Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki rodzaj maty wytłumiającej wybrac??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

filc i gąbka nie nadają się do wygłuszania drzwi bo do wnętrza drzwi w czasie deszczu czy mycia auta zawsze dostanie się woda i to jest normalne. a co do wygłuszenia podłogi to chyba lepszym pomysłem będą maty niż filc z uwagi na grubość i twardość. zresztą jeśli chodzi o izolację akustyczną uważam że nie ma sensu wyklejać całej podłogi, dobry efekt da wygłuszenie nadkoli, reszta podłogi nie da aż tak dużo żeby warto było zdejmować całą tapicerkę no ale niektórzy lubią mieć ful wypas i podłąge też pociągną

Skomentuj

Zamieszczone przez raster
      co do wygłuszenia podłogi to chyba lepszym pomysłem będą maty niż filc z uwagi na grubość i twardość
      ale tutaj mowa o matach z filcem.
      seryjne wytlumienie jest wlasnie z ciekniej dziwnej gabki ktora nie nasiaka.

satan, a co sie stalo z oryginalna tapicerka?? przeciez w 206 jest dobre wytlumienie i oprocz tego ze trzeszcza zle spasowane plastiki to nic wiecej nie lata
      zainteresuj sie tylko drzwiami i powinno byc ok - przynajmniej u mojego kolegi tak jest :wink:

Skomentuj

satan, jaką masz 206kę? :) chodzi o motorek..

ja mam 206 i zaden plastik mi nie skrzypi..
        za to drzwi to spore wyzmwanie i Pawel S., sie myli bo w 206 nie ma dobrego wytłumienia - ogólnie nie ma wytłumienia..
        pzdr.

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
          206 nie ma dobrego wytłumienia - ogólnie nie ma wytłumienia
          przepraszam bardzo ale kolega ma diesla i seryjna, gruba tapicerka wystarczajaco dobrze radzi sobie. wytlumione sa tylko drzwi i tylna klapa a jedynie czasami zaskrzypia plastiki z dziesiatki razy wyciaganych boczkow drzwi
          to juz golf mk3 jest gorzej wytlumiony

Skomentuj

Pawel S., to mamy różne widzimisię na temat dobrego wytłumienia. :)
            pozdrówka

Skomentuj

no ja mam disla

jak na razie w teori buduje sobie zestaw , ktory musi byc dopracowany jak nalezy
              A jakim sposobem deske tylnia usztywnic? jakas sklejka? pasowalo by to jakos zrobic zeby deska nie grala razem z membrana

Pawel S nic sie nie stalo ele wole zapytac niz rozbierac i probowac metoda prob i bledow

jak okleja sie dzwi taka mata to tapicerka wchodzi ok czy sa jakis problemy ? typu odstawanie

Skomentuj

magik, teraz jak sobie pomysle to niepamietam czy samochod jest dobrze wygluszony bo zawsze jezdzilem z wlaczona muzyka :roll:

Zamieszczone przez satan
                jak okleja sie dzwi taka mata to tapicerka wchodzi ok czy sa jakis problemy ? typu odstawanie
                po oklejeniu masz jeszcze bardzo duzo miejsca miedzy blacha a tapicerka. spokojnie mozesz nawet dac pierscien pod glosnik
                jak chcesz sie dowiedziec jak to dokladnie wyglada to wejdz na forum 206club.net

[ Dodano: 2007-04-28, 22:44 ]
                magik, wlasnie mam teraz ten samochod i miales racje - wygluszenie jest... no jest i tyle. lepsze niz w starych samochodach ale po przesiadce z golfa 4 to tragedia... i wykonanie jakies takie tandetne :???:
                ale samochodzik ogolnie przyjemny :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                X