Witam, mam problem z moim systemem Car Audio, a dokładnie subwoofer nie gra tak jak powinien. Powyżej około 60hz nie ma w ogóle bassu, słychać jedynie powietrze i membranę. Poprawiłem wszystko co może powodować taki problem, ale nic się nie zmieniło. Poprawiłem masę wzmacniacza, początkowo mialem podpiętą pod mocowanie schowka w bagażniku, potem pod mocowanie fotela, a teraz jest podpięta pod mocowanie lampy. Wymieniłem przewody RCA na lepszej jakości, wymieniłem kabel łączący wzmacniacz z subwooferem na 2x2.5mm2. REM początkowo miałem na osobnym kablu, teraz zmieniłem na rem od przewodów RCA.
Kabel plusowy ma 20mm2, masowy tak samo. Mam upaloną masę RCA w radiu, więć wziałem radio od kumpla w 100% sprawne, lecz to też nic nie dało. Napięcie na + oraz remie jest prawidłowe. Zrobiłem wszystko (bynajmniej tak mi się wydaje) ale nic to nie dało. Kupiłem nowy wzmacniacz bo poprzedni wyzionął ducha ale też nic się nie zmieniło. Mam nadzieje że ktoś pomoże mi się uporać z tym problemem. Dodam że gdy po kupnie wzmacniacza podłączyłem go, przez chwilę wszystko grało tak jak powinno ale po około 10min znowu jest to samo. Powyżej 60hz wibracje są ale dzwięku brak.
Subwoofer: Ampire BV300
Radio: DEHX5600BT
Wzmacniacz: Peiying PY-2C127
Kabel plusowy ma 20mm2, masowy tak samo. Mam upaloną masę RCA w radiu, więć wziałem radio od kumpla w 100% sprawne, lecz to też nic nie dało. Napięcie na + oraz remie jest prawidłowe. Zrobiłem wszystko (bynajmniej tak mi się wydaje) ale nic to nie dało. Kupiłem nowy wzmacniacz bo poprzedni wyzionął ducha ale też nic się nie zmieniło. Mam nadzieje że ktoś pomoże mi się uporać z tym problemem. Dodam że gdy po kupnie wzmacniacza podłączyłem go, przez chwilę wszystko grało tak jak powinno ale po około 10min znowu jest to samo. Powyżej 60hz wibracje są ale dzwięku brak.
Subwoofer: Ampire BV300
Radio: DEHX5600BT
Wzmacniacz: Peiying PY-2C127
Skomentuj