Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie radio i wzmacnaicz to 800zl??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie radio i wzmacnaicz to 800zl??

Witam bardzo serdecznie wszystkich Forumowiczów :)

Już wcześniej zadawałem takie pytanko. ale nie padła żadna konkretna odpowiedź, a więc zapytam jeszcze raz :) Planuję podłączyć jakieś audio w autku, głównie to chodzi mi tylko o radio i wzmacniacz (radio do ok. 500zł, wzmacniacz do ok. 300). Jakie radio i wzmacniacz możecie mi polecić? Dodam, że moim subwooferem będzie, a właściwie to już jest GDN-300-30-4-AP Powiem szczerze, że to co on robi to przechodzi ludzkie pojęcie w tym przedziale cenowym :) Podłączyłem go w Kalibrze mojego kuzyna, to przed autem, brama od garażu (płyta falowana, metalowa) została wprawiona w takie drgania, że aż mnie dreszcze przeszły Ale wróćmy do mojego pytania :) Powtórzę, że chodzi mi o radyjko do 500zł i wzmacniacz do 300zł.

Zgromadziłem już sobie kabel zasilający oraz masę o przekroju 10mm, oraz pozostałe okablowanie wraz z bezpiecznikiem :)

Czekam na Wasze propozycje, proszę o konkretne modele :)

Pozdrawiam,
    Jakub

CARPOWER HPB-602- wzmacniacz powinien dac rade AP
    http://www.allegro.pl/item174522673_...ep_krakow.html

CLARION 468 RMP - radio
    http://www.allegro.pl/item174217442_...wy_gw24pl.html

Skomentuj

BLAUPUNKT THA 280
      http://www.allegro.pl/item174326664_...at_z_gora.html

lub GTA 450 jezeli ma napedzac rowniez zestaw przedni http://www.allegro.pl/item177548045_..._gwarancj.html
      niby slaby ale bardzo dobre radzi sobie nawet z mocnymi subami

Skomentuj

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi :) Proszę o kolejne propozycję i na chwilę obecną chciałbym poznać Waszą opinię na temat w/w wzmacniaczy, a mianowicie który jest lepszy:

CARPOWER HPB-602
        czy
        BLAUPUNKT THA 280

Pozdrawiam i czekam na kolejne wypowiedzi :)
        Jakub

Skomentuj

konkretnie tego BP nie mialem ale testowalem juz ich troche...
          carpower jest bardzo uniwersalny i nadaje sie do wszystkiego, moc odpowiednia do ruszenia suba...
          natomiast niebieskie punkciki nadaja sie tylko do subow (te tansze, oprocz gta470) i nawet jak maja mniejsza moc to sobie niezle radza z nimi a ten w dodatku jest mocniejszy od CP
          ale decyzja nalezy tylko do Ciebie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            carpower jest bardzo uniwersalny i nadaje sie do wszystkiego
            nie przesadzajmy.. nadaje sie tylko do suba.
            zdecydowanie lepsza jest seria wanted - starsza.

Skomentuj

magik, w tej kategori cenowej na przody nadaja sie tylko CP i macaudio (wiecej nie testowalem)

Skomentuj

Widzę, że bardzo ciekawie toczy się temat :) Biorąc pod uwagę Wasze wypowiedzi, chyba jednak bardziej przekonał mnie do sie BP. Tak jak wcześniej wspominaliście jest mocniejszy od CP to raz, a dwa - wzmacniacz jest mi tylko potrzebny do subwoofera :)

Może teraz coś o radyjku? Oglądałem tego Clatronika, ale powiem szczerze, że sam "wizualnie" kojarzy mi się z jakimś gramofonem, a nie radiem, ale oczywiście to tylko kwestia wizualna, najważniejsza jest jakość dźwięku. Sam według własnej oceny oglądałem radyjka ALPINE i KENWOOD, może przybliżycie mi właściwości akustyczne tych dwóch firm?

Proszę o jakieś konkretne przykłady sprzętu :)

Z góry bardzo dziękuję i czekam na kolejne posty :)
                Jakub

Skomentuj

Zamieszczone przez j4ku3
                  zmacniacz jest mi tylko potrzebny do subwoofera
                  zaczynasz brzydko mówiąc od dupy strony, najważniejszy jest system przedni..
                  po zamontowaniu przodu może sie okazać ze sub jest Ci niepotrzebny nawet..

Pawel S., za 300zł mogę zaproponować Ci przynajmniej kilka (na dzisiaj) wzmacniaczy które cholernie trudno znaleść a na przodzie są wręcz bardzo dobre.. (przykłady? tylko kilka właściwie najpopularniejszych: alpine T300, starszy orion, mtx, ostatnio jeden z precision'ów z opinii innych..)
                  osobiscie mając je nawet zmieniając na co innego nie pozbywałbym sie ich z kolekcji.. :)

Skomentuj

A jakie radyjko byś proponował :)

Skomentuj

j4ku3, mp3?

Skomentuj

radyjko- Pioneer DEH 3900mp mogę polecic z czystym sumieniem.. jest swietne..

Skomentuj

Tak, zdecydowanie z mp3 :)

Skomentuj

j4ku3, na mp3 to jo sie nie znam..

Skomentuj

Czytałem, że właśnie lepiej zainwestować w radio z CD, niż kupić tanie z mp3, które nie dorówna CD-kowi. Ale czy z MP3 za 500 zł też tak będzie? Różne są poglądy na temat ALPINE, jedni mówią, że ta firma wiedzie prym, a drudzy sądzą, że poszli w kolorowanki, a niżeli w audio.

Skomentuj

Zamieszczone przez j4ku3
                                Czytałem, że właśnie lepiej zainwestować w radio z CD, niż kupić tanie z mp3, które nie dorówna CD-kowi
                                no i co z tego jezeli zaraz nagrasz plyty wlasnie z mp3 :razz: co innego jak sluchasz z oryginalnych plyt...
                                Zamieszczone przez magik
                                alpine T300, starszy orion, mtx, ostatnio jeden z precision'ów
                                ale to wszystko uzywane perelki ktore trudno dostac. mi chodzilo o tanie nowe wzmaki ktore mozna dostac w kazdym sklepie CA

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  tanie nowe wzmaki ktore mozna dostac w kazdym sklepie CA
                                  tanie nowe i jeszcze dostępne :) nawet w erze tak nie ma..
                                  jeśli sie ma 300zł to tyrzeba szukac używek zeby poprawnie zagrało.. :)
                                  ja mam w podpisie fajną używkę..
                                  szczególnie jesli chodzi o zawyrtkę - ale to wyzsza szkola jazdy.. :)

Skomentuj

Panowie - RADIO?
                                    Nie potrzebuje nie wiadomo jak zbajerowanego wzmacniacza. Nie chce CAR-AUDIO, którym mógł bym się chwalić na konkursach. Wiadomo, że 800zł nie pozwoli zaistnieć na tego typu imprezach. Wracając, to co z tym radiem? :)

[ Dodano: 2007-03-26, 19:22 ]
                                    Wciąż czekam i niestety, żadnej odpowiedzi :(

Skomentuj

Czaruję...
                                    X