Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lizaczczio
    Moze i przeciętny pomysł, ale taki ma być - tani i prosty. i mały!!!
    Coś mi się zdaje że dziwnym trafem nie miałeś żadnego z wyżej wymienionych głośników, a widziałeś je co najwyżej na obrazkach. Pewnie dlatego irytuje Cię że ktoś mając nawet tani głośnik stara się z niego jak najwięcej wyciągnąć , choćby dla zabawy, najlepiej spojrzeć na zdjęcie arna 150 i powiedzieć że dwa zagrają najlepiej w 10l closed :| A jeśli ktoś będzie miał inne zdanie, a w końcu od tego jest forum to już znaczy że coś z nim nie tak , że się wymądrza itd... ehh... Nic dziwnego że pis u nas rządzi ;]
    jeżeli ktos chce coś zrobić tanio i łatwo to nie będzie się bawił w obudowy 6th/4th pass dla głośnika za maks 50pln.Może być i lepszy pomysł, ale za cenę porównywalną z alpierdem albo nawet teslą jakoś się nikt nie wychylił.
    No i co chcesz udowodnić tą wypowiedzią ? To że jeśli ktoś chce zrobić coś tanio to może głośniki tylko w closed wsadzać? Nie oceniaj innych swoją miarą, są ludzie którzy mają wyższe aspiracje, niezależnie od tego czy mają na głośnik 50 czy 500zł.
    A co do wychylania - ja się wychyliłem ;] I zresztą nie tylko ja, jest na całe szczęście grupa ludzi którzy wiedzą o co chodzi w diy :)
    Pozatym nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie nie gra cena , czy nazwa , tylko głośnik, więc fakt że coś kosztuje tyle co alpierd jeszcze nic nie oznacza. Jak myślisz , dlaczego już nikt nie robi nic na lw800 ??
    Jasne, że wolałbym dac jakąś bayeme (chyba tak to się pisze) albo hertza
    mimo że nie miałeś w ręku żadnego z tych głośników, no ale drogie są = muszą być wspaniałe...
    Aha - ta firma nazywa się beyma, a nie bayema :)
    ale nie widze potrzeby.Nie mam zamiaru puszczać dudniącej muzy i chwalić sie po wioskach jak mi w bagażniku łupie NIE! Chce mieć szybki basik bez mulenia i takiego natężenia, że rejestracja mi odpada.
    O :) To potwierdza moje słowa z początku mej wypowiedzi :) Jeśli to mówisz to znaczy że nigdy nie miałeś lw800. O tym że nie miałeś okazji słuchać 18sw w bp nawet nie wspomne bo to akurat oczywiste, ale mimo to wiesz już jak gra, sugerując się tylko tym że to bp4th których też pewnie wiele nie słyszałeś skoro masz taką o nich opinie.
    I stwierdzam, żen ie ma co szukać pomocy na tym forum bo się trafi taki typ, co się czepia, że ktos chce użyć alpierda, ale jakoś nic lepszego za porównywalna kase nie potrafi doradzić, tylko szpanuje, że testował stx w kilku obudowach. Poprostu gratuluje osiągnięcia.
    Czytasz wogóle moje wypowiedzi ?? Odnoszę wrażenie że nie...
    Projekty mocno przeciętne. Jeśli już arny 150 to tylko br,a co do lw800 to pomysł byłby dobry , ale ze 4 lata temu :) Nie wiedziałem żę ktokolwiek wyleci jeszcze z tym głośnikiem. Lepiej kupić arna 226 07 4.
    Z tej mojej wypowiedzi można wyciągnąć pare informacji/sugestii:
    -Twoje projekty (na oko robione) nie są mistrzostwem świata i można by spróbować pomyśleć nad czymś innym, niekoniecznie droższym co będzie zdecydowanie lepsze
    -arn150 średnio spisuje się w budzie zamkniętej
    -lw800 nie spisuje się wogóle :)
    -arn226 07 4 to godny uwagi głośnik. Tani, też zagra w 20l closed o lata świetlne lepiej od ww alpierda, łatwo go napędzić, ma ciekawą barwę , wykop, bardzo fajnie się spisuje w wozie w takiej konfiguracji.
    No ale do tego potrzeba choć nieco dobrych chęci , których Ci niestety brak , w przeciwieństwie do między innymi złych manier - bo per "typ" to mówić do mnie nie będziesz, oraz ogłady. Zachowujesz się jakbyś przybył tu prosto z grona pt "car audio" na którym właśnie takie zachowania są normą, ew jakbyś był 16 latką z problemami wieku dojrzewania.

Skomentuj

-arn150 średnio spisuje się w budzie zamkniętej
      -lw800 nie spisuje się wogóle :)
      -arn226 07 4 to godny uwagi głośnik. Tani, też zagra w 20l closed o lata świetlne lepiej od ww alpierda, łatwo go napędzić, ma ciekawą barwę , wykop, bardzo fajnie się spisuje w wozie w takiej konfiguracji.

[ Dodano: 2007-10-15, 09:44 ]
      kolega ma racje z tesla raczej... tylko nie wiem czy on nie utonie od wilgoci w aucie

Skomentuj

lizaczczio, opanuj sie i posluchaj doswiadczonych kolegow. moze i czasami takero troche przesadza ale akurat nie tutaj ;]

to nie jest forum na ktorym glosnik musi swoje kosztowac (np tak jak na audiostereo), tutaj niekazdy ma tyle kasy zeby odrazu kupic cos dobrego wiec doradzamy najlepsza opcje w danym przedziale cenowym.

mam tesle i sluchalem alpharda - i naprawde najlepsza opcja to ARN 226
        jezeli niemasz do niego wzmaka to mozesz sie pokusic o wersje 09 (2 cewkowa ale po 8 ohm) i napedzac go nawet samym radiem. podobny konfig byl w tonsilu SAS-150

Skomentuj

No dobra. Przyznaje się poniosło mnie. Za radą doświadczonych kolegów poszukam tesli arn 226 może się trafi jakaś okazja i pakuje w paczke 20 litrów closed (może mało, ale mam nadzieję, że będzie skuteczne)..

A do Takero ("typa"):
          -Nie mam siły ripostować, bo pewnie i tak niemiałbym racji , a bezcelowa kłótnia na forum nie jest dla mnie przyjemnością, tylko strata cennego czasu.

-Mam, gdzieś jakieś forum car audio. Jestem tutaj od kilku lat, ale z braku czasu "zardzewiałem" w temacie audio o car audio nie nie wiem nic bo mnie to nigdy nie interesowało. A więc jak mam jakiś problem to jest jedyne miejsce gdzie ktoś doświadczony mógłby mi pomóc (no może jeszcze elektroda ale...).

- Ostatecznie rozwiązanie problemu się znalazło - tesla.

- A Ty testuj stx w różnych obudowach jak ci coś wyjdzie to mógłbyś podać wszystkie potrzebne dane konstrukcyjne może ktoś się pokusi o zrobienie czegoś z niczego.

Skomentuj

I na tym polega DIY. Coś z niczego :mrgreen: A co powiesz na 4 lata męki nad aplikacją głośnika za 28zł? Może i jesteś tu od kilku lat ale łączny czas wizyt to 1.7 godzin... A radze najpierw trochę poczytać a potem się kłócić. No i trochę pokory ci radze, uwierz że to fajna rzecz.

Skomentuj

He diy super sprawa jeszcze nie skonczone jedno dzielo a juz myslisz o nastepnym :razz:
              Co do wyciagania z glosnika ja najwiecej to tak popieram a nie na wzor amerykanskich samochodow. Wielki glosnik wpakowac w rownie wielka obudowe to hcyba karzdy potrafi ale sztuka to wlasnie mniejszy glosnik tak zaaplikowac zeby gralo zadowalajaco.
              Lizaczczio cos Ty tak sie uczepil tej zamknietej? nie potrafisz wyciac dziury na rurke czy co w tym przedziale cenowym to karzdy godny uwaagi glosnik jest dokladnie przestudiowany jak nie tu to na elektrodzie i inne fora audio a wiec nawet nic nie musisz symulowac tylko skopiowac pojemnosc dlgosc tunelu i skleic obudowe, bo po co wywazac otwarte dzwi??
              Zycze na przyszlosc troche wiecej opanowania wazenia slow a bedzie ok i wszyscy beda pomocni :wink:
              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

co wy sie spinacie jak na komisji wojskowej? i to jeszcze o glosnik za max 50zl? panowie...
                ja popieram koncepcje 20litrow w zamknietej, jakos br w samochodzie mnie nie przekonal jak dotad... chociaz nie jestem staroswiecko na nie, moze sam sprobuje upakowac swojego hertza do br....

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  jezeli niemasz do niego wzmaka to mozesz sie pokusic o wersje 09 (2 cewkowa ale po 8 ohm) i napedzac go nawet samym radiem. podobny konfig byl w tonsilu SAS-150
                  do tego modelu dobry byłby tda1560q czy jak on tam - 40w przy 8R z H klasy. Przy dwóch takich mogłoby to jakoś zagrać , ale kontrola raczej beznadziejna :)
                  - A Ty testuj stx w różnych obudowach jak ci coś wyjdzie to mógłbyś podać wszystkie potrzebne dane konstrukcyjne może ktoś się pokusi o zrobienie czegoś z niczego.
                  jak kupie "szmate" CA do oklejenia końcówego suba to zamieszcze cały projekt w dziale konstrukcji.

Skomentuj

Zrobiłem budę do arn 226-05 4ohm. Miało być 20l wyszło 16l no i powiem, ze efekt w pełni mnie zadowala :)

Skomentuj

Miało być 20l wyszło 16l no i powiem, ze efekt w pełni mnie zadowala
                      bo malo wymagajacy byles

Skomentuj

Bo miało być maksymalnie tanio i zajmować mało miejsca i dawać szybki przyjemny bas, a nie duzo basu. Nie lubię jak mi sie bebechy wywracają no chyba, że na imprezie, ale to inna bajka.

Skomentuj

Zrobiłem budę do arn 226-05 4ohm. Miało być 20l wyszło 16l no i powiem, ze efekt w pełni mnie zadowala :)
                          Ta tesla w 16l w ogóle ma jakiś bas?

Skomentuj

Jakis tam ma! Wzmak tnie na 100Hz i jest ok, ale szału nie ma. Na zewnątrz fury praktycznie nic nie słychać, ale w środku jest dość przyjemnie.

Skomentuj

Ja miałem wersję 8om w 20l w domu i wiem, że jest bardzo cicha. Fajnie grała w rogu pokoju, dzięki podbiciu.

Skomentuj

Czaruję...
                              X