Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naglosnienie na zawody :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naglosnienie na zawody :)

Witam was :) dawno mnie tu nie bylo :) wiec :) Chce wydac ok 7,500 zl na naglosnienie :) chce wystarotwac w zawodach :) drag off,lub sound off :)(jeszcze nie wiem) zestawy jakie mnie interesuja to Infinity - seria Kappa lub JBL seria Power :) co myslicie o tych komponetach??prosze o wasze opinie :) bardzo dziekuje i pozdrawiam :)

HMM....Jak dysponujesz takimi funduszami to moze skorzystaj z profesjonalnej firmy która sie zajmuje CA ONI NAPEWNO CI DORADZĄ I ZAMONTUJA

ja polecam
    1)wzmacniacz->genesis
    2)niskotonówka cos z JL audio :mrgreen:
    3)jednostak sterująca nakamichi :cool:
    4)i przód oczywiscie cos z -> Görlich :cool:
    5)kondensator helix
    co do kabli niebede sie ''wypowiadał'' ja miałem u siebie kiedys w R19 Oehlbach i nie nazekałem :)

Skomentuj

hah

ja predzej obcial bym sobie reke niz wydal 7,5 na audio :P

w samochodzie ile spedzasz czasu??
      masz nadmiar gotówki??

zdecydowanie odradzam

jak sie napaliles to KUPUJ, pobaw sie góra 2 miechy i powiedz czy sie oplacało

Skomentuj

a ja jestem jak najbardziej za, jeszcze zalezy do jakiego samchoodu, bo jesli do smachodu wartek 5 tyś zł wlozyc audio za 7 lub wiecej to przesada, noo chyba ze to ma byc democar :);
        Trzeba miec jakies hobby w co sie laduje nadmiar gotowki, bo inaczej to to wszystko nie ma sensu :)

Skomentuj

aryan,
          Zamieszczone przez aryan
          ja predzej obcial bym sobie reke niz wydal 7,5 na audio
          Zalezy do jakiej fury i czy naparwde jest się człowiek pozytywnie zakręcony w tych sprawach.Jak mnie by było stac to niewachał bym sie ani chwili :cool: .Pozatym słyszałem ,widzłem,naprawde kilkadziesiąt aut nagłośnionych ->HIGH -END'owym sprzętem i warte to jest każdej kasy w TO włożonej.

Skomentuj

Ja bym zrobil to tak :
            Radyjko nakamichi cd45z - 600
            front amp DLS A2 - 1999
            sub amp DLS A1 - 1499
            front Seas Lotus L5002 - 1999
            subik Intertechnik MDS12DVC - 800

Skomentuj

Witam :) przepraszam,ze tak pozno pisze,ale dopiero teraz przyjechalem do domu :) Bylem w trasie... :) Wiec jesli chodzi o autko,to jest to Opel Omega B sedan :)koncowka '98 ( pelna opcja,posiada wszystko - jasna kremowa skora,xenon'y klimatronik...itd ) wiec mysle,ze oplaca sie wsadzic dobry sprzet,bo jak napisal Greg00 oraz Pitbull - to jest moje hobby i moja pasja :) Chce wygrac mistrzostwa w grupie: Sound OFF - AMATOR LIMITED lub dB Drag Racing - STREET DIVISION 1-4 badz tez SUPERSTREET DIVISION 1-2:) wiec jakies plany sa,ale na to trzeba troszke czasu i ... Jesli chodzi o PROFESJONALNE firmy CA,to jedynie co przychodzi na mysl Extreme Car Audio (Wroclaw - to jest moj lider jak na chwile obecna - www.Extremecaraudio.pl lub Klinika dzwieku - http://www.klinikadzwieku.com.pl ) choc musze przyznac,ze odwiedzilem juz dwie firmy,jesli chodzi o Extreme'a to slyszalem oba autka i musze przyznac,ze ta firma jest jak dla mnie najlepsza :) wiadomo nie chce nikogo urazic,bo obie firmy sa moim zdaniem rewelacyjne,ale Extreme jest bardziej dla mlodych ludzi :) i jakos tak ogolnie jestem ich fanem juz od kilku lat :) Wiec przechodzac powoli do konca mojej wypowiedzi :) Jest to dopiero poczatek mojej przygody w takie dosyc powazne inwestycje zwiazane z naglosnieniem,choc wczesniej tez juz mialem ciekawei naglosniania Astre :)ale to juz nie to samo,co bedzie teraz :) Oczywiscie pokaze zdjecia na forum,bo autko oddaje prawdopodobnie juz 6 listopada :) Wiec wybralem profesjonalne okablowanie Caliber :)jesli chodzi o scene muzyczna w aucie,to chyba pozostane przy Infinity :) do tego zabudowa typu show 2x JBL suby 2 wzmaki JBL oraz kond :) jednostka sterujaca,to Pionek deh 7700(zostal mi z Astry,ale bedzie zmiana na Clarion'a DXZ958RMC w nastepnym miesiacu do tego posiadam DVD z dwoma ponoramicznymi 7' monitorkami :) Wiec jak na poczatek,mysle,ze jest ok :)a juz za pare miesiecy chcialbym rozbudowac do samoego High End' u:) Czekam na wasze szczere opinie,co do mojego wyboru :) pozdrawiam

Skomentuj

moj typ to:
                na sound off
                - Genesis Five Channel http://www.essa.com.pl/oferta/index....id=128&pid=347
                - DLS UR6S http://www.essa.com.pl/oferta/index....kid=76&pid=281
                - Nakamichi Cd-400

A jesli na dbDrag to mysle ze napewno jako wzmak rockford fosgate +JBL lub Carpower Sonic-15

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Londynczyk
                  Wiec wybralem profesjonalne okablowanie Caliber :)jesli chodzi o scene muzyczna w aucie,to chyba pozostane przy Infinity :) do tego zabudowa typu show 2x JBL suby 2 wzmaki JBL oraz kond :) jednostka sterujaca,to Pionek deh 7700(zostal mi z Astry,ale bedzie zmiana na Clarion'a DXZ958RMC w nastepnym miesiacu do tego posiadam DVD z dwoma ponoramicznymi 7' monitorkami :) Wiec jak na poczatek,mysle,ze jest ok :)a juz za pare miesiecy chcialbym rozbudowac do samoego High End' u:) Czekam na wasze szczere opinie,co do mojego wyboru :) pozdrawiam
                  No sound offa na 1000% na tym nie wygrasz... "autko oddaje" dajesz do zakladu?? ja bym wolal sam robic wyciszenie drzwi w zakladzie 200zl samemu 100zl itd itd... na calej instalacji jestes od tylu ok 500-700zl w tyl za to ze sam tego nie skladasz...

Oj przed chwila bylem na stronie Extreme oj cenia sie cenia... nawet zebym byl obrzydliwie bogaty to wolal bym to sam zrobic niz oddac do zakladu CA :) dla chetnych http://www.extremecaraudio.pl/page.php?go=18 :)

Skomentuj

jak to jest hobby to TYLKO SAMODZIELNY MONTAZ, co to za przyjemnosc oddawac do zakladu???

do db dragu PW 15SPL http://www.alka.pl/plutonium.html

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                      jak to jest hobby to TYLKO SAMODZIELNY MONTAZ, co to za przyjemnosc oddawac do zakladu???
                      W zakładzie znają sie na tym i mają większe doswiadczenie niz niejeden z nas w ''rozbieraniu''auta na czynnkiki pierwsze :grin: ->pod nowe kable.
                      A zeby kable położyc czy głośniki wysokotonowe zamontowac (przystosowanie w słupkach czy innych tego typu miejscach niedostosowanych do tych ze głośników,juz nie wspomne o zabudowie bagaznika) trzeba sie czasem troche napracowac :razz: .................a tak mamy wszystko ''CACY'' profesjonalna robota ->dajesz im wóz->robią->odbierasz->i cieszysz sie muzą :cool: :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez pitbull
                        W zakładzie znają sie na tym i mają większe doswiadczenie niz niejeden z nas w ''rozbieraniu''auta na czynnkiki pierwsze ->pod nowe kable(moze swiatłowod treba bedzie połozyc ->kto wie???)
                        A zeby kable położyc czy głośniki wysokotonowe zamontowac (przystosowanie w słupkach czy innych tego typu miejscach niedostosowanych do tych ze głośników,juz nie wspomne o zabudowie bagaznika) trzeba sie czasem troche napracowac .................a tak mamy wszystko ''CACY'' profesjonalna robota ->dajesz im wóz->robią->odbierasz->i cieszysz sie muzą
                        i jaki jest ytego sens??

Skomentuj

Sens jest taki ze nie połamiesz wszyskiego (plastiki itd..) rozbierając pół auta na czynnki.Startujesz bez obaw ze uzyskach wysoką lokate za montaz i starannosc wykonania tego co jest zrobione(nie wnikam do dzwięku oczywiscie).....mam dalej wymieniac??

Ps. ALE JA PRZECIEZ NIKOGO DO NICZEGO NIE NAMAWIAM :mrgreen: ...UWAŻAM TYLKO ZE LEPIEJ JAK SIE ZAjMĄ TYM PROFESJONALISCI.
                          (oczywsie samemu mozna ''to czy tamto'' zrobic ale jak ma byc to do zawodów to lepiej oddac w ręce profesjonalistów ->to jest moje zdanie)

Skomentuj

Eeee... to po co komu wtedy DIY? Trzeba stawiac sobie nowe wyzwania:)
                            Zamieszczone przez pitbull
                            (oczywsie samemu mozna ''to czy tamto'' zrobic ale jak ma byc to do zawodów to lepiej oddac w ręce profesjonalistów ->to jest moje zdanie)
                            A co to my profesjonalistami nie jestesmy :mrgreen: ?

Skomentuj

Witam :) Zaczne od tego,ze moja wiedza na temat montowania sprzetu,a raczej jego zabudowy nie jest tak obszerna,jak niektorych z was :) dlatego postanowilem oddac autko do CA... Jesli chodzi o kase,to za nasza nie wiedze,trzeba placic i tak to juz jest...Oczywiscie chcialbym dysponowac obszerna wiedza na temat zabudowy typu show itd,ale wiem,ze sa ludzi,ktorz znaja sie na tym o wiele lepiej niz ja :) a dokladniej chodzi tutaj o demontowanie calej tapicerki i przebudowywaniu wnetrza bez uszkodzenia spinek i calej reszty oraz bagaznika(montowanie 2 wyswietlaczy,calkowita zabudowa bagaznika itd)... Niestety nie posiadam takich narzedzi,ktore pozwolily by mi na samodzielne zamontowanie wsyztkiego i nie mam dosc wystarczajacej wiedzy:) Wiem,ze po to powstaja takie stronki jak DIY aby dowiedziec sie,zapytac sie i poradzic :) dlatego moje pytanie skierowalem do was :) pozdrawiam ...

Skomentuj

szczerze to czym tu sie cieszyc?? z tych 7,5 tys za montaz zaplacisz ok 2000tys wtedy masz sprzet za 5,5tys brany w extreme gdzie ceny tez nie sa najnizsze... szczrze to nie zdziw sie jak nie zajmiesz miejsca w pierwszej 5... i nie przesadzajcie ze to wszystko jest takie makabrycznie trudne... wszystko mozna znalezc w sieci... krok po kroku... Jak dla mnie to nie jest nic wyjatkowego... Co to za filozofia wydac kupe kasy oddac autko do zakladu i poziniej cieszyc sie jakie to wspaniale CA sie ma ?? z diy audio jest tak samo jak z tiunningowaniem aut sa ludzie ktorzy wola kupic forda sierre cosswotth 2.0T 220 ps wyciagnac z tego 450 ps i lyknac jakiegos malolata na 1/4 mili z nowej slce :) mina tego goscia z SLki - Bezcenna za inne rzeczy zaplacisz karta mastercard

Skomentuj

Masz racje,ale niestety nie mam czasu na zrobienie wszystkiego samemu :)dlatego powstaja takie zaklady jak Extreme... Oczywiscie niczego nie neguje...

Skomentuj

za te pieniadze niestety nie osiagniesz nic w CA tymbardziej w zakladzie... robiac to DIY mozna byc wymyslec cos kumatego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                                      A co to my profesjonalistami nie jestesmy ?
                                      Pewnie większosc z nas jest :mrgreen: ,ale i tak sie znajdą ludziska co sie tym na codzien zajmują i znają się na tej robocie :cool: '' i niejeden plastik juz połamali zeby więcej nie połamac '' :razz: :grin: :lol: :mrgreen:

Skomentuj

Kiedys na forum ktos pokazal fotki z wiciszenia drzwi za gruba kase w zakladzie CA... mielismy ostra polewe... bo oni maja wyciszenie drzwi, lepsze wyciszenie drzwie, super wyciszenie drzwi i super truper wyciszenie drzwi :) nie wspomne ze te super truper to ok 600zl za pare :) czyli 300 zl na drzwi robienie tego DIY to :
                                        potrzebne 15 mat app 25x50cm na zewnetrzna strona - czyli 75 zl jeszcze z 7 mat zeby wyciszyc od wewnatrz drzwi czyli w 150zl max na drzwi :) a akurat do wyciszania nie potrzeban jest jakakolwiek znajomosc :) wystarcza opalarka/suszarka troche checi nozyczki maty i futerko :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X