Hmm, gdzie tam masz wrażenia odsłuchowe? Dane to on ma gorsze od mojego lanzara, ale jakoś tak się nad nim zastanawiam, więc nie chodzi o dane tylko odsłuch lub opinie zasłyszane.
siedziało to z tego co pamiętam w jakimś sedanie pod promenadą, chyba ze 3 czy 4 sztuki w ciekawy sposób rozmieszczone - wbudowane w tylną kanape, jednak na tym widowiskowość się kończyła gdyż grały niezbytnio, taki typ napierdalatora dla murzynów. Gubiło się strasznie i strasznie jednostajnie grało, podobnie zresztą jak W7, no ale taka uroda głośników z ogromnym mms-em (którego aż boją się podać :) ) i wielkim xmax-em.
ilość głośników nie wpływa na ich charakter brzmienia :)
Pozatym cała reszta zabudowy była taka że większość ludzi z tego forum może sobie pomarzyć, ew na googlach pooglądać :)
A fe, to nieładnie, a co to sterowało? Może kurde zestrojone to tak obleśnie? Powiem ci ze zachwiałeś moją wiarą w JL. A jakie inne suby cuda robią w tej klasie?
Kurde poczytałem co za wielką wodą i u nas piszą o tym subie i chyba zaryzykuję próbę jednak... Się podniecają strasznie... kurde żeby tak zupełnie bez powodu? Zerknij tutaj: http://www.caraudiomag.com/testrepor...dio_subwoofer/
Witam
Posiadam akurat ten głośnik,gra w skrzyni zamkniętej 35 litrów,jak dla mnie to raczej się nie gubi przy szybszej muzyce,dostaje 870 rms-u,także kontrola jest ok...Jeżeli lubisz głośne granie to raczej się nie zawiedziesz,bas jest mięsisty i precyzyjny,przy ambitniejszej muzyce potrafi zagrać kulturalnie
Co do sedana z czterema sztukami 12w6v2, to siedzą w e36, napędzane są przez 2 slash-e 1000/1,trochę hałasu robią:)
pozdrawiam
W instrukcji podane jest 35 litrów dla zamkniętej,więc taką skręciłem...ale widziałem gdzieś że ładują ten głośnik w ok 50 litrów(skrzynia zamknięta). a czy będzie lepiej to nie wiem,trzeba sprawdzić:) Przy br natomiast rekomendują 42 litry
Napędzam go dls-em a6, autko Leon II
Hatchback z równym bagażnikiem, ma dobre warunki do odsłuchu przez ten swój bagażnik :) Żonce sprawie to sprawdze w praktyce, radio original czy cos zmieniałeś, bo słyszałem wiele złego o oryginalnym CA w nim...
Dokładnie,nie ma problemu z przejściem basu do kabiny:) Masz rację, projektanci CA w nowym Leonie się nie popisali:) wszystko zostało wyprute(radio,system przedni),a tył odłączony, i instalka na nowo,głuszenie,dystanse itd...teraz robie słupki i panele...
ps. Żonka powinna być zadowolona z tego jl-ka:)
Posiadam akurat ten głośnik,gra w skrzyni zamkniętej 35 litrów,jak dla mnie to raczej się nie gubi przy szybszej muzyce,dostaje 870 rms-u,także kontrola jest ok...Jeżeli lubisz głośne granie to raczej się nie zawiedziesz,bas jest mięsisty i precyzyjny,przy ambitniejszej muzyce potrafi zagrać kulturalnie
widać mamy różne definicje kulturalnej gry :)
Zamieszczone przez Kajman
Kurde poczytałem co za wielką wodą i u nas piszą o tym subie i chyba zaryzykuję próbę jednak... Się podniecają strasznie... kurde żeby tak zupełnie bez powodu?
Różni ludzie, różne gusta, to że zza oceanu te opinie są , gdzie wiadomo - lepiej zarabiają , wcale nie znaczy że sami audiofile tam żyją wszechwiedzący :P
W necie można znaleźć pochlebne opinie na temat niemal każdego głośnika więc nie ma się co kurczowo ich trzymać.
Kurde - kupujesz głośnik za niemałą kase , więc zamiast czytać głupoty w necie weź wpadnij do jakiegoś posiadacza tego głośnika , osłuchaj i sam podejmij decyzje czy Ci to odpowiada czy nie, w przeciwnym wypadku zawsze spotkasz się ze skrajnymi opiniami - po prostu nie ma idealnego pod każdym względem głośnika i każdy jest większym lub mniejszym kompromisem który nie każdemu musi się podobać. A ten głośnik, a nawet więcej - ta klasa głośników - z ogromnym xmaxem , ciężkimi membranami itd mi zupełnie nie odpowiada, niezależnie ile wciśniesz mu mocy , z jak drogiego wzmaka to i tak tego nie ominiesz, nawet jakbyś kable ze złota dał :P Dla mnie te głośniki kojarzą się z murzynami którzy wrzucą sobie ich tuzin to swojego 'eskalejda' czy innego 'hamera' , napędzą 5kW mocy i będą się cieszyć gdy zgrabne mulatki rozpoznają ich z kilometra - po sypiących się tynkach :P
Skomentuj