Więc ma ktoś dostęp do STX czy tylko allegro?? Może jakieś linki?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt 126p na JBL
Collapse
X
-
Abdullach, sam wzorowałem sie na tej instalace w maluchu do której pokaząłeś link.
Tylko ze ja miałem super beznadziejne głosniki ale nawet pod radiem sub zamontowany nad pedałami brzmiał naprawde dobrze.
I tak naprawdę to jedyny sposób na montaz duzego głośnika w maluchu...
nie doświadczyłem zadnych problemów z wilgocią. Głosnik też nie ucierpiał w zaden sposób.
polecam ten rodzaj montazu.
pozdrawiam
Skomentuj
-
www.stx.pl
abdullach, ten STX to polsrodek. jezeli niechcesz likwidowac kanapy to jest chyba jedyne logiczne wyjscie
Skomentuj
-
http://www.allegro.pl/item226787334_...6_ohm_stx.html
O tutaj masz, powinna Ci wyjść taniej wysyłka niż bezpośrednio z stx...
Skomentuj
-
Z tymi BP z przodu wyskoczyłem bo narazie takie dostałem prawie za darmo :mrgreen: więc tak, postaram się z przodu dobrze wyciszyć drzwi i spróbować zrobić coś żeby zbytnio nie opadły. Wejdzie tam waszym zdaniem Helix 6? Co do suba z przodu, wilgoci nigdy nie miałem i dalej nie mam, widać mam dobrze uszczelniony bagażnik :) ale fakt faktem że przy swapie to dość kłopotliwa sprawa. (podając swoje typy rzucajcie bardziej linkami :) )
Skomentuj
-
A ja sobie myslalem moze by tak zaadaptowac ten "air box" pod polka z tylu??
Ma on pare litrow tylko powietrze do dmuchawy trzeba by dac skad indziej ale skoro masz swapika to powietrze dla dmuchawy nas nie interesi, wytlumic to ladnie i mamy skrzynie oczywiscie bez migomatu sie raczej nie obejdzie no i glosnik bedzie mial goracochyba ze dalbys jakas mate termoochronna?
Pomysl o tym zajzyj bo ja to tylko po pobierznej obserwacji stwierdzam ze to mozliwe :razz:
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
abdullach,Zamieszczone przez abdullachwilgoci nigdy nie miałem i dalej nie mam
dulin7, Jesli kolega ma Swapa to musial wyciac od strony komory silnika ta polke bo silniki do swapow sa wysokie i pewnie nie zmiescilby sie inaczej ( tak mi se wydaje bo nie wiem na czym kolega ma swapa. )
Skomentuj
-
Masz racje, ale wilgoć nie zbiera się z powodu nieszczelności, tylko przez wlot powietrza więc przy zwykłym malcu sub w bagażniku nie jest taki zły. A silnik zmieścisz spokojnie bez cięcia. Skrzynek po wlotach niema, niema szans tam wsadzić głośnika nawet w robionej skrzynce, zdecydowanie mało miejsca. Skrzynie na tył będę robił sam tak żeby wsadzić małego suba, zastanawiam się tylko nad drzwiami, miejsce na 16 głośnik jest, tylko musiał bym ciąć i nadspawać żeby nie chodziły całe drzwi, na to dobrą matę i powinno być dobrze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez abdullachSkrzynek po wlotach niema, niema szans tam wsadzić głośnika nawet w robionej skrzynce, zdecydowanie mało miejsca.
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
dulin7, oryginalne pudlo nie posluzy za skrzynie pod glosnik a tymbardziej pod suba, przeciez to cieniutka blaszka. A wiadomo ze suby robi sie z grubej plyty zeby rezonansow nie bylo. Puszka chodzilaby jak balon :/
Zamieszczone przez abdullachmiejsce na 16 głośnik jest, tylko musiał bym ciąć i nadspawać żeby nie chodziły całe drzwi
Skomentuj
-
ten config głośników z 1 linka to straszny syf imho :)
Jeśli miałbym coś robić z malacza to wywalić kanape -tam jakąś ciekawą zabudowę zrobić - 8 dobrych cali będzie zabijać ilością basu, 10 to już za dużo. Do tego standard - niskośrednio w drzwi i wysokotonówki gdzieś w pulpit , ew w słupki jakoś wmontować.
Zamieszczone przez abdullachPo pierwsze - subwoofer http://allegro.pl/item224...atis_bonus.html
Pozatym nie widze sensu wrzucania 15 calowca , tym bardziej że ciekaw jestem czym go zasilisz...
Tani (ale jak do malacza to i tak aż za drogi) zestaw to jakiś 4 kanałowiec - carpower 604 ew jakiś blau , do tego helixy blue na przód i np mds 08 na suba.
Skomentuj
-
oo chyba zapal autora postu poszedl z dymem po pana takero, poscie :P Cza cos tu splodzic... heheh ...
No wiec jak mowilem zrobilem STX 18 SW.. Buda 16 L strojona na 45 Hz jesli dobrze pamietam. BR do tylu ( narazie jest tak bo to faza testowa ) czy bedze do przeodu czy do tylu sie jeszcze okaze musze to odsluchac tak i tak... Skrzynie surowa nic nie obijane, obklejane. Na moje konskie ucho gra to calkiem calkiemZasilane jest CP 602 w mostku.
Pewnie myslicie dlaczego ten BR jest na tej sciance a nie na bocznych... Bo boczne scianki sa okolo 1 mm od karoserii wiec nici z tamtego umiejscowienia.. A czego nie jest na srodku ? Bo glosnik przeszkadzał. Pozatym wolalem wysrodkowac glosnik a BR gdzies indziej niz na srodku ( jakis taki design ) Widocznosc dobra, nie zaslania ani polowy szyby tylniej :)
Skomentuj
Skomentuj