Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio + Głośniki do 1200zł (ew. wzmak)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio + Głośniki do 1200zł (ew. wzmak)

Posiadam autko Daewoo Tico :) , Pewnego dnia naszła mnie myśl aby zrobić bardzo dobrze grający samochodzik za którym ludzie by się oglądali na ulicy :) Za niskie tony odpowiada Lanzar DC 15 (część z was wie o co chodzi) będę się starał go upchać do mikrosopijnego bagażnika Tico:) już jest zamowiony, napędział go będe Monacorem (1x500), Do tego poszukuję porządnego radia oraz głośników :) Radio dla mnie nie musi miec nie wiadomo jakich bajerów wystarczy Mp3 i estetyczny wygląd no i osobne sterowanie subwooferem :), a co do przodniego zestawu. Głośniki powędrują w drzwi, będę je wygłuszał i dorabiał panele. Także mniej więcej przybliżyłem moje zamiary, teraz zwracam się do was z prośbą abyście mi pomogli dobrać najlepszy sprzęt w tej kasie (ok 1200zł) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

KILIAN PAWEŁ

39-300 Mielec ul. Majowa 34
    Tel. 0-502 127 187

aż głupio mi mówić ale rusz dupe bo masz gdzie..

Skomentuj

Mam gdzie tylko jak tam pójdę to skasują mnie tak że nawet na alpharda mi nie starczy :) a jak przyjde po poradę to od razu powie mi żebym poszukał na allegro :) już kumpel był i tak własnie mu powiedział. Dlatego wole się zwrócić do fachowców z tego forum :)

Skomentuj

za co Cie mają skasować?
        odsłuchasz.. i będziesz wiedział co Ci sie podoba a co nie..
        to nic nie kosztuje.

Skomentuj

Zdecydowałem się na Alpinkę CDE 9846 http://www.allegro.pl/item107654361_...ylka_0_zl.html
          posiada bassengine, to do mnie przemówiło oczywiście po uprzedniej konsultacji z Takero :) została jeszcze kwestia głośników do 500zł :) może ktoś słyszał o głośnikach które dobrze graja pod radiem ??? (proszę nie pisac o Teslach arx arv słyszałem je, nie przypadły mi do gustu) przeglądając forum zauważyłem pozytywne opinię o phonocarach z seri Y, czekam na sugestię z góry dziękuję i pozdrawiam.

Skomentuj

Mam do sprzedania jvc 612 na pewno lepsze od alpine.
            http://www.allegro.pl/show_item.php?item=108968570

Skomentuj

smiech na sali

[ Dodano: 2006-06-12, 00:12 ]
              teczix, tak sie zastanawiam czemu jvc ma być lepsze? i czemu szukasz alpinki w innym poscie.. ehh..
              teczix inni też mają mózg..

Skomentuj

Za taką darmową reklame powinny być oszczerzenia i bany. Pod jakim względem to JVC jest lepsze?

Skomentuj

JVC :
                  -1-bitowy przetwornik DAC o rozdzielczości 24-bity
                  ALPINE
                  -Regulowany 1-bitowy przetwornik cyfrowy
                  JVC
                  -Terminale wyjść liniowych: 2 pary
                  ALPINE
                  -1 wyjście przedwzmacniacza
                  JVC
                  -Moc wyjściowa: 50W x 4 maks
                  ALPINE
                  -Wzmacniacz mocy 4 x 45 W
                  JVC
                  -Wejście AUX z przodu
                  ALPINE
                  -Bass Engine

Zalezy komu o co chodzi i co lubi. Jezeli zalezy na jakokości i opcjach to na pewno clarion bedzie o wiele lepszy ale miedzy jvc a alpine (miedzy tymi modelami) widac kto daje jakie elementy. Szukam alpine bo szukam troche wyższego modelu od 9846. Prosze tez uwzglednic to ze niektóe modele alpinów ( nie wiem dokladnie który model ale z nowej serii) maja wade i słaba łapią fale radiowe lub je gubią.

Skomentuj

Ja nie pisałem o radiu tylko o głośnikach plsss nie róbcie offtopa zależy mi na opini tych co juz słyszeli co nie co i mogą mi poradzić, inaczej kupie coś czego później będe załował dlatego tylko sensowne wypowiedzi proszę :)

Skomentuj

rainow clx 265 i zostaje ci 150 zl dodajesz 50 zl i masz na wzmak alpinki 50 rms dla tych rainbow i masz juz cos kumatego :)

Skomentuj

Z tym że będzie problem z prądami w tym nędznym Ticusiu :) jeden wzmak carpowera 750 to juz i tak wystarczająco wysili akumulator, a jak wiadomo tam zbyt wielkiego alternatora nie ma i nie ma zbyt wielkego ładowania, tak też trzeba o tym pamiętać.

Skomentuj

to jaki sens kupowac zestaw odseparowany ?? pamietaj ze jak bedzie wzmak na przod to koncowki w radiu nie beda dzialac czyli radio nie bedzie tyle pradu zrec... no ale twoj wybor...

Skomentuj

Czaruję...
                          X