Witam,
mam troche wysluzona tube ctx 3000 z glosnikiem z serii DECADE model DS120 do dzis mnie zadawalal dzwiek ktory z niej sie wydobywal... dzis podlaczylem na testy skrzynke JBL CS 1204B i powiem szczerze ze dzwiek byl duuuzo fajniejszy niz z mojej tuby... Bas byl krotki i w miare miekki, podczas gdy moja tuba wydaje z siebie potezne dudnienie az cale plasiki w samochodzie lataja
Przy szybkim basie nie zdazy sie skonczyc jeden dzwiek i na niego nachodzi kolejny:/ Zaczalem sie zastanawiac czy nie wywalic w cholere tej tuby i zmontowac sobie jakas skrzynke do tego glosnika... pytanie skad wziasc parametry tego glosnika zeby cos wymodzic? poza tym zastanawiam sie czy ma byc ona zamknieta czy z b-r... z tego co wyczytalem ta z b-r ma gorsza char. impulsowa czyli wydluza bas ?
Poza tym czy skrzynia jaka bym chcial zrobic do tego glosnika ma miec objectosc taka jak tuba? spece z JBL dobrze to wyliczyli ?
parametry tuby jakie mi sie udalo znalezc na stronie JBL to
rozmiar 300 mm
impedancja 4 Ohm
moc ciągła 200 W
moc szczytowa 400 W
skuteczność (2,83V/1 m) 95 dB
pasmo przenoszenia 30 - 200 Hz
wymiary mm 720 x 350
mam troche wysluzona tube ctx 3000 z glosnikiem z serii DECADE model DS120 do dzis mnie zadawalal dzwiek ktory z niej sie wydobywal... dzis podlaczylem na testy skrzynke JBL CS 1204B i powiem szczerze ze dzwiek byl duuuzo fajniejszy niz z mojej tuby... Bas byl krotki i w miare miekki, podczas gdy moja tuba wydaje z siebie potezne dudnienie az cale plasiki w samochodzie lataja

Poza tym czy skrzynia jaka bym chcial zrobic do tego glosnika ma miec objectosc taka jak tuba? spece z JBL dobrze to wyliczyli ?
parametry tuby jakie mi sie udalo znalezc na stronie JBL to
rozmiar 300 mm
impedancja 4 Ohm
moc ciągła 200 W
moc szczytowa 400 W
skuteczność (2,83V/1 m) 95 dB
pasmo przenoszenia 30 - 200 Hz
wymiary mm 720 x 350
Skomentuj