Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw elementow (KIT) do uniampa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prad spoczynkowy podczas rozgrzewania to akurat maleje no chyba ze tranzystory od stabilizacji nie przylegaja do radiatora.
    Prad zasilania z trafa jest taki sam jak prad spoczynkowy koncowki mocy plus staly prad koncowki (ok. 20mA) i razy pierwiastek z dwoch.

Skomentuj

irek, czy konieczne jest wiercenie dziurek w radiatorze dla małych tranzystorków od stabilizacji? Na mój głupi rozum, czy one będą schowane, czy będą przylegać to i tak będą miały taką samą temp ..

Skomentuj

cudny90, a wg mnie jak "przykleisz" je tylko jedna scianka do radiatora to wolniej beda odbieraly cieplo i moga dzialac z opoznieniem...
        ale moze sie myle :P

Skomentuj

Ja zrozumiałem to tak, że te tranzystory mają mieć taką samą temperaturę, więc jakie znaczenie będzie miało to, czy one będą w radiatorze, czy przy nim ? :P

Skomentuj

będzie miało znaczenie bo powietrze jest izolatorem :P

Skomentuj

Ja mam wetknięte tranzystory w radiator, ale zapomniałem posmarować je pastą :razz:
              Muszę to poprawić.

Skomentuj

będzie miało znaczenie bo powietrze jest izolatorem
                To one mają być połączone ze sobą prądowo, czy mają mieć takie same temperatury?

Skomentuj

UNIamp działa :!:

Nie miałem żadnych problemów z uruchomieniem. Nic się nie grzało nawet Ru. Bardzo jestem zadowolony z tego wzmacniacza. Acha i bardzo miękkie włączanie wzmacniacza jest. Pierwsza klasa :!: Na Re ustawiłem równiutko 5mV. Żadne skakanie napięć nie było..

Skomentuj

MariuszElektro, a jak wygląda napięcie na Re po wygrzaniu?
                    Zamieszczone przez MariuszElektro
                    Acha i bardzo miękkie włączanie wzmacniacza jest.
                    To się zgadza, aż sam się zdziwiłem.

Skomentuj

nie ma bata - przyszlo trafo - trzeba odpalic

Skomentuj

Zdjęcia z testów UniAmpa. Źródło: CD :smile:

Skomentuj

odpalone
                          wieczorkiem testy jak gro

[ Dodano: 2008-08-11, 19:08 ]
                          aha.
                          jak u was z DC na wyjsciu?
                          u mnie na jednym kanale jest ok 10mv a na drugim ok 20mv

Skomentuj

mIKI, gratulacje :smile:
                            U mnie na jednym kanale 16mV a na drugim ok. 1mV.

Skomentuj

hmm jak wzmak zagra powaznie i konkurencyjnie to moze pokusze sie o parowane trany;p to powinno zalatwic sprawe offsetu.

Skomentuj

Tranzystor od stabilizacji termicznej nie musi byc docisniety do radiatora, wystarczy ze go dotyka albo jest blisko niego nie jest wymagane tez smarowanie go pasta termoprzewodzaca.

Skomentuj

irek, a co poradzisz na te stale na wyjsciu? da sie je jakos zredukowac albo wyrownac? czy moze olac to? bo w sumie 10 czy 20mV to nie jest zle

Skomentuj

mIKI Co tak nagle wypaliłeś UNI? Co nie tak u Ciebie było?

MariuszElektro, a jak wygląda napięcie na Re po wygrzaniu?

Nie wiem bo go nie grzałem jeszcze.... Zrobie obudowe, przedwzmacniacz to wtedy będę grzał

Skomentuj

Po dzisiejszych odsłuchach dodam, że Uni ma naprawdę dużo basu i sporo wysokich tonów. Przy głośnych odsłuchach dźwięk nic nie traci na jakości (przynajmniej mi się tak wydaje). To naprawdę świetna konstrukcja.

Skomentuj

A powiedzcie jak wypada przy Symasymie? Ja jeszcze swojego UNI nie zlozylem bo niestety brak czasu ale bardzo mnie to ciekawi

Skomentuj

jutro postaram sie porownac i opisac te dwa wzmacniacze. sprzet mam dosc wymagajacy i mam nadzieje ze bedzie obiektywnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X