Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JL AUDIO 12W6v2 D4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JL AUDIO 12W6v2 D4

Witam,
    Słyszał ktoś JL AUDIO 12W6v2 D4 ?? Zastanawiam się, ale kurde tych nowych linii JL nie znam, co to za zwierz?

www.google.pl :!:

http://mobile.jlaudio.com/products_subs.php?series_id=4

Skomentuj

Hmm, gdzie tam masz wrażenia odsłuchowe? Dane to on ma gorsze od mojego lanzara, ale jakoś tak się nad nim zastanawiam, więc nie chodzi o dane tylko odsłuch lub opinie zasłyszane.

Skomentuj

siedziało to z tego co pamiętam w jakimś sedanie pod promenadą, chyba ze 3 czy 4 sztuki w ciekawy sposób rozmieszczone - wbudowane w tylną kanape, jednak na tym widowiskowość się kończyła gdyż grały niezbytnio, taki typ napierdalatora dla murzynów. Gubiło się strasznie i strasznie jednostajnie grało, podobnie zresztą jak W7, no ale taka uroda głośników z ogromnym mms-em (którego aż boją się podać :) ) i wielkim xmax-em.

Skomentuj

Hmm, moze kwestia zabudowy lub ilosci?

Skomentuj

ilość głośników nie wpływa na ich charakter brzmienia :)
            Pozatym cała reszta zabudowy była taka że większość ludzi z tego forum może sobie pomarzyć, ew na googlach pooglądać :)

Skomentuj

A fe, to nieładnie, a co to sterowało? Może kurde zestrojone to tak obleśnie? Powiem ci ze zachwiałeś moją wiarą w JL. A jakie inne suby cuda robią w tej klasie?

Skomentuj

A żebym to pamiętał :) Nawet nie mogłem tego wszystkiego obfocić bo aku mi siadały w aparacie...

A może DLSa UR ?

Skomentuj

Kurde poczytałem co za wielką wodą i u nas piszą o tym subie i chyba zaryzykuję próbę jednak... Się podniecają strasznie... kurde żeby tak zupełnie bez powodu? Zerknij tutaj: http://www.caraudiomag.com/testrepor...dio_subwoofer/

Skomentuj

Witam
                    Posiadam akurat ten głośnik,gra w skrzyni zamkniętej 35 litrów,jak dla mnie to raczej się nie gubi przy szybszej muzyce,dostaje 870 rms-u,także kontrola jest ok...Jeżeli lubisz głośne granie to raczej się nie zawiedziesz,bas jest mięsisty i precyzyjny,przy ambitniejszej muzyce potrafi zagrać kulturalnie
                    Co do sedana z czterema sztukami 12w6v2, to siedzą w e36, napędzane są przez 2 slash-e 1000/1,trochę hałasu robią:)
                    pozdrawiam

Skomentuj

A jaka skrzynia jest rekomendowana w dokumentacji orientujesz sie moze? Wiecej bedzie lepiej? Czym dokladnie og napedzasz i jakie auto?

Skomentuj

W instrukcji podane jest 35 litrów dla zamkniętej,więc taką skręciłem...ale widziałem gdzieś że ładują ten głośnik w ok 50 litrów(skrzynia zamknięta). a czy będzie lepiej to nie wiem,trzeba sprawdzić:) Przy br natomiast rekomendują 42 litry
                        Napędzam go dls-em a6, autko Leon II

Skomentuj

Hatchback z równym bagażnikiem, ma dobre warunki do odsłuchu przez ten swój bagażnik :) Żonce sprawie to sprawdze w praktyce, radio original czy cos zmieniałeś, bo słyszałem wiele złego o oryginalnym CA w nim...

Skomentuj

Dokładnie,nie ma problemu z przejściem basu do kabiny:) Masz rację, projektanci CA w nowym Leonie się nie popisali:) wszystko zostało wyprute(radio,system przedni),a tył odłączony, i instalka na nowo,głuszenie,dystanse itd...teraz robie słupki i panele...
                            ps. Żonka powinna być zadowolona z tego jl-ka:)

Skomentuj

Nienienie, JL do mnie, leon dla zony :) :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez esemesix
                                Posiadam akurat ten głośnik,gra w skrzyni zamkniętej 35 litrów,jak dla mnie to raczej się nie gubi przy szybszej muzyce,dostaje 870 rms-u,także kontrola jest ok...Jeżeli lubisz głośne granie to raczej się nie zawiedziesz,bas jest mięsisty i precyzyjny,przy ambitniejszej muzyce potrafi zagrać kulturalnie
                                widać mamy różne definicje kulturalnej gry :)
                                Zamieszczone przez Kajman
                                Kurde poczytałem co za wielką wodą i u nas piszą o tym subie i chyba zaryzykuję próbę jednak... Się podniecają strasznie... kurde żeby tak zupełnie bez powodu?
                                Różni ludzie, różne gusta, to że zza oceanu te opinie są , gdzie wiadomo - lepiej zarabiają , wcale nie znaczy że sami audiofile tam żyją wszechwiedzący :P
                                W necie można znaleźć pochlebne opinie na temat niemal każdego głośnika więc nie ma się co kurczowo ich trzymać.
                                Kurde - kupujesz głośnik za niemałą kase , więc zamiast czytać głupoty w necie weź wpadnij do jakiegoś posiadacza tego głośnika , osłuchaj i sam podejmij decyzje czy Ci to odpowiada czy nie, w przeciwnym wypadku zawsze spotkasz się ze skrajnymi opiniami - po prostu nie ma idealnego pod każdym względem głośnika i każdy jest większym lub mniejszym kompromisem który nie każdemu musi się podobać. A ten głośnik, a nawet więcej - ta klasa głośników - z ogromnym xmaxem , ciężkimi membranami itd mi zupełnie nie odpowiada, niezależnie ile wciśniesz mu mocy , z jak drogiego wzmaka to i tak tego nie ominiesz, nawet jakbyś kable ze złota dał :P Dla mnie te głośniki kojarzą się z murzynami którzy wrzucą sobie ich tuzin to swojego 'eskalejda' czy innego 'hamera' , napędzą 5kW mocy i będą się cieszyć gdy zgrabne mulatki rozpoznają ich z kilometra - po sypiących się tynkach :P

Skomentuj

ALe uważasz wszystkie JL za takie?? jak np brzmi dla ciebie 12W3, 10W3 ?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X