Witam was :) dawno mnie tu nie bylo :) wiec :) Chce wydac ok 7,500 zl na naglosnienie :) chce wystarotwac w zawodach :) drag off,lub sound off :)(jeszcze nie wiem) zestawy jakie mnie interesuja to Infinity - seria Kappa lub JBL seria Power :) co myslicie o tych komponetach??prosze o wasze opinie :) bardzo dziekuje i pozdrawiam :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Naglosnienie na zawody :)
Collapse
X
-
HMM....Jak dysponujesz takimi funduszami to moze skorzystaj z profesjonalnej firmy która sie zajmuje CA ONI NAPEWNO CI DORADZĄ I ZAMONTUJA
ja polecam
1)wzmacniacz->genesis
2)niskotonówka cos z JL audio :mrgreen:
3)jednostak sterująca nakamichi :cool:
4)i przód oczywiscie cos z -> Görlich :cool:
5)kondensator helix
co do kabli niebede sie ''wypowiadał'' ja miałem u siebie kiedys w R19 Oehlbach i nie nazekałem :)
-
aryan,
Zamieszczone przez aryanja predzej obcial bym sobie reke niz wydal 7,5 na audio
Skomentuj
-
Witam :) przepraszam,ze tak pozno pisze,ale dopiero teraz przyjechalem do domu :) Bylem w trasie... :) Wiec jesli chodzi o autko,to jest to Opel Omega B sedan :)koncowka '98 ( pelna opcja,posiada wszystko - jasna kremowa skora,xenon'y klimatronik...itd ) wiec mysle,ze oplaca sie wsadzic dobry sprzet,bo jak napisal Greg00 oraz Pitbull - to jest moje hobby i moja pasja :) Chce wygrac mistrzostwa w grupie: Sound OFF - AMATOR LIMITED lub dB Drag Racing - STREET DIVISION 1-4 badz tez SUPERSTREET DIVISION 1-2:) wiec jakies plany sa,ale na to trzeba troszke czasu i ...Jesli chodzi o PROFESJONALNE firmy CA,to jedynie co przychodzi na mysl Extreme Car Audio (Wroclaw - to jest moj lider jak na chwile obecna - www.Extremecaraudio.pl lub Klinika dzwieku - http://www.klinikadzwieku.com.pl ) choc musze przyznac,ze odwiedzilem juz dwie firmy,jesli chodzi o Extreme'a to slyszalem oba autka i musze przyznac,ze ta firma jest jak dla mnie najlepsza :) wiadomo nie chce nikogo urazic,bo obie firmy sa moim zdaniem rewelacyjne,ale Extreme jest bardziej dla mlodych ludzi :) i jakos tak ogolnie jestem ich fanem juz od kilku lat :) Wiec przechodzac powoli do konca mojej wypowiedzi :) Jest to dopiero poczatek mojej przygody w takie dosyc powazne inwestycje zwiazane z naglosnieniem,choc wczesniej tez juz mialem ciekawei naglosniania Astre :)ale to juz nie to samo,co bedzie teraz :) Oczywiscie pokaze zdjecia na forum,bo autko oddaje prawdopodobnie juz 6 listopada :) Wiec wybralem profesjonalne okablowanie Caliber :)jesli chodzi o scene muzyczna w aucie,to chyba pozostane przy Infinity :) do tego zabudowa typu show 2x JBL suby
2 wzmaki JBL oraz kond :) jednostka sterujaca,to Pionek deh 7700(zostal mi z Astry,ale bedzie zmiana na Clarion'a DXZ958RMC w nastepnym miesiacu
do tego posiadam DVD z dwoma ponoramicznymi 7' monitorkami :) Wiec jak na poczatek,mysle,ze jest ok :)a juz za pare miesiecy chcialbym rozbudowac do samoego High End' u:) Czekam na wasze szczere opinie,co do mojego wyboru :) pozdrawiam
Skomentuj
-
moj typ to:
na sound off
- Genesis Five Channel http://www.essa.com.pl/oferta/index....id=128&pid=347
- DLS UR6S http://www.essa.com.pl/oferta/index....kid=76&pid=281
- Nakamichi Cd-400
A jesli na dbDrag to mysle ze napewno jako wzmak rockford fosgate +JBL lub Carpower Sonic-15
pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LondynczykWiec wybralem profesjonalne okablowanie Caliber :)jesli chodzi o scene muzyczna w aucie,to chyba pozostane przy Infinity :) do tego zabudowa typu show 2x JBL suby2 wzmaki JBL oraz kond :) jednostka sterujaca,to Pionek deh 7700(zostal mi z Astry,ale bedzie zmiana na Clarion'a DXZ958RMC w nastepnym miesiacu
do tego posiadam DVD z dwoma ponoramicznymi 7' monitorkami :) Wiec jak na poczatek,mysle,ze jest ok :)a juz za pare miesiecy chcialbym rozbudowac do samoego High End' u:) Czekam na wasze szczere opinie,co do mojego wyboru :) pozdrawiam
Oj przed chwila bylem na stronie Extreme oj cenia sie cenia... nawet zebym byl obrzydliwie bogaty to wolal bym to sam zrobic niz oddac do zakladu CA :) dla chetnych http://www.extremecaraudio.pl/page.php?go=18 :)
Skomentuj
-
jak to jest hobby to TYLKO SAMODZIELNY MONTAZ, co to za przyjemnosc oddawac do zakladu???
do db dragu PW 15SPL http://www.alka.pl/plutonium.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez aryanjak to jest hobby to TYLKO SAMODZIELNY MONTAZ, co to za przyjemnosc oddawac do zakladu???
A zeby kable położyc czy głośniki wysokotonowe zamontowac (przystosowanie w słupkach czy innych tego typu miejscach niedostosowanych do tych ze głośników,juz nie wspomne o zabudowie bagaznika) trzeba sie czasem troche napracowac :razz: .................a tak mamy wszystko ''CACY'' profesjonalna robota ->dajesz im wóz->robią->odbierasz->i cieszysz sie muzą :cool: :lol:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pitbullW zakładzie znają sie na tym i mają większe doswiadczenie niz niejeden z nas w ''rozbieraniu''auta na czynnkiki pierwsze ->pod nowe kable(moze swiatłowod treba bedzie połozyc ->kto wie???)
A zeby kable położyc czy głośniki wysokotonowe zamontowac (przystosowanie w słupkach czy innych tego typu miejscach niedostosowanych do tych ze głośników,juz nie wspomne o zabudowie bagaznika) trzeba sie czasem troche napracowac .................a tak mamy wszystko ''CACY'' profesjonalna robota ->dajesz im wóz->robią->odbierasz->i cieszysz sie muzą
Skomentuj
-
Sens jest taki ze nie połamiesz wszyskiego (plastiki itd..) rozbierając pół auta na czynnki.Startujesz bez obaw ze uzyskach wysoką lokate za montaz i starannosc wykonania tego co jest zrobione(nie wnikam do dzwięku oczywiscie).....mam dalej wymieniac??
Ps. ALE JA PRZECIEZ NIKOGO DO NICZEGO NIE NAMAWIAM :mrgreen: ...UWAŻAM TYLKO ZE LEPIEJ JAK SIE ZAjMĄ TYM PROFESJONALISCI.
(oczywsie samemu mozna ''to czy tamto'' zrobic ale jak ma byc to do zawodów to lepiej oddac w ręce profesjonalistów ->to jest moje zdanie)
Skomentuj
-
Witam :) Zaczne od tego,ze moja wiedza na temat montowania sprzetu,a raczej jego zabudowy nie jest tak obszerna,jak niektorych z was :) dlatego postanowilem oddac autko do CA... Jesli chodzi o kase,to za nasza nie wiedze,trzeba placic i tak to juz jest...Oczywiscie chcialbym dysponowac obszerna wiedza na temat zabudowy typu show itd,ale wiem,ze sa ludzi,ktorz znaja sie na tym o wiele lepiej niz ja :) a dokladniej chodzi tutaj o demontowanie calej tapicerki i przebudowywaniu wnetrza bez uszkodzenia spinek i calej reszty oraz bagaznika(montowanie 2 wyswietlaczy,calkowita zabudowa bagaznika itd)... Niestety nie posiadam takich narzedzi,ktore pozwolily by mi na samodzielne zamontowanie wsyztkiego i nie mam dosc wystarczajacej wiedzy:) Wiem,ze po to powstaja takie stronki jak DIY aby dowiedziec sie,zapytac sie i poradzic :) dlatego moje pytanie skierowalem do was :) pozdrawiam ...
Skomentuj
-
szczerze to czym tu sie cieszyc?? z tych 7,5 tys za montaz zaplacisz ok 2000tys wtedy masz sprzet za 5,5tys brany w extreme gdzie ceny tez nie sa najnizsze... szczrze to nie zdziw sie jak nie zajmiesz miejsca w pierwszej 5... i nie przesadzajcie ze to wszystko jest takie makabrycznie trudne... wszystko mozna znalezc w sieci... krok po kroku... Jak dla mnie to nie jest nic wyjatkowego... Co to za filozofia wydac kupe kasy oddac autko do zakladu i poziniej cieszyc sie jakie to wspaniale CA sie ma ?? z diy audio jest tak samo jak z tiunningowaniem aut sa ludzie ktorzy wola kupic forda sierre cosswotth 2.0T 220 ps wyciagnac z tego 450 ps i lyknac jakiegos malolata na 1/4 mili z nowej slce :) mina tego goscia z SLki - Bezcenna za inne rzeczy zaplacisz karta mastercard
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MaxiA co to my profesjonalistami nie jestesmy ?
Skomentuj
-
Kiedys na forum ktos pokazal fotki z wiciszenia drzwi za gruba kase w zakladzie CA... mielismy ostra polewe... bo oni maja wyciszenie drzwi, lepsze wyciszenie drzwie, super wyciszenie drzwi i super truper wyciszenie drzwi :) nie wspomne ze te super truper to ok 600zl za pare :) czyli 300 zl na drzwi robienie tego DIY to :
potrzebne 15 mat app 25x50cm na zewnetrzna strona - czyli 75 zl jeszcze z 7 mat zeby wyciszyc od wewnatrz drzwi czyli w 150zl max na drzwi :) a akurat do wyciszania nie potrzeban jest jakakolwiek znajomosc :) wystarcza opalarka/suszarka troche checi nozyczki maty i futerko :)
Skomentuj
Skomentuj