Przede wszystki witam wszystkich na forum, jak widac jestem tu nowy 
Posiadam nastepujace elementy:
Jednostka sterujaca
- Pioneer DEH-P6800MP
Glosniki
- Magat Classic 216 (sub 13cm + tweeter +zwrotnice) (suby w nogi, gwizdki na drzwi)
- Magnat 102 (10cm, w drzwi)
- Elipsy 6x9 na tylnia polke jeszcze nie zakupione, co polecacie do 300 pln? Mysle o Hertz DCX 690 (95dB i 90W RMS)
Wzmacniacz
- Magnat Bull Power 6000 (4x90W, lub 2x180W, lub 2x90W + 1x180W , wszystko w RMS)
Subwoofer
- Pioneer 306C (400W RMS)
Kondensator
- 1 Farad firmy Necom czy cos takiego
I moje pytanie - jak to wszystko podlaczyc?
Co z czym? Co przed czym? Co na ktorym kablu?
I jeszcze jedno - radio ma osobne wyjscie na woofer i osobne 4 kanaly. Czy jesli podlacze wzmacniacz wyjsciem na suba do 2 RCA, a 2 pozostale RCA na wzmacniaczu polacze z wyjsciem z radia na dodatkowe glosniki to czy jesli bede regulowal glosnosc na radiu czy te glosniki podlaczone przez wzmacniacz rowniez beda sie sciszac? Nigdy nie mialem wzmacniacza i suba i nie wiem jak to jest ze sterowaniem moca....
Bylbym wdzieczny za jakies schematy i wszelka pomoc.

Posiadam nastepujace elementy:
Jednostka sterujaca
- Pioneer DEH-P6800MP
Glosniki
- Magat Classic 216 (sub 13cm + tweeter +zwrotnice) (suby w nogi, gwizdki na drzwi)
- Magnat 102 (10cm, w drzwi)
- Elipsy 6x9 na tylnia polke jeszcze nie zakupione, co polecacie do 300 pln? Mysle o Hertz DCX 690 (95dB i 90W RMS)
Wzmacniacz
- Magnat Bull Power 6000 (4x90W, lub 2x180W, lub 2x90W + 1x180W , wszystko w RMS)
Subwoofer
- Pioneer 306C (400W RMS)
Kondensator
- 1 Farad firmy Necom czy cos takiego

I moje pytanie - jak to wszystko podlaczyc?
Co z czym? Co przed czym? Co na ktorym kablu?
I jeszcze jedno - radio ma osobne wyjscie na woofer i osobne 4 kanaly. Czy jesli podlacze wzmacniacz wyjsciem na suba do 2 RCA, a 2 pozostale RCA na wzmacniaczu polacze z wyjsciem z radia na dodatkowe glosniki to czy jesli bede regulowal glosnosc na radiu czy te glosniki podlaczone przez wzmacniacz rowniez beda sie sciszac? Nigdy nie mialem wzmacniacza i suba i nie wiem jak to jest ze sterowaniem moca....
Bylbym wdzieczny za jakies schematy i wszelka pomoc.
Skomentuj