Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

hertz hx300d

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hertz hx300d

warto kopic taki glosnik(chodzi mi o stosunek ceny do jakosci)
    jak to zagra?
    http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...8&prod_id=2324

Ja w życiu bym za niego tysiaka nie dał,góra połowe tego.
    Poprawili "niby" co nie co,dali nowa nazwe i odrazu wyższą cene.

Skomentuj

co wtakim razie polecacie skoro ten hertz nie jest wart swej ceny
      za sam glosnik moge dac ok 1000 zl :neutral:

Skomentuj

Napisz może czego się spodziewasz,jakie masz upodobania.Czy to ma grać z dużą kulturą czy ma raczej stwarzać wrażenie na przechodniach.No i jakim wzmakiem dysponujesz do napędu wooferka.

Skomentuj

sprzet przedewszystkim ma robic wrazenie na mnie :grin:
          chce zeby glosniczek zszedl naprawde nisko ,generalnie slucham popu ,softrocku,techno anawet zdarza sie ,ze hiphop

wzmak to xetec p2-evo albo g1200mk to zalezy od glosnika
          pozdrawiam

moze glosnik oriona?

Skomentuj

moze sonica :P

Skomentuj

co za"sonic"nie znam tej firmy
              ciekawi mnie czy oriony z serji P sa warte swej ceny
              pozdrawiam

Skomentuj

bumbum sluchaj jak nowy to kupuj sonic12 chyba ze masz miejsce to 15cali albo :lol: jest do sprzedania magma eq 15;]

[ Dodano: 2006-10-19, 11:33 ]
                sonic15 to kolos potrafi wydusic z siebie 145db choc niema takiego zejscia jak magma xmax 25 maszynka mozesz popatrzec jeszcze na PB serii extreme

Skomentuj

do tego sonica12
                  http://www.gmm.com.pl/produkty/Carpower_sonic-12
                  jaki wzmacniacz?
                  jest napisane ze glosnik ma 2x350rms czyli 700rms przy 2x2ohm?
                  myslalem o xetecu p2-evo ale on ma przy 1ohm 2x550rms

co polecicie?
                  mam jeszcze pytanie o skutecznosc db jaka jest roznica np.89db a np.96db czy roznica bedzie tylko slyszalna w poziomie glosnosci?
                  pozdrawiam

Skomentuj

ciezko cos polecic tak mocnego w 1000zł

a moze dwa słabsze głośniki ??!!

[ Dodano: 2006-10-19, 14:08 ]
                    http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...6&prod_id=1803

moze to wydaje mi sie ze moc moze byc zdeczko przesadzona ale powinien byc mocny

[ Dodano: 2006-10-19, 14:21 ]
                    albo to powinno moco zagrac hertz podaje parametry prawdziwe http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...8&prod_id=2320

Skomentuj

wczesniej pisalem o hertz ale stanowczo odradzono mi je ze wzgledu na zbyt wysoka cene jak za tej klasy glosnik :neutral: spodobal mi sie ten sonic12 jednak dalej ponawiam pytanie czym to napedzic(xetec?)
                      i te db?

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez bumbum
                        mam jeszcze pytanie o skutecznosc db jaka jest roznica np.89db a np.96db czy roznica bedzie tylko slyszalna w poziomie glosnosci?
                        z tego co wiem to tak i to ogromna roznica (miedzy tym co podales) wieksza efektywnosc ma ta zalete ze nie potrzebujesz az tak duzej mocy aby uzyskac ten sam poziom glosnosci co z glosnika o nizszej efektywnosci...
                        tylko ze dochodzi tutaj roznica w sposobie podawania tego parametru przez producentow (niech wypowie sie szerzej ktos bardziej doswiadczony)

z drugiej strony sam sie przekonalem ze w samochodzie SPL az tak bardzo sie nie liczy...

gdyby nie to ze to do samochodu to ten bylby calkiem ciekawy :lol: http://www.visaton.de/visaton_en/1/19/840.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          z drugiej strony sam sie przekonalem ze w samochodzie SPL az tak bardzo sie nie liczy...
                          I tak,i nie.Regóły sztywnej brak.A to z uwagi na warunki panujące w aucie.Już kiedyś wrzucalem porównania tego samego suba w aucie jak i w normalnym pomieszczeniu.Róznice są kolosalne!Zarówno w zejściu jak i sprawności.
                          Jedyne co przemawia na korzyść większego spl-u glosnika to to że przy danej mocy jesteśmy w stanie stworzyć większe ciśnienie akustyczne.Choć i tu mozna polemizować bo według wszelkich opini ludzi doswiadczonych jednak bardziej się liczy skoko pojemnościowy czyli ilość przepompowanego powietrza.Czyli duzy x max a co za tym idzie kiepski spl.
                          Jak dla mnie te wszystkie teorie to bączuś bezsens.I dlatego zawsze robie według swego widzi mi sie.
                          Co do zagadek dB,cos tam na głównej sie poniewiera w artach.Tu szkoda pisać o takich podstawach.

Skomentuj

jasne ze ten xetec p2-evo napedzi tego sonic12 kolega ma jbl 1200.1 ma on 1x780rms przy 4ohm i pedzi nim sonic15 i mowie ze daje strasznie bedzie good moim zdaniem

Skomentuj

dzieki za wyjasnienie sprawy Db
                              pomiedzy hertz hx300d a sonic12 jest ogromna roznica az12db to przeciez przepasc,ciekawe czy pomiar producentow za tak odbiega od siebie

czy ktos slyszal obydwa glosniki jak sie sprawuja?

Skomentuj

bumbum, jeśli już.Hertz napewno nie ma 97 dB.Wierz mi.Troszkę tą markę mieliłem,naciągaja jak mogą.I w subbasie sie nie sugeruj spl-em.To nie jest parametr krytyczny.A sonic...chyba się prześpię,pomarzę.I może się mi coś miłego przyśni.

Skomentuj

czyli mam rozumiec ,ze sonic 12 ,orion bija na glowe hertza :idea:

tez bym sobie pomarzyl....na jawie :mrgreen:

rozwazam orion serii P lub sonic12 co polecacie?

pozdrawiam

Skomentuj

Polecam...wsio ale tylko nie hertza.Kropeczka.Ide śnić.No chyba że mi te owe fundusze podarujesz,wiesz... :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                    X