Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmak z autka do domu ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmak z autka do domu ??

ostatnio mialem serie nieszczesliwych wypadkow najpierw sie zepsul wzmak u mnie w pokoiku i slucham muzy na telewizorze masakra poprostu pozniej mialem stluczke i narazie nie moge smigac autkiem a moj stx i carpower 225 rms siedzi sobie w bagazniku i smutno mu tam samemu napewno, i tu zaczalem sie zastanawiac czy dalo by rade przytachac stx do pokoju a carpowera podlaczyc pod prostownik od akumulatora niestety elektrykiem nie jestem i dlatego pytam sie czy jest taka mozliwosc czy wogule jest sens cos z tym robic niestety z kasa leze narazie i nie stac mnie na naprawe wzmaka z pokoju za duzo innych wydatkow trzeba autko naprawic z gory dzieki za odpowiedz

hm... ja ci nie powiem jak to zrobic, ale wiem ze sie da, duzo juz bylo tematow na ten temat i na tym forum i na innych napewno tez, wystarczy poszukac troche, na elektrodzie pewnie najobszerniej jest to opisane

Skomentuj

wielkie dzieki zabieram sie do szukania :)

Skomentuj

transformator + kondy + mostek czyli poprostu zasilacz potrzebujesz,o duzej mocy.
        napiecia ma miec takie zeby po wyprostowaniu wyszło tyle ile w aucie czyli ~13.5 v

Skomentuj

To nie takie proste - wypadałoby mieć stabilizator gdyż w przeciwnym razie możemy doświadczyć sporych problemów - takich jak wysokie spadki napięcia...
          Proponuje wzmacniaczy samochodowych używać w samochodach, a w domu używać domowych :)

Skomentuj

kurcze szukam i szukam i jeni pisza ze da rade inni ze nie moze mi ktos napisac czy ma podlaczony samochodowy wzmacniacz pod prostownik i normalnie to gra czy szkoda czasu bo wkoncu nie wiem czy niesc to na 2 pietro czy nie ?

Skomentuj

Da się podłączyć wzmak samochodowy pod prostownik. Wiem, bo sam kiedyś tak zrobiłem z ciekawości. Też testowałem suba samochodowego w ten sposób :)

Skomentuj

Ja kiedyś na prostowniku chciałem przetestować jakieś stare radyjko samochodewe kasetowe... to zamiast dzwieku słychać było tylko buczenie, natomiast jak pod akumulator samochodowy w domku podłączyłoem to wszystko działało jak należy.

Skomentuj

ja mialem podpiety wzmak domowy w samochodzie pod ups-em

Skomentuj

oczywiscie ze da sie podlaczyc :wink:

pod sam prostownik to raczej nieradze poniewaz moga wystapic niebezpieczne skoki napiecia i watpie abys mial dostep do prostownika z funkcja rozruchu :razz:
                    proponuje podlaczyc prostownik (taki o wydajnosci ok 20A :razz: ) pod aku (dzialajace jakos stabilizator + kondensator)a to dopiero pod wzmaka...

prostszym rozwiazaniem jest podlaczenie starego zasilacza ATX (od kompa) ale wtedy nie uzyskasz zbyt duzej mocy (wystarczy na kolumienki)
                    sam tak uzywalem :cool:

Zamieszczone przez Tasior
                    tyle ile w aucie czyli ~13.5 v
                    w samochodzie przy wlaczonym silniku jest 14,4V

Skomentuj

ostatnio jak napisalem ze 14.4 v to powiedzieli mi ze 13.8 to normalnie,a 14.4 to juz zle... NC

Skomentuj

Tasior, a kto Ci to powiedzial?? czyzby jakis mechanik?? :razz: (rozbieznosc jest dopuszczalna ale poprawnie powinno byc 14,4V)

Skomentuj

wcale nie musi byc w kazdym autku 14,4, np skody maja 13,8 - 13,9 V :)

Skomentuj

Pawel,gdzies w temacie pisalem wlasnie ze 14.4v jest przy wlaczonym silniku a ktos mi powiedzial ze to znaczy ze jest cos zepsute,ze ma byc 13.8v..... kocham jak sie wypowiadaja Ci co sie nieznaja.

Skomentuj

a mnie przez caly czas uczyli ze ma byc 14,4... OSZUKALI MNIE!! :evil:
                              zaraz zaraz... ale z praktyki tez wynika 14,4V :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                a mnie przez caly czas uczyli ze ma byc 14,4... OSZUKALI MNIE!! :evil:
                                Banda złodziei...
                                nie kłóćcie sie ile powinno byc Volt, bo to nie o to chodzi w tym temacie, tak czy siak chyba problem rozwiazany, moze by zamykac tematy gdize juz problem rozwiazany? troche "czysciej: by bylo na foorum

Skomentuj

Czaruję...
                                X