Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niechodzi tu o to zeby zrobic to samemu - chodzi o to zeby byla pozadna profesjonalnie wykonana plytka

Skomentuj

No ok gdyby plytka miala kosztowac te 15-20 zl i bylaby na grubej miedzi (70um a nawet 100um) bylaby pokryta solder maska i miala pocynowane punkty lutownicze to mysle ze byloby warto w innym przypadku biore laminat i robie sam :razz: czy bedzie w ogole mozliwosc zakupu kilku wer. kitu a wiec np wer1 same czesci oprocz kondow zasilacza i tranzystorow koncowych i plytek, potem np dodatkowo z plytka itd???
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        niechodzi tu o to zeby zrobic to samemu - chodzi o to zeby byla pozadna profesjonalnie wykonana plytka
        Święte słowa

Wydaje mi się że najlepszą wersją była by wersja z kondami, tranami, i płytkami bez radiatora i transformatora.

Skomentuj

o plytki mnie nawet nie pytajcie. zeby zamowic plytki potrzebny jest plik z jakiegos programu - a ten ma tylko irek i go nie udostepnia (zadnego)
          pelne komplety kupie dla chetnych osob i moze zaokragle to lekko w gore - reszta to zamowie tylko tansze czesci czyli bez tranow koncowych i kondow

Skomentuj

A jaki będzie koszt z tranzystorami, kondami i ew. płytkami? Bo na allegro jest użytkownik/sklep który sprzedaje parkę 2SA1943/2SC5200 za 6.40zl + przesyłka więc warto...zwłaszcza że dogadał byś się z nim jeszcze co do konkretnych kosztów w większej ilości sztuk zamówionych :)
            link:
            http://www.allegro.pl/item342975244_...ena_6_4zl.html

[ Dodano: 2008-04-13, 23:08 ]
            Bądź ten użytkownik:
            http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=412910

Skomentuj

Jestem pelen podziwu waszego zaangazowania :)
              Nawet moge wam udostepnic plik pcb tego projektu.
              Juz jestescie blisko do stwierdzenia ze najlepiej kupic wzmaka odemnie :)
              Radiatory mam z dobrego zrodla ktore po woli sie konczy a sprzedaje je po 1zl/cm i sa na zamawiany wymiar. W gre wchodzi tylko profil 188mm lub 190,5mm bo na mniejszy koncowka sie nie zmiesci. Otwory wypadaja miedzy zebrami choc blisko nich wiec konieczne jest gwintowanie otworow a wiec pomyslcie od razu o gwintownikach bo nie kazdy ma. Na mostek prostowniczy zalozony jest maly radiatorek z blachy aluminiowej 1,5mm i tu tez nie kazdy bedzie mial mozliwosc wyciecia go. Juz nie raz widzialem wzmaki ''ekspertow'' z wywalonymi otworami pod tranzystory ktore potem pokrzywione jakos byly poprzykrecane. Tu niestety musi byc wszystko wywiercone dokladnie zeby mialo szanse wogule dzialac. Wymagana jest wiertarka stolowa bo reczna nie wywierci sie rowno otworu. No ale czekam na statystyki z waszego uruchamiania bo ja na razie mam 100% od pierwszego wlaczenia i kazdy wzmak jest kontrolowany na oscyloskopie i przechodzi cykl grzania i testy zwarciowe i dopiero wtedy mozna dac na niego gwarancje.

Obecnie uniamp jest w wersji 2 i ma zmieniony druk a plytki sa juz z solder maska i opisami a zostaly wycenione na ok 20zl. Ale beda dostepne (wraz z dokumentacja) jak zwykle po wyprzedaniu calej serii 30szt.

Trafa mam wycenione na 100zl ale to cena trafa do kompletu bo nie bede kupowal trafa za 100zl zeby je potem za tyle samo sprzedac a zeby wogule bylo to mozliwe to musze ich zamowic 10-20 i wlasnie do mnie jedzie 20 roznych traf wiec sobie wyobrazcie ile ja musze zamrozic gotowki.

Niektorym pewnie sie wydaje ze ja robie jakas kase na tych ukladach no teoretycznie tak tylko caly ten niby zarobek idzie na nastepne prototypy jak np uniampa 300-600W czy zdalne sterowanie w ktorym na glupi chinski potencjometr z silnikiem wydalem ok 40zl. No i uwazajcie na podruby elementow! Ja trany z nowego zrodla ostatnio poddalem kontrolowanemu spaleniu i wyparowaly przy 155stopniach na radiatorze. Wzmacniacz nie jest bardzo wysilony weic nawet podruba czy tani bd249/250 tez sie sprawdzi (robilem takie prototypy).

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                Obecnie uniamp jest w wersji 2 i ma zmieniony druk a plytki sa juz z solder maska i opisami a zostaly wycenione na ok 20zl. Ale beda dostepne (wraz z dokumentacja) jak zwykle po wyprzedaniu calej serii 30szt.
                Czy to oznacza, że uniampy są już u ciebie dostępne (nie chcę ci znowu PW śmiecić więc pytam tu ) ?

Gi

Skomentuj

Irku mamy rozumiec ze poprawiles plytke i jest jakis update ? (z tego co mi na @ pisales to kosmetyka ?) ..... ale skoro piszesz ze wyceniles na 20zł sztuka z opisem .....

to mysle ze nikt sie tu nie bedzie bawil w kombinacje..... i mysle ze na 30 plytek sie tu chetnych znajdzie.... :)

płytki mogły by być dostepne w jakims blizszym czasie ?

do czego zmierzam.... rozumiem ze Ci ktorzy zapisali sie na liste do Pawła potrafia sie poslugiwac lutownica :wink: to moze juz zostanmy przy tej liscie i Paweł dla nas kompletuje czesci .....30 płytek kupimy od Ciebie.......a Ci ktorzy nie czuja sie na siłach poprostu bedą sie zgłaszac po zmontowane uniAMPy do Ciebie (bo z opinii ludzi ktorzy mogli uslyszec uniAMPA wynika ze jest wart sporo wiecej niz kwota na którą go wyceniles :grin: )

Skomentuj

panowie, przeciez od samego poczatku (w temacie o uniampie) pisalem ze robie to tylko i wylacznie dla osob ktore jakas tam wiedze o elektronice maja.
                    ja zbyt wielkiego doswiadczenia oraz wiedzy niemam ale symka zlozylem wiec ze zlozeniem sobie poradze (mam blisko na warsztaty szkolne wiec prasa i wiertarki to nie problem)
                    nawet jak cos spieprze to UKA ma wieksze doswiadczenie i dostep do sprzetu

Skomentuj

irku, zapewne połowa ludzi z listy chętnie wzięłaby od Ciebie cały komplet tylko sam widzisz, że niektórym (mnie w sumie też :razz: ) nie chce się czekać nie wiadomo ile czasu. Nie zrozum mnie źle, ale temat z UniAmpem ciągnie się od stycznia 2007 roku no i nie wiadomo kiedy zestawy będzie można u Ciebie zamawiać. Może to potrwać kolejny rok... Nie chce Cię poganiać bo nie wypada, ale sam widzisz, że palimy się do DIY i jak tylko pojawi się coś nowego i ciekawego to każdy chce to jak najszybciej mieć :smile: . Niestety, tak to już jest :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                        irku, zapewne połowa ludzi z listy chętnie wzięłaby od Ciebie cały komplet tylko sam widzisz, że niektórym (mnie w sumie też :razz: ) nie chce się czekać nie wiadomo ile czasu. Nie zrozum mnie źle, ale temat z UniAmpem ciągnie się od stycznia 2007 roku no i nie wiadomo kiedy zestawy będzie można u Ciebie zamawiać. Może to potrwać kolejny rok... Nie chce Cię poganiać bo nie wypada, ale sam widzisz, że palimy się do DIY i jak tylko pojawi się coś nowego i ciekawego to każdy chce to jak najszybciej mieć :smile: . Niestety, tak to już jest :wink:
                        Z tego samego powodu myślę czy nie kupić kita i nie męczyć bardziej obeznanych w elektronice znajomych o pomoc ze złożeniem Co prawda do czasu, aż Pawel S. skończy totemy to wzmacniacz jest mi zbędny (bo przed osłuchaniem mietków nie wezmę się za swoje diy) więc nie mam takiego ciśnienia, ale gdyby czekanie na ampa u Irka miało trwać jeszcze parę miesięcy to po prostu kupie kita póki jest okazja.

Gi

Skomentuj

gi, to jest temat o KITach uniampa, i nie wiem jak innych, ale mnie nie interesują Twoje rozmyślania na temat czy wziąć KIT, czy gotowca ...

Paweł wyraźnie mówił, że on kompletuje tylko części !! Jak ktoś chce płytke, radiator i trafo, niech się postara i może załatwiać, a nie wszystko zrzucać na kogoś :P

Ja proponuje Pawłowi, aby normalnie skompletował te 20 kitów z tranami i kondami, żeby po prostu były wszystkie elementy, wycenić to i już :)

Ew. można pomyśleć nad 30 sztukami, ale przy większych zaliczkach, żeby Paweł miał z czego zapłacić

Skomentuj

cudny90: Chciałeś zabłysnąć ? Niewiem jak innych ale mnie twoje zdanie mało interesuje ...

Zastanawiam się nad kitem (czy jakkolwiek chcesz nazwać to co jest tu kompletowane) i to napisałem wyżej by Paweł miał pojęcie ile osób się wacha, a przy okazji odniosłem się do wypowiedzi wyżej oraz wypowiedzi irka.

Nie podoba się to wyjdź i bądź e-fajny gdzie indziej ... :roll:

Gi

PS: Moim zdaniem zamówienie całości (z trafem, radiatorami, płytkami etc) wyszło by sporo taniej. Zamówienie będzie duże więc można by spokojnie wytargować zniżkę gdyby brać to w jednym miejscu, a do tego odpadają wielokrotne koszta transportu.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                              Kurcze - czy naprawdę do każdego tematu trzeba dodawać podświetlony na zielono tekst żeby jakieś bzdurne gadki się nie zaczynały i mega offtopy ?
                              Czy naprawdę nie może się obejść bez warnów ?

Skomentuj

PS: Moim zdaniem zamówienie całości (z trafem, radiatorami, płytkami etc) wyszło by sporo taniej. Zamówienie będzie duże więc można by spokojnie wytargować zniżkę gdyby brać to w jednym miejscu, a do tego odpadają wielokrotne koszta transportu.
                                To jest chyba temat o samych częściach ? Chcesz to sobie załóż osobny gdzie będą się wpisywać ludzie co chcą trafa, radiatory itd.

Skomentuj

Temat radiatorów, traf i płytek był poruszany już w paru postach. Paweł się nie określił do końca co ma zamiar zamawiać, wiec zluzujcie portki.

Wiosna jest panny rwać, a nie spinacie się na forum. Dla mnie eot.

Gi

Skomentuj

panowie, ja specjalista od elektroniki niejestem wiec niewiem gdzie zamawiac plytki i jak to robic. poprostu musze zainwestowac kase zeby jej nie wydac wiec postanowilem przy okazji "zrobic wam dobrze" :P
                                    narazie skompletowalem wirtualnie elementy wg spisu irka i dodatkowo je porwonam z gotowcem

narazie zamowilem kondy 47uF/63V - za 800szt wyszlo 12zl z przesylka :mrgreen: (lezaki magazynowe)

Skomentuj

narazie zamowilem kondy 47uF/63V - za 800szt

No to masz kondków na ok. 200 KITów

Skomentuj

na 114 dokladnie - przeciez te moge tez dac zamiast 47uF/25V :P

Skomentuj

Ups, masz rację, nie zauważyłem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X