Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mIKI
    bart210, znalazles cos?
    Nie, zrobiłem błąd bo nie sprawdziłem.

Skomentuj

bart210 mIKI Sam nasz admin zadecydował, że będzie czarna maska. A firma to beznadzieja jeden kicz powinni być same ścieżki pomalowane a nie cała PCB. Nic nie widać i to jeden wielki błąd tej PCB.

bprzem Wypalił UNiamp-a na tej PCB. Więc chyba OK jest.

Już mnie nerwy biorą z tymi problemami :evil:

Skomentuj

Sam nasz admin zadecydował, że będzie czarna maska.
        Bez bredni proszę.

Skomentuj

Głosowanie było przeciez, pamietam jak wszyscy sie jarali ze czarna to taka profeska itp

Skomentuj

Tanner Tak zgadza się. Ale nie sądziłem, że PCB będzie tak wykonane przez tą firme.

Skomentuj

Hm, ja sie nie znam na takich sprawach, ale co jest z nią nie tak?
              Polutowałem wczoraj rezy diody i kondy a fajnie wszystko idzie, miernik, spis elementów i heja, w 2h to zrobiłem narazie. Czasami mi się zlewały cyną dwa punkty ale i tak leżące na jednej ścieżce, inaczej przecież się nie da

Skomentuj

Ja już mam prawie wszytko polutowane, zostały jeszcze tranzystory końcowe i sterujące oraz rezystory emiterowe. Teraz zabieram się za wiercenie radiatora.
                Starałem się tak lutować, żeby cyna zalewała tylko punkt wokół nóżki, nie żadne sąsiednie, nawet jak są na jednej ścieżce.

Skomentuj

Jak polutuje to strzele fotke i zaznacze podejrzane miejsca i pomożecie sprawdzić czy tam ma być zwarcie czy nie:) w sumie jedno takie miejsce mam - R40 i R45 sie stykaj?:)

Skomentuj

R40 i R45 sie stykaj?:)
                    oczywiście :)

Gdy płytkę stroną ze ścieżkami nachyli się pod odpowiednim kątem do światła to widać wszystkie ścieżki :)

Skomentuj

Wiem wiem, ale one mi się zlały akurat cyną i nie widzę już czy tam była ścieżka czy nie
                      Ok dzięki, jak będę miał jeszcze jakiś problem to dam znać

Skomentuj

Wiem wiem, ale one mi się zlały akurat cyną i nie widzę już czy tam była ścieżka czy nie
                        Punkty lutownicze się łączą i dlatego Ci się zlały :)

Skomentuj

No to git Ale tak czytam o tych problemach w innych tematach i aż się boje co to będzie... Dobrze, że na razie trafa nie mam

Skomentuj

mialem dzisiaj wyslac kolejne zestawy przed praca ale jak zobaczylem kolejke na poczcie po 10 osob do okienka to zrezygnowalem :???:
                            tymczasem doszly czesci z polinka i jutro postaram sie wyslac wiecej zestawow...

Skomentuj

Pawle, a czy mój zestaw jest wysłany czy dopiera czeka na podróż? :)

Skomentuj

no wlasnie twoj i herminatora mialem wczoraj wyslac ale byla kolejka...

Skomentuj

Rozumiem... No to czekam dalej :smile:

Skomentuj

melisław, herminator, dolphin i c4meleon - wasze przesylki w drodze
                                    doplphin - doplacisz mi za czesci z polinka

Skomentuj

Mam pytanko, czy zostały jakieś wolne nieopłacone zestawy:> Chętnie porównałbym uniAmpa z LMami.

Skomentuj

CaMIkaZEe, tak, mam 3 zestawy z PCB i bez toshib i kondow z zasilacza oraz jeden z brakujacymi detalami (gniazd chyba zabraklo)
                                        cena 70zl za czesci + PCB

Skomentuj

Ludzie :!: Nie nadużywajcie cyny a nie będzie problemów w lutowaniem. Po co komu widoczne ścieżki na PCB :?: Jeśli nie będziecie sadzić "glutów" cynowych to wszystko będzie OK i nie będzie mikrozwarć, które wynikają z błędu montażu (nadmiar cyny), a nie sposobu i jakości wykonania PCB. Widział ktoś kiedyś PCB z soldermaską tylko na samych ścieżkach ? :o Nie szukajcie dziury w całym. Przy okazji nadmienię, że czarna solder maska nie jest tylko moją decyzją i wypraszam sobie takie pomówienia - dla tych co wątpią proponuję sobie przypomnieć wątek o PCB do UniAmpa.

Pawel S.: Kabelki użyłem swoje bo są ładniejsze :P WIMY wywaliłem na koszt kondów o założonej pierwotnie przez Irka wartości (akurat miałem w swoich zapasach takie kondy o śr. 5mm) :)

Skomentuj

Czaruję...