Posiadam autko Daewoo Tico :) , Pewnego dnia naszła mnie myśl aby zrobić bardzo dobrze grający samochodzik za którym ludzie by się oglądali na ulicy :) Za niskie tony odpowiada Lanzar DC 15 (część z was wie o co chodzi) będę się starał go upchać do mikrosopijnego bagażnika Tico:) już jest zamowiony, napędział go będe Monacorem (1x500), Do tego poszukuję porządnego radia oraz głośników :) Radio dla mnie nie musi miec nie wiadomo jakich bajerów wystarczy Mp3 i estetyczny wygląd no i osobne sterowanie subwooferem :), a co do przodniego zestawu. Głośniki powędrują w drzwi, będę je wygłuszał i dorabiał panele. Także mniej więcej przybliżyłem moje zamiary, teraz zwracam się do was z prośbą abyście mi pomogli dobrać najlepszy sprzęt w tej kasie (ok 1200zł) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Radio + Głośniki do 1200zł (ew. wzmak)
Collapse
X
-
Zdecydowałem się na Alpinkę CDE 9846 http://www.allegro.pl/item107654361_...ylka_0_zl.html
posiada bassengine, to do mnie przemówiło oczywiście po uprzedniej konsultacji z Takero :) została jeszcze kwestia głośników do 500zł :) może ktoś słyszał o głośnikach które dobrze graja pod radiem ??? (proszę nie pisac o Teslach arx arv słyszałem je, nie przypadły mi do gustu) przeglądając forum zauważyłem pozytywne opinię o phonocarach z seri Y, czekam na sugestię z góry dziękuję i pozdrawiam.
Skomentuj
-
Mam do sprzedania jvc 612 na pewno lepsze od alpine.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=108968570
Skomentuj
-
JVC :
-1-bitowy przetwornik DAC o rozdzielczości 24-bity
ALPINE
-Regulowany 1-bitowy przetwornik cyfrowy
JVC
-Terminale wyjść liniowych: 2 pary
ALPINE
-1 wyjście przedwzmacniacza
JVC
-Moc wyjściowa: 50W x 4 maks
ALPINE
-Wzmacniacz mocy 4 x 45 W
JVC
-Wejście AUX z przodu
ALPINE
-Bass Engine
Zalezy komu o co chodzi i co lubi. Jezeli zalezy na jakokości i opcjach to na pewno clarion bedzie o wiele lepszy ale miedzy jvc a alpine (miedzy tymi modelami) widac kto daje jakie elementy. Szukam alpine bo szukam troche wyższego modelu od 9846. Prosze tez uwzglednic to ze niektóe modele alpinów ( nie wiem dokladnie który model ale z nowej serii) maja wade i słaba łapią fale radiowe lub je gubią.
Skomentuj
Skomentuj