Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabudowa vs. Sub

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabudowa vs. Sub

no właśnie zamierzam zmienić samochód w tym co teraz mam mam Suba na AXX1010 i na jego podstawie myślałem zrobić zabudowę w bagażniku.. ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł.. jak to według was jest, lepiej niech jeździ sobie sub czy zabudowę zrobić (mieściła by się na ściance zaraz za tylną kanapą) czy są jakieś argumenty którymi można się kierować plusy minusy zrobienie zabudowy, czy to kwestia gustów..
    (jako że do zmiany auta mam jeszcze trochę, bo muszę sprzedać ten co mam, to mam czas na takie rozważania)..

jakie auto ..dlaczego pytam bo bagażnik też ma swoją kubaturę :) ?

Skomentuj

zabudow jest tylko na pokaz! nie funkcjonalna i jak bedziesz chciał cos wiekszego przewiezc to szukaj innego samochodu.
      zabudowy odradzam

Skomentuj

prawdopodobnie będzie to HONDA CIVIC z '95/6r w sedanie..
        ewentualnie NISSAN PRIMERA też z '95r i tez w sedanie..

Skomentuj

aryan, zabudowa zabudowie nierówna..
          jednym słowem pieprzysz głupoty z niefunkcjonalnością
          kad, kwestia gustu - prawidłowo wykonane zagrają tak samo.

Skomentuj

nom ja wiem, chodzi mi tylko co jest właśnie praktyczniejsze, wygodniejsze, ładniejsze.. nie wiem co można mówić np na argumenty mówiące "ZA" a co przeciw zabudowie bądź subowi, jakie jest wasze podejście do tego..??

Skomentuj

Mozna uzyc miejsce gdzie normalnie suba nie wsadzilibysmy tj jakies wnęki itp takze zajmowane miejsce przez suba moze byc znacznie mniejsze.

Skomentuj

jak dla mnie zabudowa ma 2 plusy. ladnie wyglada i mozna zakryc paskudne miejsca w bagazniku. mam zamiar niedlugo zabrac sie za bagaznik braciszka polowki i tam zabudowac boki. normalnie tam nic niema i tylko szpeca wystajace kielichy tylnego zawieszenia...
                no i jeszcze jest kwestia trudniejszego "wyciagniecia" skrzyneczki z samochodu co moze uprzykrzyc wieczor amatorom cudzej wlasnosci... :wink:

Skomentuj

nie iwem ja zamierzam i tak zrobić to w taki sposób aby to mozna było wyjać, myślałem przyspawać sobie ze 3 mocowania do przykręcenia całej pułki na max 3 śruby, aby nic nie latało i sztywno się trzymało, wszytsko łącznie z subem i całą resztą będziena jednej płycie tak że w razie co odkręcam 3 śruby i wyciagam wszytsko na raz, jeszcze pozostaje kwestia tylko kabli, ale te niektóre można zrobic na jakieś złączki, ewentualnie na jakiejś kostce lub coś..

Skomentuj

a ja bede odradal zabudowy.
                    Wg mnie więcej z nimi problemów.
                    Trzeba wszystko uszczelniać itp a w najlepszym razie gra to tak samo jak skrzynka którą możesz wymienić na inna, wyjąc w razie konieczności odzyskania przestrzeni bagazowej.
                    Nie dociera do mnie temat z "ładnie wygląda" bo bagażnik nie jest od "ładnie wygląda".
                    Owszem ma być schludnie, czysto, bez smiecia.
                    Ale zabudowa to tylko na pokaz.
                    Zaznaczam jeszcze raz: wykonanie zabudowy np z boku koło koła nie jest takie proste.
                    Znajdują sie tak tak duże szpary które trzeba zakleic ze nie ma to sensu. w przeciwnym razie bedzie trzeszczał cały samochóg (znam to z włąsnego doświadczenia).
                    pozdrawiam

Skomentuj

ditomek, niewiem jak inni ale ja myslac o zabudowie mysle o ladniejszej skrzyni ktora jest zamontowana tak ze normalnie moge ja wymontowac. nielubie niszczyc samochodu bez powodu...
                      w nadkole bede pchal zabudowe ale dopasuje ja z laminatu a front dam normalnie z plyty

Skomentuj

idea słuszna ale rzeźba... niesamowicie trudna.
                        wszystko zależy od Ciebie ja wolałbym srobić skrzynę i zaoszczędzony czas poswięcić na browar połączony z odsłuchem :-)
                        pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ditomek
                          Znajdują sie tak tak duże szpary które trzeba zakleic ze nie ma to sensu. w przeciwnym razie bedzie trzeszczał cały samochóg
                          jakie szpary?

Skomentuj

szczerze to trochę nie czaję przecież jak robisz zabudowę to i tak robisz komorę oddzielną dla głośnika nie jednolitą z karoserią samochodu, ją też możesz zdemontować, więc nie wiem o jakich szparach ty tu mówisz.. podobnie jest z zabudową..

Skomentuj

kurcze, kad nie widzisz, że ditomek zna to z własnego doświadczenia?

Skomentuj

no widzę umiem czytać, ale czemu odradza mimo tego ze ktoś wie jakich błędów unikać..

Skomentuj

zaoszczędzony czas poswięcić na browar połączony z odsłuchem
                                  nie pije - zwlaszcza jak prowadze :razz:

Skomentuj

Chłopaki nie kłucić się :)
                                    zabudowy są różne.
                                    Można zrobić taa pasujaca w naturalne zakamarki samochodu ale jednoczesnie autonomiczną - z mozliwoącia wyjmowania.
                                    Można zrobić zabudowe wykorzystującą naturalne miejsca samochodu - najlepszym przykładem miejsce na koło zapasowe.
                                    Przykrywamy deską i juz mamy obudowe dla głosnika.
                                    O takich zabudowach pisałem.
                                    Taka też wykonałem tyle ze z boku bagażnika.
                                    Ciżeko było sie dostac do wszystkich szparek zeby je uszczelnic.
                                    dlatego napisałem ze prosciej jest zrobić skrzynkę.
                                    Pawel S. słusznie.
                                    Nie pije sie podczas jazdy bo za dużo sie rozlewa :-)
                                    pozdrawiam

Skomentuj

Przykrywamy deską i juz mamy obudowe dla głosnika.
                                      boki zrywam..
                                      Taka też wykonałem tyle ze z boku bagażnika.
                                      Ciżeko było sie dostac do wszystkich szparek zeby je uszczelnic.
                                      hihi..
                                      Znajdują sie tak tak duże szpary które trzeba zakleic ze nie ma to sensu. w przeciwnym razie bedzie trzeszczał cały samochóg (znam to z włąsnego doświadczenia).
                                      człowieku, nie wiesz na czym taka zabudowa polega..

zieeeelony jesteś.. :)
                                      jak groszek z puszki.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                                        zieeeelony jesteś.. :)
                                        jak groszek z puszki.
                                        Tego nei slyszalem :) dobre dobre :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X