Zamieszczone przez mIKI
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zestaw elementow (KIT) do uniampa
Collapse
X
-
bart210 mIKI Sam nasz admin zadecydował, że będzie czarna maska. A firma to beznadzieja jeden kicz powinni być same ścieżki pomalowane a nie cała PCB. Nic nie widać i to jeden wielki błąd tej PCB.
bprzem Wypalił UNiamp-a na tej PCB. Więc chyba OK jest.
Już mnie nerwy biorą z tymi problemami :evil:
Skomentuj
-
Hm, ja sie nie znam na takich sprawach, ale co jest z nią nie tak?
Polutowałem wczoraj rezy diody i kondy a fajnie wszystko idzie, miernik, spis elementów i heja, w 2h to zrobiłem narazie. Czasami mi się zlewały cyną dwa punkty ale i tak leżące na jednej ścieżce, inaczej przecież się nie da
Skomentuj
-
Ludzie :!: Nie nadużywajcie cyny a nie będzie problemów w lutowaniem. Po co komu widoczne ścieżki na PCB :?: Jeśli nie będziecie sadzić "glutów" cynowych to wszystko będzie OK i nie będzie mikrozwarć, które wynikają z błędu montażu (nadmiar cyny), a nie sposobu i jakości wykonania PCB. Widział ktoś kiedyś PCB z soldermaską tylko na samych ścieżkach ? :o Nie szukajcie dziury w całym. Przy okazji nadmienię, że czarna solder maska nie jest tylko moją decyzją i wypraszam sobie takie pomówienia - dla tych co wątpią proponuję sobie przypomnieć wątek o PCB do UniAmpa.
Pawel S.: Kabelki użyłem swoje bo są ładniejsze :P WIMY wywaliłem na koszt kondów o założonej pierwotnie przez Irka wartości (akurat miałem w swoich zapasach takie kondy o śr. 5mm) :)
Skomentuj
Skomentuj