Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BMW 318 e46-Proszę o sprawdzenie projektu subwoofera i rady

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na skrzynie np. W środku może mu być ciepło i nie będzie dostępu do regulacji.

Skomentuj

zamontuj go tak jak panele do subwooferow domowych. np na gornej sciance obok tunelu

Skomentuj

jak to skrzynia B-R to nie powinno byc problemu choc w lecie w aucie rozne temperatury sa :/ w closed bym nie ryzykowal bo nie dosc ze cewka sie grzeje i wzmak to :/

Skomentuj

będzie BR czywiście. Teraz dochodzę do małego problemu mianowicie muszę wyciąć otwór na głośnik i za bardzo nie wiem czym (zależało by mi na ty, aby był on okrąły, a nie jajo Nie pochwaliłem się że zdałem 18.06 na kategorie A

Skomentuj

Nie pochwaliłem się że zdałem 18.06 na kategorie A
            gratuluje :wink:

otwory najlepiej wykonac frezarka. pieknie, rowno, mozna zrobic podfrezowanie na kosz itp
            popytaj moze ktos w okolicy ma frezarke

Skomentuj

raczej z frezrką to nie wypali. nikto nie ma

Skomentuj

mozesz pobawic sie z wyrzynarka z cyrklem ale z doswiadczenia wiem ze to nie wychodzi super rowno.
                najlepiej narysuj cyrklem kolko i jazda recznie wyrzynarka

Skomentuj

nie no ta obudowa zapowiada sie fenomenalnie jutro moze uda mi sie to skonczyc. To dam fotki

Skomentuj

Tak z doświadczenia, i nie wiem czy to pojawiło się już w temacie: jeśli to sedan, to bas do wnętrza będzie docierać z wielkim trudem - w samochodzie takiej klasy jak E46 w sedanie, przyzwoite nagłośnienie kabiny to nie lada wyczyn :)

Skomentuj

jest problem, albo zła konstrukcja skrzyni albo ch***wy ten hertz, bo nie chce grać porządni, Już tonsil 60/20/4 pod tym samym wzmacniaczem gra lepiej (co prawde w skrzyni 36l sześcian) Tonsila można poczuć ciałem, a hertz to jakaś kaszana co tu robić?

Skomentuj

ty lepiej powiedz jaki masz wzmacniacz bo jak nie masz 200rms to nie dziw sie ze nie gra...

Skomentuj

Jaką skuteczność ma ten głośnik? Mojego lanzara 1100rms sie udawało 150W wzmakiem rozbujać bez problemu...

Skomentuj

skuteczność 91db. Ale wytłumaczcie mi jedną rzecz. Ten Tonsil już przy 30 W jest taki mięsisty i już można go powoli odczuwać na ciele. Natomiast Hertz jest sztywny i taki bezosobowy.Brak jakieś takiej głębi nawet przy 100 W. No po prostu nie wiem. mam ochotę wstawić tego tonlista z TDA7294 + jakaś przetwornica i wydaje się że będzie grał 2 razy lepiej niż ten Hertz. No ale jutro dam mu jeszcze jedną szanse -jadę do jakiegoś serwisu w Lublinie i może mi ktoś to podłączy pod jakiś konkretny wzmacniacz.

Skomentuj

Z taka skutecznoscia to powinienes miec przy nim dreszcze :) A co masz za wzmak?

Skomentuj

wzmacniacz jeszcze jako takiego nie mam. Na razie tylko swoje Tda 7294 , TDA7294 mostek, jakiś boschman PSEUDO 200watt(2x45w),i jakieś inne maleństwa. Na każdym tonsil robi zamieszanie. A hertz gra cicho i nie trzęsie kompletnie niczym

Skomentuj

Ravmar, kup mu dobrego wzmaka :)

Skomentuj

Kup sobie trochę mocy....

Skomentuj

ten hertz ma jakies 87-88db :razz:
                                      niestety takie glosniki trzeba wygrzac na odpowiedniej mocy a dopiero jak sie wygrzeje mozesz mu zapodac mniejsza moc. TDA raczej takich glosnikow nie napedzisz

Skomentuj

Czaruję...
                                      X