Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

XETEC GRAVITY G-1200 MK2 1225W(RMS)-1OHM MONOBLOCK

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

XETEC GRAVITY G-1200 MK2 1225W(RMS)-1OHM MONOBLOCK

Czesc wszytkim.
    Mam pytanko. Czy ktos juz kiedys mial doczynienia z tym wzmacniacze?
    Problem jest taki. Po podlaczeniu go do instalacji w samochodzie gra ok ale problem zaczyna sie robic jak uruchomie samochod. Wtedy co jakis czas zaczyna byc slychac takie mocne uderzenie w glosnik. Boje sie zeby mi glosnika nie zniszczyl. kupilem go na allegro jako 100% sprawny a gosc ktory go sprzedawal wydawal sie byc uczciwy (mial 42 pozytywy 0 nagatywow). ktos podpowiedzial mi, ze to moze byc wina bezpiecznikow. Powinny byc 2x40A a ja wsadzilem 2x30.
    Intalacja: kable 10mm2 i kondensator 1,5f
    Z gory dziekuje za pomoc.
    Juz mi sie nie chce...

Zamieszczone przez lklukasz
    ktos podpowiedzial mi, ze to moze byc wina bezpiecznikow. Powinny byc 2x40A a ja wsadzilem 2x30.
    to niema nic wspolnego. jakby byly potrzebne wieksze to te by poszly w powietrze
    Wtedy co jakis czas zaczyna byc slychac takie mocne uderzenie w glosnik
    czy jest to regolarne czy w konkretnym momencie?? bo mi to wyglada na jakies zaklucenia... ale w czym to juz niewiem

Skomentuj

to chyba nie zaklucenia bo jak wsadzilem go do kolegi do samochodu i podpiolem instalacje to bylo to samo. na moim subie jego instalacja. to nie jest jakos dokladnie rozlozone w czasie. wyglada to tak jak by sie cos ladowalo i rozladowywalo przez to wlasnie udezenie.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

czyli mozemy wyeliminowac wplyw instalacji...
        jaki glosnik pod to podlaczyles??
        moze go rozbierzesz i fotki porobisz??

Skomentuj

Cervin vega 124
          aktualnie smiga pod wzmacniaczem lanzar vibe 800 4x100 i wszystko jest ok
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

10mm2 zasilania do tego pieca? to zgrzeszyles. zmien!

Skomentuj

Zmienie w weekend. mam w garazu 21mm2 tylko nie wiem czy to wystarczy?
              Na tym kablu ma smigac jeszcze xetec p2. Czyli razem jak policzylem pobor max 160A (suma bezpiecznikow). Co myslicie??
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

raczej nie uciagnie, zalezy, ile masz metrow....

Skomentuj

jak dobrze pamietam to 5-6. od akumulatora przez ten dalszy prog i do bagaznika. czy mase tez doprowadzic ok aku czy znalezc w bagazniku?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja jestem zwolennikiem ciagniecia obu przewodow prosto z aku.

ale to nie zmienia faktu ze do poprawnej pracy narazie te 10mm powinno wystarczyc.
                    mam jeszcze jedno pytanie: tak on sie zachowuje przy dowolnej mocy??

Skomentuj

35mm2 -> 50mm2

Skomentuj

on tak sie zachowuje nawet z odpietem sygnalem (rca)
                        podlaczone tylo sa: + - rmt i sub

[ Dodano: 2007-11-30, 20:21 ]
                        Podlaczylem dzis to miejsce XETEX P2 2x207 W rms pobor mocy max 90A czyli o 10 wiecej niz Xetec gravity g-1200 i smiga ostro. zadnego spadku mocy, przygasania swiatla ani takich tam. mysle, ze cos jest nie tak z wzmakiem.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mysle, ze cos jest nie tak z wzmakiem.
                          jak to sie dzieje tylko na wlaczonym silniku to moze jakies zabezpieczennia nadnapieciowe? lub cos takiego

Skomentuj

Czaruję...
                          X