Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt 126p na JBL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Więc ma ktoś dostęp do STX czy tylko allegro?? Może jakieś linki?

Skomentuj

Abdullach, sam wzorowałem sie na tej instalace w maluchu do której pokaząłeś link.
      Tylko ze ja miałem super beznadziejne głosniki ale nawet pod radiem sub zamontowany nad pedałami brzmiał naprawde dobrze.
      I tak naprawdę to jedyny sposób na montaz duzego głośnika w maluchu...
      nie doświadczyłem zadnych problemów z wilgocią. Głosnik też nie ucierpiał w zaden sposób.
      polecam ten rodzaj montazu.
      pozdrawiam

Skomentuj

www.stx.pl
        abdullach, ten STX to polsrodek. jezeli niechcesz likwidowac kanapy to jest chyba jedyne logiczne wyjscie

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item226787334_...6_ohm_stx.html

O tutaj masz, powinna Ci wyjść taniej wysyłka niż bezpośrednio z stx...

Skomentuj

Z tymi BP z przodu wyskoczyłem bo narazie takie dostałem prawie za darmo :mrgreen: więc tak, postaram się z przodu dobrze wyciszyć drzwi i spróbować zrobić coś żeby zbytnio nie opadły. Wejdzie tam waszym zdaniem Helix 6? Co do suba z przodu, wilgoci nigdy nie miałem i dalej nie mam, widać mam dobrze uszczelniony bagażnik :) ale fakt faktem że przy swapie to dość kłopotliwa sprawa. (podając swoje typy rzucajcie bardziej linkami :) )

Skomentuj

A ja sobie myslalem moze by tak zaadaptowac ten "air box" pod polka z tylu??
              Ma on pare litrow tylko powietrze do dmuchawy trzeba by dac skad indziej ale skoro masz swapika to powietrze dla dmuchawy nas nie interesi, wytlumic to ladnie i mamy skrzynie oczywiscie bez migomatu sie raczej nie obejdzie no i glosnik bedzie mial goracochyba ze dalbys jakas mate termoochronna?
              Pomysl o tym zajzyj bo ja to tylko po pobierznej obserwacji stwierdzam ze to mozliwe :razz:
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

abdullach,
                Zamieszczone przez abdullach
                wilgoci nigdy nie miałem i dalej nie mam
                spoko, ale przeciez masz chlodnice i wyciete otwory w pasie przednim wiec powiedz mi co sie dzieje przy jezdzie w deszczu ?? Chlodne powietrze wpadajace na chlodnice ktora jest ciepla sie ogrzewa i musi sie gdzies to skraplac .. pozatym masz pod maska goraco !

dulin7, Jesli kolega ma Swapa to musial wyciac od strony komory silnika ta polke bo silniki do swapow sa wysokie i pewnie nie zmiescilby sie inaczej ( tak mi se wydaje bo nie wiem na czym kolega ma swapa. )

Skomentuj

Masz racje, ale wilgoć nie zbiera się z powodu nieszczelności, tylko przez wlot powietrza więc przy zwykłym malcu sub w bagażniku nie jest taki zły. A silnik zmieścisz spokojnie bez cięcia. Skrzynek po wlotach niema, niema szans tam wsadzić głośnika nawet w robionej skrzynce, zdecydowanie mało miejsca. Skrzynie na tył będę robił sam tak żeby wsadzić małego suba, zastanawiam się tylko nad drzwiami, miejsce na 16 głośnik jest, tylko musiał bym ciąć i nadspawać żeby nie chodziły całe drzwi, na to dobrą matę i powinno być dobrze.

Skomentuj

Skrzynek po wlotach niema, niema szans tam wsadzić głośnika nawet w robionej skrzynce, zdecydowanie mało miejsca.
                    Ale ja chcialem zeby wlasnie ta skrzynka posluzyla za obudowe :razz: ale skoro piszesz ze nie ma miejsca to nie bede sie sprzeczal w koncu Ty lepiej wiesz co masz :razz:
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

dulin7, oryginalne pudlo nie posluzy za skrzynie pod glosnik a tymbardziej pod suba, przeciez to cieniutka blaszka. A wiadomo ze suby robi sie z grubej plyty zeby rezonansow nie bylo. Puszka chodzilaby jak balon :/

miejsce na 16 głośnik jest, tylko musiał bym ciąć i nadspawać żeby nie chodziły całe drzwi
                      Ja tak robilem, wycialem cale to mocowanie ktore chcesz Ty zapewne wycac, obcialem je przy samej rolce i jest lux :)

Skomentuj

A jak by ja porzadnie wzmosnic :razz:
                        Zartuje masz racje za cienka blacha.
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

ten config głośników z 1 linka to straszny syf imho :)
                          Jeśli miałbym coś robić z malacza to wywalić kanape -tam jakąś ciekawą zabudowę zrobić - 8 dobrych cali będzie zabijać ilością basu, 10 to już za dużo. Do tego standard - niskośrednio w drzwi i wysokotonówki gdzieś w pulpit , ew w słupki jakoś wmontować.
                          Ostatnio za 405zł poszedł MDS 10 w budzie, za niewiele wiecej możnabyło jeszcze niedawno nawet 12 kupić.
                          Pozatym nie widze sensu wrzucania 15 calowca , tym bardziej że ciekaw jestem czym go zasilisz...
                          Tani (ale jak do malacza to i tak aż za drogi) zestaw to jakiś 4 kanałowiec - carpower 604 ew jakiś blau , do tego helixy blue na przód i np mds 08 na suba.

Skomentuj

oo chyba zapal autora postu poszedl z dymem po pana takero, poscie :P Cza cos tu splodzic... heheh ...

No wiec jak mowilem zrobilem STX 18 SW.. Buda 16 L strojona na 45 Hz jesli dobrze pamietam. BR do tylu ( narazie jest tak bo to faza testowa ) czy bedze do przeodu czy do tylu sie jeszcze okaze musze to odsluchac tak i tak... Skrzynie surowa nic nie obijane, obklejane. Na moje konskie ucho gra to calkiem calkiem Zasilane jest CP 602 w mostku.
                            Pewnie myslicie dlaczego ten BR jest na tej sciance a nie na bocznych... Bo boczne scianki sa okolo 1 mm od karoserii wiec nici z tamtego umiejscowienia.. A czego nie jest na srodku ? Bo glosnik przeszkadzał. Pozatym wolalem wysrodkowac glosnik a BR gdzies indziej niz na srodku ( jakis taki design ) Widocznosc dobra, nie zaslania ani polowy szyby tylniej :)

Skomentuj

jak 18sw na suba to imho tylko bp4th :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X