                  -------------------------------------------------------------------------------
                  Dobra nie jest ciekawszy patrzylem na opis innego radia.
                  Sory za wprowadzenie w blad.

Skomentuj

alpine można mogę mieć za 800 pln, clariona za 750 pln, mowa oczywiście o nowym sprzęcie

Skomentuj

ja tez sie wahalem niedawno co kupic no i kupilem Pioneera DEH P7700MP. A mialem Alpine tego co mam w podpisie do sprzedania. czym wiecej sie mysli co wybrac tym gorzej wybrac.

Skomentuj

Czaruję...
                      X