Może tak wpadne ni z gruszki ni z pietruszki ale co powiedziecie na Tiw250XS? Zdaje sobie sprawe że nie jest to głośnik samochodowy ale zadowoli sie naprawde małą skrzynką (30 litrów br i 20 closed), membrana węglowa więc nic sie jej nie powinno stać od warunków atmosferycznych. Co sądzicie o tym pomyśle?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wybór sub'a do alpine v12
Collapse
X
-
Zamieszczone przez vxam
hmmm....:) trochę chyba się rozpędziłem....jak sprawdzic kąt opracia?:)
Potem zmierz kąt na karce, miedzy krawedzia ktora przylegala do podlogi, a zgieciem , ktore przylegalo do oparcia.
Ju noł łot aj min ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez vxamCo oznaczaja żółte kreseczki?
czyli to sa grubosci scianek
Zamieszczone przez vxamPatrząc z boku, pod wymiarem 211,58 jest część górna skrzyni a pod taka półka...czy to wzmocnienie?
szczelina b-r to 20mm na calej jej dlugosci. ten odstep w srodku od scianki to tez 20mm i jest to zakonczenie tunelu. proponowalbym zaokraglic tam plyte
Skomentuj
-
przymierzam się pomału do skrzyni.....i wyszło mi że będę potrzebował następujące elementy dociąć na wymiar:
1 szt x 400mm x 330mm - ścianka przednia z otworem na głośnik
1 szt x 400mm x 262mm - dół skrzyni
1 szt x 400mm x 172mm - góra skrzyni
1 szt x 400 x 340mm - plecy skrzyni
1 szt x 342mm x około 220mm - szczelina br
2 szt x 262mm x 292mm (+ docięcie pod odpowiednim kątem) - boki skrzyni
Nie jestem pewien czy dobrze wymierzyłem, mógłby ktoś rzucić na to bardziej fachowym okiem?
Jaka jest różnica między br szczelinowym a br w kształcie portu plastikowego?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez vxamJaka jest różnica między br szczelinowym a br w kształcie portu plastikowego?
front - OK
dol - OK
gora - 400x178 - pamietaj ze musisz kupic szerszy kawalek zeby pod katem przyciac/zeszlifowac/zfrezowac
plecy - 400x348 - sciecia po obu stronach (lepiej dac te 2mm wiecej czyli 350)
b-r - mi w autocadzie zmierzylo 188,5. czyli daj 189
boki - moga byc ale bedziesz mial troche wiecej do uciecia (tam pokazuje 256,25)
przemysl teraz dokladnie jak przytniesz to pod katem i biegnij z karteczka po plyty
PS polecam MDF - fajnie sie obrabia
Skomentuj
-
Paweł,
przeanalizowałem jeszcze raz i masz chyba rację....podsumowując:
front 400mm x 330mm - 1 szt
dół 400mm x 262mm - 1 szt
góra 400mm x 178mmm - 1 szt
plecy 400mm x 350mm - 1 szt
br 342mm x 189mm -1 szt
i boki..tutaj do końca nie rozumiem...
h boku wychodzi mi 292mm bo (330 minus grubość ścianek czyli 2 x 19mm= 292)
szerokość boku w najszerszym miejscu wychodzi mi 262mm bo (300 minus grubość ścianek czyli 2 x19=262mm
Więc skąd wymiar 256,25mm?
Skomentuj
Skomentuj