Mam wzmaka BM ZX3 T2D i głośnik BM Nuke 12 i mam problem jak to ze sobą połączyć, słyszałem że ten wzmak spokojnie ciągnie 2ohm w mostku w schemacie połączeń są pokazane dwa możliwe połączenia dla tego głośnika jedno ma 1.5ohm drugie 6ohm czyli z tego wniskuje że na jedną cewke przypada 3ohm. Miał ktoś może styczność z w.w. będzie wdzięczny za rade...sprzęt już mam także jakaś wymaiana na inny głosnik czy wzmacniacz nie wchodzi w gre :sad:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak to podłączyć ???
Collapse
X
-
Zamieszczone przez adambbA nie spale sobie cewki ??? szkoda by było głośnika
Zamieszczone przez adambbPawel S. napisał/a:
wtedy tylko upewnij sie ze oba kanaly dostaja identyczny sygnal i bedzie OK
tzn?
Skomentuj
-
Okej to rozgałęźnik mamy z głowy jeszcze malutkie pytanie jak to podłączyć, czytałem kilka razy Twoją odp i dalej nie jarze :sad: na chłopski rozum:
mam radio w nim wyjście audio lewy i prawy kanał wpinam sobie kabelki biore rozgałęźnik i z dwóch chinchów robi mi się jeden :razz: i teraz ten jeden wpinam do wejścia wzmaka obojętnie jakiego ??? i już po sprawie ???
Skomentuj
-
hehe zupelnie odwrotnie to zrozumiales. miales wpiac jeden kabel w oba gniazda
narazie olewamy temat rozgalezienia. podlacz oba kabelki i obie cewki do wzmacniacza (kazda osobno do jednego kalanu)
wtedy zagra ale jak sie pojawi roznica na basie na poszczegolnych kanalach to poprostu zagra ciszej. (bo watpie zeby pojawil sie sygnal w przeciwfazie)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.podlacz oba kabelki i obie cewki do wzmacniacza (kazda osobno do jednego kalanu)
wtedy zagra ale jak sie pojawi roznica na basie na poszczegolnych kanalach to poprostu zagra ciszej. (bo watpie zeby pojawil sie sygnal w przeciwfazie)
Przstudiowałem sobie kilka mozliwych wariantów podłączenia i wiesz co zauważyłem w instrukcji obsługi napisik przy pracy w mostku Nominal Speaker Impedance wieksze bądź równe 2ohm więc jest cień szansy że ten piec to pociągnie ???
A tu podłączenie o to Ci chodziło ??? (jedna cewka zasilana z jednego kanału, druga z drugiego ?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbPrzstudiowałem sobie kilka mozliwych wariantów podłączenia i wiesz co zauważyłem w instrukcji obsługi napisik przy pracy w mostku Nominal Speaker Impedance wieksze bądź równe 2ohm więc jest cień szansy że ten piec to pociągnie ???
Zamieszczone przez LosCroquesNo i jeden głośnik bedzie miał sygnał z 2 kanałów, czyli stereo. Tak wogóle można?
[ Dodano: 2008-03-10, 09:03 ]
hehe - ja caly czas myslalem ze on jest 2x4ohm :lol: jest 2x2ohm wiec mozesz poloczyc cewki szeregowo i podlaczyc pod mostek. porownaj gdzie jest lepiej
Skomentuj
Skomentuj