Co po niższym f jak i tak tego nie słychać?A jeżeli słychać to pare metrów od auta.
A jak ma być głośno i tylko głosno to bandpass 6 rząd i pozamiatane.
masakra jest dlatego ze to 15" z całkiem wydajnym napedem. cos mi sie jednak zdaje ze jakis mulator 15" osiagnie w aucie wiecej dB przy nizszym f, a o to chyba chodzi autorowi tematu?
Właśnie wszystko zależy co kto chce osiągnąć autor tematu sam nie bardzo wie czego chce.
Głosnik wybrany. Wzmacniacz tez. Czy to bedzie strojenie na 25 hz czy na 60 hz to zobacze jak juz kupie. Czy ma byc BR czy BP to tez zobacze. Co do tego czy wiem czego chce : chce miec cos z pierd%&nieciem grającego w miare nisko i dosc głosno i nie zalezy mi zbytnio na jakosci czy równym pasmie przenoszena :| Wiec to co wybrałem (głosnik i wzmak) spelnia to zadanie.
Co do tego czy wiem czego chce : chce miec cos z pierd%&nieciem grającego w miare nisko i dosc głosno i nie zalezy mi zbytnio na jakosci czy równym pasmie przenoszena :|
słuchałeś kiedyś czegoś takiego ?
bo zanim zacznie się robić coś takiego lepiej posłuchać ;]
bo się może okazać że napier$5$%cy łeb to nie to co chcesz osiągnąć :)
Tymczasem wziałem sie za audio w domu :)
no i co w domu robisz ? ;]
nie masz kasy na poprzedni projekt - CA, a już za HA się bierzesz ?
Mowiac dom mam na mysli kolumienki [srednio-niskotonowka RCF S160L (wogole co to jest ? :) rozejrzałem sie po necie i wyglada ze głosniczke nawet firmowy ) , i wysokotonówka tonsila]. Po prostu dzisiaj robie pod nie jakies pudła. Juz na wstepie zaznaczam ze nie bedzie to Hi-End Raczje sklecone dosc na szybkosci pudełka z jakąs zaadaptowaną zwrotnicą i tyle. Bo to co teraz mam to smiech na sali :) Ciagnie to Pioneerek a-501r . I do tego wooferek aktywny na jakims stx 27 lub 32 / 150 W . Tak wiec zadne cuda ale mi styknie :) Robie to raczej dla własnej satysfakcji :) A napie%^$lajacy łeb w aucie to bedzie zaleazał od tego jak głosno bede słuchał
właśnie o to chodzi ;]
wydawać kupe kasy żeby tylko raz na jakiś czas jakiś drecholców zgasić ?
wg to się mija z celem, a podpada właśnie pod dresiarstwo ;]
of koz bez obrazy ;]
wydawać kupe kasy żeby tylko raz na jakiś czas jakiś drecholców zgasić ?
Jestes blisko :) Po prostu lubie miec ZAPAS . Czy to mocy w aucie czy na koncie tak i tu. Przepraszam ze jestem dziwakiem :) Ale niestety tak juz mam :)
[ Dodano: 2006-06-13, 17:26 ]
Witam po dłuzszej przerwie :) Nabyłem juz wzmacniacz. Monacor 1502. Teraz wybieram głosnik(i)
Doradzcie cos : Słuchalem pod wzmacniaczem JBL GTO 1502D ( BR) oraz BP JBL GTO 1204 i jakos nie zrobiły one na mnie wrazenia. No moze z 1502 było ciekawie :) ALe jak dla mnie za mało :P :)
hmmm ....
Wybieram miedzy GTO 1502D i BSW 15 "
Szukam tez głosniczków 12 cali . Wymagania :
cena do 250 zł . Dwie cewki po 4 omy (zeby mozna było uzyskac 2 om) ok. 250 W w RMS. To co wymacałem : Lanzar max 12 , Carpower CRB-12TC i CRB-300TCR .
Miał ktos doczynienia z GDN-42-300-4-SC ?
Co chce uzyskac ?? Jak najwiecej cisnienia pod tym wzmacniaczem :)
to kup sobie kompresor cisnieniowy :P nie moge.... w sobote bylem na tiuningowisku we Wroclawiu byl "democar" alpharda mial w magazniku BP na 2x 12' oczywisice seria SW to jest cos dla ciebie :P glosno zamulono, a cisnienie takei ze 5 metrow od auta bolala glowa... z niecheci do Alpharda fotek nie zrobilem :P
hmmmm czego skresliliscie 2x stx Ap mi sie wydaje ze to bylo by mocne wyjście wiem co potrafi jeden z co by zrobiły dwa to sa naprawde jak za ta cene zarombiste głośniki ;]
Skomentuj