Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat Transforce 1200 - pytanie o wymiary.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Magnat Transforce 1200 - pytanie o wymiary.

Witam,

Czy jest ktoś, kto posiada projekt w wymiarami ww skrzyni band-pass? Jest to bardzo dobrze i głośno grająca konstrukcja ktora miałem puki jej nie skradziono a wyglada tak:

http://www.allegro.pl/item104512043_..._bassssss.html

sam głośnik mozna kupić na aukcji za niecałe 200zł wiec pomyslałem ze skrzynke sam bym mógł wykonać... Byłbym bardzo wdzięczny osobie, która poświęci kilka chwil na wysłanie mi projektu, a jeszcze bardziej będę wdzięczny tej, która sama posiada taką skrzynię i wykona kilka machnięć metrówką wewnątrz skrzynki...

, kto posiada projekt w wymiarami ww skrzyni band-pass?
    czemu akurat bp ?
    i czemu ten głośnik ?
    200zl to wg mnie dużo jak na magnata :/

Skomentuj

A no ponieważ baaardzo mi sie podobał dźwięk i to jak dało się nią "dresować" od czasu do czasu... jak stałem obok auta i grała prawie na max to nie dało sie usłyszeć co mówi druga osoba obok :) Ogolnie sentyment i przyzwyczajenie, tak samo jak w życiu nie oddałbym za nic moiej unitry i glosników ktore mam w domu. Może to i głupie ale bardzo mi zalezy na tej skrzyni! w ostateczności zakupie używaną na allegro.

Skomentuj

W tej cenie kup lepiej coś innego - STX AP np , co zagra napewno lepiej od każdego chyba magnata i nie tylko ...
        dało się nią "dresować"
        jak stałem obok auta i grała prawie na max to nie dało sie usłyszeć co mówi druga osoba obok
        więc to jest wyznacznik klasy suba ?
        kup AP, wsadź w 35l i bude zestrój na 50hz...
        Już nie będziesz chciał wracać do magnatopodobnych...
        Ogolnie sentyment i przyzwyczajenie, tak samo jak w życiu nie oddałbym za nic moiej unitry i glosników ktore mam w domu.
        posłuchasz czegoś innego to zmienisz ;]

Skomentuj

przyczepiając się do klasy konstrukcji mogłbys nie proponować innego badziewia bez klasy... pozatym nie chodziło mi o uświadomienie nikomu "klasy"! Tylko zailustrowania możliwości jakie drzemią w tej konstrukcji. Możliwości - mam na myśli zrobienia wody z głowy i nerek. I żeby nie było niedomówień nie jestem osobą, krórą prędzej słychać a później widać w samochodzie... Bardzo rzadko szpanuję.

[ Dodano: 2006-05-18, 20:02 ]
          Aha i przepraszam za stwierdzenie, że STX to również badziewie... poprostu są to głośniki dla mniej zamożnych :)

Skomentuj

przyczepiając się do klasy konstrukcji mogłbys nie proponować innego badziewia bez klasy...
            widziałeś choć ten głośnik na własne oczy ? że już nie wspomne o słuchaniu go...
            pozatym nie chodziło mi o uświadomienie nikomu "klasy"! Tylko zailustrowania możliwości jakie drzemią w tej konstrukcji. Możliwości - mam na myśli zrobienia wody z głowy i nerek.
            tzn wielkie podbicie na 100hz od którego łeb boli i blachy latają - to jest właśnie "klasa" konstrukcji bp na magnacie...
            I żeby nie było niedomówień nie jestem osobą, krórą prędzej słychać a później widać w samochodzie... Bardzo rzadko szpanuję.
            jakoś nie dało się tego odczuć...
            jeśli ktoś pisze o dresowaniu subem to niestety trudno coś innego sobie pomyśleć...
            jeśli priorytetem jest to żeby na zewnątrz było sluchać głośno walenie to przykro mi, ale chyba pomyliłeś adres...
            Aha i przepraszam za stwierdzenie, że STX to również badziewie... poprostu są to głośniki dla mniej zamożnych :)
            a magnaty to dla kogo są ?

Skomentuj

Tego modelu, który proponujesz akurat nie widziałem... byćmoze się mylę ze jest do kitu daj Boże! Ale wszystkie inne STXy (było ich chyba z 4 modeli) które słyszałem i widziałem - wielce polecane na różnych forach, okazały się niestety przerostem "formy nad treścią" a na pewno miały odpowiednie skrzynki ponieważ robiły to osoby z doświadczeniem, ktore się poprostu na tym znają. Masz rację iż magnat nie jest niezwykłą marką, której produkty są wyśmienite i tu Ci przyznaję czałkowitą rację! Natomiast jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie iż wyroby Magnata (nie mówię ze wszystkie) biją na głowę STXa, dowodem może być to że marka na rynku istnieje juz dość długo i posiada w swoim asortymencie wiele róznorakich konstrukcji jak również niejednokrotnie w innych krajach stosują wyroby tej marki. A widziałeś kiedyś chociażby democara STX lub by ktos z zagranicy woził lub trzymał w domu STXy i sobie je chwalił? Bo ja niestety nie ;/. Przepraszam, że się przekomarzam ale taka moja natura upartego człowieka... Pozatym zeszliśmy nieco z tematu o jaki prosiłem :) Nasze dyskusje raczej do niczego nie dążą.... ale jeśli chcesz możemy sobie troche popluć w brodę dla "satysfakcji polaka" :)

Skomentuj

Aż taki wielki problem sobie tego BP policzyć?

Skomentuj

chesz ten glosnik magnata to sobie kup i zrob do neigo obudowe.... nikt ci tu obudowy nie zrobi... przeczytaj arty na stronie glownej sciagnij probram i bedziesz wiedzial co i jak... no i skoro masz znajomych ktorzy sie znaja, no to co za ptoblem?????? magnat to budzetowy komercyjny syf...
                  PS Hubercik mnie uprzedzil

Skomentuj

niestety nie słyszałem jeszcze magnata który by jakoś grał...
                    a co to za argument że nie ma democara ?
                    ponieważ robiły to osoby z doświadczeniem, ktore się poprostu na tym znają
                    już kroku brakuje do stwierdzenia o "znajomym elektroniku" :)

Skomentuj

umberto, masz rację! zero problemu... jeśli posiada się jakiekolwiek parametry przetwornika :) niestety takowych nadal szukam bezskutecznie... Dlatego podpinam kolejną prośbę: "czy posiada ktos parametry tego chol****go przetwornika?"

Skomentuj

musi być świetny skoro producent parametrów nie dał ;]
                        zrób jiga i sobie zobacz co to sobą reprezentuje...
                        jak nie ma na www.google.pl to znaczy że nie ma ;]

Skomentuj

No wiesz znajomych elektroników to mam dokładnie 28 bo tylu nas jest w klasie :)

Skomentuj

No to fajny ten głośnik jak brak do niego paramolów...Jedyna rada to nadziać go na Jig-a i samemu je zmierzyć.

Skomentuj

elektronika i akustyka to jednak troszke inne szkoly... skoro nie masz parametrow to wez glosnik i go zmierz... i bedziesz miec parametry...co za problem?

Skomentuj

Nie no Kudłaty, znowu

Skomentuj

Czy każdy na Forum musi najpierw być oficjalnie "zjechany"?. Jeśli bede zdesperowany to i zrobie tego Jiga :) narazie jeszcze poszukam z większym zapałem boście mnie niektórzy nakręcili zeby udowodnić, że ten magnat na prawde jest dobry :)

Skomentuj

Czy każdy na Forum musi najpierw być oficjalnie "zjechany"?.
                                    tzn ?
                                    to nie zajechanie, a prosty związek przyczynowo-skutkowy...

Skomentuj

musi byc zajebisty... bo zobacz ze nawet jego parametry sa scisle utajnione i zeby je zdobyc trzeba najpierw kupic glosnik... ja bym sie nie zastanawial wkoncu jestes elektronik to jiga poskladasz z zawiazanymi oczami... a wolnymi stopami jeszcze poskladasz preamp do mikrofonu i sciagniesz ch-ke...

Skomentuj

Kfiater, czy zostałes "zjechany"?No raczej nie.Prawda jest taka że to forum to nie forum charytatywne i tu nikt za nikogo nic nie robi.To forum maniaków a nie amatorów.
                                        Jeśli myslisz że każdy z forumowiczów dysponuje bazą wszystkich głośników swiata to mylisz się grubo.Skoro Ty nie mozesz znaleźć parametrów to znaczy że moze ich wogóle nie być,dość częsta praktyka wśró "markowych" firm.I nie mozesz miec pretensji do innych o to że naie daja tego czego akurat rządasz.

P.S.
                                        Spróbuj przez altaviste,google to amatorszczyzna.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X