Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

15" Yakuza, Bm W 15nuke, Magnat a może coś innego??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kalasz21
    Witam
    Filmik jest mojej produkcji , w trakcie robienia go skrzynia nie była jeszcze ukończona , zresztą na stan dzisiejszy też nie jest , nie wierzcie tym parametrom bo ten impuls co pokazuje winisd i te podbicie przy f strojenia nie ma miejsca , więc niech nie wypowiadają się osoby które go nie słyszały. Umberto testowałeś go czy opierasz swe osądy tylko na symulatorze? Też słyszałem że 0,5 kg membrana i niski spl to będzie grać cicho i przeciągać , okazuje się jednak że nie jest cale taki wolny ani też przesadnie cichy.
    Pozdr
    przepraszam jak pokazesz mi swoje pomiary z JIG'a tego glosnika to wtedy Ci uwierze bo wydaje mi sie ze takowych nie posiadasz... a ja moge Ci powiedziec ze moj JL schodzi do 20hz a impuls jest poznizej 6ms do tego zero podbic... i niech ktos cos powie ja tak slysze i tak jest... jak zobacze pomiar to wtedy Ci przytakne... ale sila rzeczy ten glosnik nie obejdzie sie bez podbic tymbardziej przy takim x max i qts i w obudowie BR... i do tego 200rms co jest dla mnie smieszne przy takim glosniku... to nawet Ap zjada 350rmsu...

Skomentuj

Witam
      Jak będę miał kiedy czas to pomierzę parametry , dlaczego 200W RMS jest śmieszne? Co z tego że AP zjada 350W , cały czas tyle mu dajesz? O ile w ogóle go masz , być może AP poniżej tych 350W w ogóle nie gra , o to ci chodzi? Jak na ironię obecnie dysponuję Orionem 2500d , ale jeszcze nie miałem czasu się nim bawić , dać ci zdjęcia?
      Zapominasz że winISD jest tylko symulatorem i nie zawsze to co pokazuje ma miejsce w rzeczywistości.
      Pozdr

Skomentuj

Czlowieku ale o czym ty gadasz?? glosnik z dan producenta ma 400rmsu wiec ty mu dajesz ledwo 50% co to jest dla takiego bydlactwa??przecierz widac na tym filmie ze to jest za malo bo widac ze w niektorych momentach membrama lata jak szmata i glosnik gra na przesterze... i co z tego ze masz oriona?? pomierz parametry i zmierz ch-ke w tej obudowie co masz i jak tam nie bedzie podbic i imuls bedzie maly to masz u mnie duza flaszke... Jakbys widzial mam JL'a ktory gra w closed i narazie dawalem mu 200rmsu i widze ze to jest za malo... duzo za malo... i moj glosnik ma 250rmsu a zje spokojnie te 300... sila rzeczy ten Twoj glosnik musi mulic... w ogole w jakiej budzie go masz??z tego co napisal Passat_EQ ten glosnik wytrzymuje 1KW w pewnych granicach...

Skomentuj

michone, Oszczędzaj zdrowie co sie kłócisz ''alpierd górą :wink: '' jak dla mnie to alpierd to numer 1 :wink: i napewno w niejednych zestawach HIGH-END CA sie znajdzie :wink: bo to przeciez ABSOLUTE SPITZENKLASSE :razz: :mrgreen: :lol:

A co do rms to ja bym go zasilił unitrą (tylko niepamietam modelu chyba''wilga'' takie radioodtwarzacz na kasetu :mrgreen: mój alpierd świetnie sobie daje rade pod tym radiem......jest tam gdzie jego własciwe miejsce ->w garażu->zeby cos buczało -> alpierd się swietnie do tego nadaje ->do buczenia :grin: )

Skomentuj

Witam
            Ściągnij sobie ten utwór z realmofexcursion z działu download , to zobaczysz o co chodzi w tych momentach kiedy mambrana chodzi dużo wolniej , są to fragmenty sygnału rzędu 10Hz sinus a nie żaden przester , celem tego filmu nie było pokazanie max właściwości głośnika tylko pewien pogląd jego pracy i był specjalnie nakręcony na prośbę kolegi bartasswlkp. Buda jest 80l i trawają prace nad strojeniem które narazie stanęły z braku czasu , jak się tak strasznie ekscytujesz tymi parametrami to pokaż nam tego twojego JL czyli t-s , przenoszenia itp , a co do musi to na rusi i śmieszą mnie tego typu teksty.
            Pozdr

Skomentuj

kalasz21, troszkę najeżdżasz,rozumię.Ale Twoja i moja opinia to zupełnie dwa inne światy.I żeby nie było,kilkakrotnie miałem okazję "stroić" auto na zawody,tu sa zupełnie inne wytyczne o czym Ty doskonale wiesz.
              10Hz...żebyś skrzynke wódki wypił to i tak tego nie usłyszysz,może poczujesz.Choć ja i tak jestem pewny że nie.Fizyka na to nie pozwoli,tym bardziej w aucie.
              Inny fakt,wiesz,akurat "nie zawodowcy" preferują szybkie brzmienie,z wykopem i z umiarkowanym "rezonansem" autka,ogólnie mówiąc bardziej liczy się szybkość a nie zejście,muza ma grać a nie "zakręcać" sie i "zostawać" w basie.Nie wiem czy to dobrze przedstawiłem słowami ale mam nadzieję że mnie rozumiesz.Poprostu inny świat,poprostu muzykalność.Ja preferuję closed w aucie.Zaśmiejesz się? Nie sądze,sądze że doskonale wiesz dlaczego na taki typ postawiłem.

P.S.Tematu nie czyszcze,jest dość ciekawy.Wyczyszcze jak komuś nerwy puszczą :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez kalasz21
                jak się tak strasznie ekscytujesz tymi parametrami to pokaż nam tego twojego JL czyli t-s , przenoszenia itp , a co do musi to na rusi i śmieszą mnie tego typu teksty.
                michone Szykuje sie ostra rywalizacja między alpierdu a JL ...... w prawym narożniku alphard (zwany tez alpierdem) odwieczne buu............. a w lewym JL mistrz wagi cięzkiej ->runda 1 :grin:

Kolegaumberto słusznie zwrócił uwage.....a mojej to umkneło :oops: ,przeciez człowiek słyszy od 20Hz a 10 Hz to można między bajki włożyc ze to usłyszysz (zresztą wszyscy to chyba wiedzą)

ps.Czy wy niemacie innych wyzwan.Błagam przestancie :wink: :cool: :lol:

Skomentuj

ja mam jl w 35l closed mimo tego ze znalazlem wiele forum(CA w niemczech)gdzie wsadzali go w br ale wiedzialem ze bedzie mulic bo ma ciezka membrame i duze x-max dostal closed i tutaj pokazuje pazurki mimo tego ze nie ma niskiego zejsci tylko do ok 45hz ale w aucie takie w zupelnosci wystarcza a dajac temu glosnikowi w granicach 250-300rms mam precyzyjny basik ale to jl wiec jest delikatnie kluskowaty :) chcesz poczytac o moim glsoniku?? http://www.carsound.com/review_archive/subs/12w3.html masz recenzje z 12 amerykanskich gazet po przeczytaniu dw2och pierwszych mozesz dac sobie spokoj z porownywaniem tych glosnikow :) jedna fraza : "The woofer was very transparent and had a VERY NICE NAUTURAL sound to it." i o to chodzi a jedno wielkie buuuu to moge sobie osiagnac na 12calowce z serii sw w Bp4th... nie bedziemy sie tu ekscytowac JL to inna waga, gdzie nie liczy sie maksymalne zabuczenie :) badz wierny Alphardowi!! do czasu az uslyszysz u kogos "NORMALNEGO" suba :) Dodam jeszcze ze swojego JL'ka i tak pogonie bo w miare jedzenia apetyt rosnie a autko zmienilem z forda sierra sedan na forda fieste to w bagazniku w przyszlym roku wyladuje jakas 10 caluweczka jl z nowej serii a na przodzie morele lub focale... na forum jestem od pewnego czasu i moj poglad na audio zmienil sie niemilosiernie... mania wielkosci to juz nie dla mnie :) mimo tego ze mam 20 lat bede ciagle szedl w strone jakosci nie ilosci :) zycze dalszego podniecania sie Yakuza :)

Skomentuj

KALASZ21 jeszcze raz wielkie dzięki za nagranie filmiku Dzięki niem mam porównanie yakuzy do innych subów i powiem yakuza wypada moim zdaniem bardzo dobrze.Pewnie zaraz michone napisze że plote głupstwa ale on ma swojego JL'a ze zejściem 45Hz co mi na pewno by nie wystarczało w czarnej muzie to by było stukanie a bas w tego typu muzie musi być mocy. A JA MAM ALX'a strojonego na 31Hz i to jest strojenie do czarnych rytmów gdzie bas jest potężny i donośny i za jakiś czas Yakuze:)))) Każdy preferuje inne typy muzyki , do swoich upodobań muzycznych można właśnie kupić odpowiedni głośnik.A odpowiednim głośnikiem do czarnej muzy nie jest JL z zejściem 45Hz nadający bardziej sie do słuchania szybkich bitów bo do czarnej muzy to należy stroć na 333-30Hz i wtedy mamy suba do mojego typu muzyki.

Skomentuj

na bank ta jakuza zejdzie przy f-3 do 30 hz z tym ze przy 60 hz bedzie miala podbicie 15 db... skoro uwzasz ze ten ALX jest taki super to po tym stwierdzam ze nie masz wysokich wymagan i nie slyszales dobrych przetwornikow... jak po tym filmiku stwierdzasz ze na tle innych subow ten wypada bardzo dobrze to nawet nie ma co komentowac... gdybym mial jig to bym specjalnie do poznania sie przejechal zeby pomierzyc te glosniki i wam udowodnic ze to co piszecie jest smieszne... a jak Ty wyczujesz w aucie 30 hz to ja jestem swiety... to jest moj ostatni post w tym temacie nie mam ochoty sie klucic o alpierda...

btw zauwazylem ze w takich tematach jak ten gdzie osoba jest zdecydowana na jakis przetwornik/konstrukcje i pisze posta zeby wszyscy jej tylko przytakneli i powiedzieli ze jest super i w ogole starzy wyjadacze nawet nie maja ochoty tracic nerwow i nie pisza swoich opinii... tez chyba tak zaczne robic i wypowiadac sie w sensownych tematach...

Skomentuj

no ja nie slyszalem tego glosnika wiec nie bede sie spieral, chociaz wydaje mi sie ze troche kolega przesadza z jego parametrami :) na filmiku rzeczywiscie tche szaleje ta memrana, ale to nie oznacza ze jest super, u mnie w subie (beyma 12R70) prawie wogole nie widac zeby siie wychylala a jednak gra dobrze, schodzi do ok 37-39Hz, czasem sie gubi przy szybkim techno, no ale nie do takiej muzyki go robilem :)

Skomentuj

Witam
                          Nigdzie w moich postach nie upierałem się że Alphard to hi end , pewnie że 10Hz normalny człowiek nie usłyszy ale takowe są zawarte w tym utworku i można je zobaczyć a nie usłyszeć , ta buda nie powstała do słuchania muzyki klasycznej czy też delektowania się subtelnymi różnicami basu ale do mocnego grania , odezwałem się w tym temacie żeby skomentować wypowiedzi michone.
                          Pozdr

Skomentuj

Czaruję...
                          X