Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomocy przygasaja swiatła?!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomocy przygasaja swiatła?!

witam jak w temacie przygasaja mi delikatnie swiatełka denerwuje mnie to bo moze mi paść alternator a kosztuje mocno duzo wzmak to boschmann 8080A, kable 10 mm kwadrat a subek to niedojedzony przez koncowke stx 30 300 4 AP

A jaką masz pewność, że altek jest w dobrym stanie? Wymień kable od altka do aku na porządniejsze.

Skomentuj

Ty lepiej napisz co to za auto i ile ma lat.

Skomentuj

jaki samochod, jaki aku, ile lat masz to aku i kiedy ostatnio ktos kontrolowal stan alternatora??

[ Dodano: 2006-06-07, 20:47 ]
        umberto, wyprzedziles mnie...

Skomentuj

sorki za nie na temat ale przypomniało mi się pewne zdarzenie:

stoje sobie koła sklepu a tu podjeżdża maluch, muza wali na pół ulicy. gość zgasił silnik a muza dalej gra. poszedł do sklepu, wraca, wsiada i kicha nie może zapalić malucha. zgasił radio, muza ucichła, zapalił malucha, właczył radio i odjechał

sorki ale nie mogłem się opszeć bo jak czytam takie rzeczy ze lampy przygasają od grania to mnie skręca ze śmiechu. pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez grakoz

sorki ale nie mogłem się opszeć bo jak czytam takie rzeczy ze lampy przygasają od grania to mnie skręca ze śmiechu. pozdro
            mnie smiesza takie teksty... nic w tym dziwnego ze komus przygasaja swiatla... poprostu nie kazdy ma super nowy aku i super ekstra power sprawny alternator i genialna instalacje elektryczna... i od tego jest forum zeby sie zapytac a my powinnismy pomoc... a takie komentarze zatrzymajcie dla siebie po psuja tylko forum...

Grakoz pochwal sie swoim sprzetam CA i jakie masz auto

Skomentuj

co w tym śmiesznego?
              chyba tylko to ze masz 12lat i auta to na orazkach widziałeś.. no i pod sklepem ale to tylko raz

Skomentuj

sorki ze tak pozno pisze auto to mazda mx-3 rok 97r. jak mialem beznadziejnego boschmanna 2 cewkowego to wogule byla lipa teraz lepiej mysle wlsanie nad wymiana kabli zeby dobrze sprawdzic i wyczyscic klemy albo zmienic na inna jakies pozadne a jak niepomoze to kupic kondensator

Skomentuj

a kiedy ostatnio kontrolowales stan alternatora??

Skomentuj

:( niekontrolowałem a jak skontrolować ?? mistrze

Skomentuj

zacznij od paska...

Skomentuj

hmmm powiem tak ze wczeniej przygasaly tez pasek byl dobry teraz przypiszcza wiec go wymienie luz ale mysle zeby kable do wzmaka zmienic ponoc moze byc tak ze + wsadze 20mm a - zostawie taki jak jest 10mm

Skomentuj

mlody1921, zacznij od sprawdzenia stanu szczotek(szukaj plastikowego szczotkotrzymacza ktory daje sie latwo wymontowac), doidy jakby padly to bys o tym napewno wiedzial, posluchaj tez czy czasem alternator niechalasuje bo prawdopodobnie beda zjechane lozyska co wprowadza spore opory. paski wielorowkowe wolno sie zuzywaja i wystarczy tylko sprawdzic regulacje...
                          jezeli masz mozliwosc to wymontuj alternator i zbadaj rowniez diody prostownicze...

Skomentuj

łożysk nieslychać na bank , pasek chyba do wymiany niejest drogi , ale jakby diody padły to chyba niebylo by ladowania a jest auto zawsze odpala bez problemów nawet w zimie bylo okey oczywiscie nie przy mrozach -34

Skomentuj

mlody1921, a zadam takie podstawowe pytanie:
                              mase ciagniesz z budy czy prosto z aku??

jak podlaczalem mase do wzmaka z budy to dzialy sie rozne rzeczy... jak szedl osobny kabel prosto z aku to niebylo zadnych problemow...

Skomentuj

Pawel S., może zły kontakt miałeś ?

Skomentuj

takero, nie. takie cos sie dzieje w pojazdach ze stali. stal troche inaczej przewodzi prad... a przeciez masa jest najwazniejsza
                                  (nietestowalem tego w aluminiowych budach)

Skomentuj

masa z aku

skruce maxymalnie kable i + zaloze 20 mm i kleme zmienie + i - co o tym myslicie

Skomentuj

kleme zmienie + i -
                                      nie polecam zamieniać kelmy plusowej z minusową..

Skomentuj

tu chyba raczej chodzi o wymiane klem na nowe :p
                                        low-END

Skomentuj

Czaruję...
                                        X