Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Meine wooferken in bagazniken :P

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nosb, no niestety jesteś od nas mądrzejszy i nie słuchasz rad - trudno, Twoja sprawa... To Ty będziesz tego słuchał nie ja ,więc mi to ryba...
    Pozatym:
    nisko + głośno =/= tanio
    i jakbyś nie kombinował to tego nie zmienisz...
    W symulacjach jedynie może inaczej jest ;]

Skomentuj

takero, Kudłaty, ... ten temat w sumie jest zakonczony. Wybór padł na BSW 15 cali i piecyk Monacora. Wydaje mi sie ze bedzie nisko + głosno i w miare tanio. A ze to za duzo do auta? Dla mnie nie...

Temat w sumie zakonczony. Jak juz uzbieram kase i na głosnik i na wzmacniacz to go odswieze i powiem jak wrazenia.

Sorki za moje niezdecydowanie. W sumie sam nie wiedziałem czego chce. Teraz juz wiem. Wiec dąze do celu ...

Pozdrawaim ...

Skomentuj

Wiecie co... przeczytałem sobie ten cały temat i wydaje mi sie (podkreślam) ze autor tematu niebardzo wie o co chodzi z pojęciem "nisko grający głośnik". Jezeli sie myle to bardzo przepraszam.

Skomentuj

Tak sie zastanawiam to moze i nie wiem :) Oswiec mnie :P

Skomentuj

lepiej posłuchaj jakieś niezłej 12 w samochodzie to zrozumiesz ocb ;]

Skomentuj

Hehe :) Taki mam zamiar :) Skocze na dniach do jakiegos sklepu z dobrymi subami i cos odsłucham :) Co nie zmienia faktu ze nawet gdy z tej 15 będe miał "za duzo basu" to i tak bede zadowolony :) Wole miec teraz zbyt duzo niz kupic 12 cali i byc rozczarowanym. Głosnik jest dobry tak ? :> Mozna go włozyc do samochodu ? :> Wzmacniacz Monacar HPB-1502 da mu rade ? :> Wiec wszytsko ok. Moja głowa to juz moje zmartwienie :)

Najpierw chciałem stx. Doradziliscie mi kupic jeden lepszy głosnik . Teraz gdy chce kupic jeden dobry głosnik znów nie pasuje

Skomentuj

ole miec teraz zbyt duzo niz kupic 12 cali i byc rozczarowanym.
                ehhh....
                po prostu zanim wydasz kase to posłuchaj 12, to zaoszczędzisz sobie na coś...

Skomentuj

Nie mowie ze zle radzicie :) Ale wczesniej chciałem dac kichowaty głosnik mowiliscie : lepiej dołozyc kupic cos lepszego .Postanowiłem nie skrobac sie i isc na całosc mówicie : przesadzasz kup cos tanszego :)

Ogolnie po moich dwóch postach zdecydowałem sie na taki zestawik i tak raczej skonczy plan :)

Skomentuj

jak powiedziałem - rób jak chcesz - to Twoja kasa i Twoje uszy ;]
                    tylko że i tak te 500w to zapodasz mu pewnie nie często - pare razy żeby się subem pochwalić ;]
                    no teraz rób, kupuj i czekamy na opinie ;]
                    bo od paru postów rozmowa stoi w miejscu ;]
                    a jak zrobisz to zbieraj kase na jakiś przód i wzmak do niego...

Skomentuj

Ok :) Jak powiedziałem tak zrobie :) Mam juz te rzeczy deko taniej wiec nie sa to bardzo kosmiczne kwoty nawte jak an moj portfel :) Temat tymczasowo uznaje za zawieszony :P

Skomentuj

wszystko fajnie, BSW154II i do tego 500W, ale kto ma go w aucie? niech napisze jak gra. problem polega na tym, mimo ze to linia głosnikow do auta to jest wykonana jak do domu. relatywnie mały xmax i duze spl.

do samochodu, jesli ma byc nisko i mocno, to niestety ale tylko MOC i XMAX. skok pojemnosciowy głosnika podstawa sukcesu w aucie!

dlatego do furacza ja bym bardziej brał jakiegos zamulacza 15"(np. JBL 1502D) albo lepiej, 2x 12"(tyle ze nie stx a cos stricte CA).

Skomentuj

do samochodu, jesli ma byc nisko i mocno, to niestety ale tylko MOC i XMAX. skok pojemnosciowy głosnika podstawa sukcesu w aucie!
                          wcale nie koniecznie...
                          może jakby do jakiś zawodów, ale ot tak do muzy to nie jest to jedyne rozwiązanie...
                          pozatym nie zapominaj że duże xmax wpływa też na brzmienie, szczegółowość, detaliczność dźwięku...
                          twardo to coś takiego nie zagra...
                          dlatego do furacza ja bym bardziej brał jakiegos zamulacza 15"(np. JBL 1502D) albo lepiej, 2x 12"(tyle ze nie stx a cos stricte CA).
                          właśnie stx jest stricte do CA :)
                          Ale po prostu jest pare "szkół" głośnikow do CA, i nie można powiedzieć że któraś jest jedynie słuszna...

Skomentuj

Grze, i tak,i nie.Miałem 154 w aucie Może nie było zbyt nisko,w sumie 70L closed ale oparcie tylne to sam składał.Kop taki że słów brak.Ja wiem że to koledze zagra,zagra potężnie.W aucie tak naprawdę nie chodzi o zejście,zakres od 40 Hz w góre spokojnie wystarcza i robi najlepsze wrażenie.Jednak zakres najbardziej odczuwalny i słyszalny to od 60 Hz do ok.100Hz.
                            Obecnie bluzgam BP,za nisko schodzi i psuje cały efekt,mało tego,w czasie jazdy jest niemal niesłyszalny.I co mi po tym że gra od 35Hz?Bez sensu.Będe jeszcze z nim walczył ale najbliżej prawdy to go porąbie i zrobie BR.
                            Takie są uroki auta.

Skomentuj

umberto, Miałes 70 l zamknetą. Ja przymierzam sie do ok 100 litrów BR. Wiec na BR bedzie sporo nizej to raz. Dwa : nie moge sie doczekac

Skomentuj

Miałemi 110 BR,no ale w chałupie.I się wcale nie dziwie że sie nie mozesz doczekać.Wbrew pozorom to będzie potrafiło zagrać bardzo kulturalnie jak i będzie potrafiło zrobic sieczke z pasazerów.Podstawowy warunek to wydajny wzmak.

Skomentuj

Wzmak . monacor 1502 :) Styknie mu

Skomentuj

BSW154II może ma małe wychylenie liniowe, ale wychylenie max to już inna bajka i potrafi naprawde sporo powietrza przepompować, przy mocnym wzmaku spokojnie pracuje do 10-12mm w jedną strone, przy 15calach wynik jest naprawde niezły. Więc nie gadajcie że zagra źle w samochodzie. Grze z tego co kojarze miałeś w aucie BSW104II w porównaniu do 15cali to jest zabawka. BSW124II w aucie robi naprawde niezłe zamieszanie i wg mnie wcale więcej nie trzeba. Co do głośników z dużym xmax to niestety taka ich uroda że dynamicznie to to raczej nie zagra, im dłuższa cewka tym bardziej mulasty głośnik. Należy też patrzeć na proporcje cewka nabiegunnik. Długa cewka i niski nabiegunnik to raczej gwarantowany mulator.

Skomentuj

masakra jest dlatego ze to 15" z całkiem wydajnym napedem. cos mi sie jednak zdaje ze jakis mulator 15" osiagnie w aucie wiecej dB przy nizszym f, a o to chyba chodzi autorowi tematu?

Skomentuj

jakby tego dość wysoko zestroić - na jakieś 40hz to pod pewnymi aspektami byłby lepszy od ów mulatora

Skomentuj

Bede chciał to stroic w okolicach 30-35 hz . I mysle ze będe zadowolony :) Tymczasem wziałem sie za audio w domu :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X