filc i gąbka nie nadają się do wygłuszania drzwi bo do wnętrza drzwi w czasie deszczu czy mycia auta zawsze dostanie się woda i to jest normalne. a co do wygłuszenia podłogi to chyba lepszym pomysłem będą maty niż filc z uwagi na grubość i twardość. zresztą jeśli chodzi o izolację akustyczną uważam że nie ma sensu wyklejać całej podłogi, dobry efekt da wygłuszenie nadkoli, reszta podłogi nie da aż tak dużo żeby warto było zdejmować całą tapicerkę no ale niektórzy lubią mieć ful wypas i podłąge też pociągną
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki rodzaj maty wytłumiającej wybrac??
Collapse
X
-
Zamieszczone przez rasterco do wygłuszenia podłogi to chyba lepszym pomysłem będą maty niż filc z uwagi na grubość i twardość
seryjne wytlumienie jest wlasnie z ciekniej dziwnej gabki ktora nie nasiaka.
satan, a co sie stalo z oryginalna tapicerka?? przeciez w 206 jest dobre wytlumienie i oprocz tego ze trzeszcza zle spasowane plastiki to nic wiecej nie lata
zainteresuj sie tylko drzwiami i powinno byc ok - przynajmniej u mojego kolegi tak jest :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez magik206 nie ma dobrego wytłumienia - ogólnie nie ma wytłumienia
to juz golf mk3 jest gorzej wytlumiony
Skomentuj
-
no ja mam disla
jak na razie w teori buduje sobie zestaw , ktory musi byc dopracowany jak nalezy
A jakim sposobem deske tylnia usztywnic? jakas sklejka? pasowalo by to jakos zrobic zeby deska nie grala razem z membrana
Pawel S nic sie nie stalo ele wole zapytac niz rozbierac i probowac metoda prob i bledow
jak okleja sie dzwi taka mata to tapicerka wchodzi ok czy sa jakis problemy ? typu odstawanie
Skomentuj
-
magik, teraz jak sobie pomysle to niepamietam czy samochod jest dobrze wygluszony bo zawsze jezdzilem z wlaczona muzyka :roll:
Zamieszczone przez satanjak okleja sie dzwi taka mata to tapicerka wchodzi ok czy sa jakis problemy ? typu odstawanie
jak chcesz sie dowiedziec jak to dokladnie wyglada to wejdz na forum 206club.net
[ Dodano: 2007-04-28, 22:44 ]
magik, wlasnie mam teraz ten samochod i miales racje - wygluszenie jest... no jest i tyle. lepsze niz w starych samochodach ale po przesiadce z golfa 4 to tragedia... i wykonanie jakies takie tandetne :???:
ale samochodzik ogolnie przyjemny :wink:
Skomentuj
Skomentuj