Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa do UniAMPa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa do UniAMPa.

Hej,

Obudowy metalowe:
    http://sklep.avt.pl/c/pl/81_581/1/1/...+metalowe.html

Oraz wypowiedź Kudłatego:

Zamieszczone przez Kudłaty
    podpasowala by z drobnym zapasem ta 350/120/260 na 100 bym nie bral bo rowno 100mm ma radiator natomiast cenowo to bym poszedł w 350/140/260 bo jest tansza... sporo.
    Macie inne propozycje ?

Gi

eee... Wy chcecie pakowac wzmaka w taka tandete?
    ...litosci:)

Skomentuj

Wyglądają jak puszki na konserwy.
      Najprostsze rozwiązanie to chyba kupić na allegro jakiś uszkodzony wzmak za parę groszy, bebechy wywalić i dać nowy front i tył.

[ Dodano: 2008-04-15, 18:56 ]
      Przykład nr. 1
      http://www.allegro.pl/item343920832_...cs_su_v2a.html

Skomentuj

najlepszym rozwiazaniem jest zrobienie zajebistej obudowy
        w przyszlym tygodniu bede mial 4 prototypy wypasnych aluminiowych z 3mm balchy i 10mm na front. wykonczenie w 2 opcjach - malowanie proszkowe lub anodowanie (albo mix)

jadnak pod uniampa mozna spokojnie zrobic cos budrzetowego gietego z blachy stalowej i tylko front dac alu.

Skomentuj

mIKI, jasne, że to jest najlepsze rozwiązanie, ale dla niektórych raczej nieosiągalne. Większość osób nie ma dostępu do aluminium.
          Chyba, że Ty masz jakieś pewne i tanie źródło? :smile:

Skomentuj

napisalem to w kontekscie zbiorowego zamownienia na obudowy
            otwory ciete laserem w stali albo woda w alu...:)

Skomentuj

No to super :smile:
              Napisz ile ten interes będzie kosztował.

Skomentuj

Bart210 z wlasnego doswiadczenia wiem ze takie wzmaki z allegro nie za bardzo sie do czegos nadaja a za ta sama kase jest wlasnie taka obudowa - wystarczy do tego dorzucuc front metalowy lub drewniany i gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                  eee... Wy chcecie pakowac wzmaka w taka tandete?
                  ...litosci:)
                  To tylko propozycja, no i jest chyba jedna z najprostrzych (front można ewentualnie dokręcić nowy).

Jeżeli masz jakieś źródło do obudów to super, na 100% będą lepsze niż gotowe puszki :]

Gi

Skomentuj

I ja się przyłączę :) bo też chciałbym mieć ładną obudowę.
                    Do mIKI Da się fotki tych prototypowych zamieścić?

Skomentuj

Myśląc o obudowie(wyeksponowanie lamp),można połączyć uniampa z takim przedwzmacniaczem?
                      http://www.allegro.pl/item347958185_...ach_ecc88.html

Skomentuj

Jeśli chcecie tanio materiały na obudowy, blachy itd. polecam sklep hart-metale :)

www.hart-metale.pl Za kloc alu na gałkę, front i tyl z blachy alu chyba 1,5 mm dalem 18zł ...

Skomentuj

od niepamiętnych czasów jako obudowę chciałem użyć niepotrzebny tuner cyfrowy.
                          Biorąc pod uwagę powstający preamp do uniampa tylko utwierdzam sie w przekonaniu ze to najlepsze rowiązanie.

jedyna trudność to zmieszczenie w płaskiej obudowie płytki wzmaka

Skomentuj

cudny90, po ile maja kilogram alu?
                            ja mam sklep w miescie i bylo wszystko pieknie do poczatku roku - wlasciciel wydal zarzadzenie ze nie sprzedaja "z metra" :evil:

Skomentuj

cudny90, po ile maja kilogram alu?
                              Ojj, nie wiem :P

Super obsługa, dotną Ci co chcesz za free

Skomentuj

Tu są jakieś obudowy http://www.armel.pl/ .

Skomentuj

obudowy to nie jest prosty temat, siedze w nim teraz po uszy... i wiem co i jak.
                                  alu wszedzie kosztuje mneij wiecej tyle samo i niestety drozeje z kazdym dniem. teraz cena to ok 23-4pln za KG.
                                  ciecie aluminium - gilotyna niby fajnie tanio ale nie bedzie idealnie - nigdy.
                                  w gre wchodzi wycinanie woda i formatek i otworow.
                                  standardowa obudowa 430x300x100 z alu 3mm. skrecona na gwintowanych slupkach front 10mm z otworem np pod LCD. na tylnym panelu otwory na zalilanie. bezpiecznik, wlacznuik (jeden modul zasilanjacy) i do tego np 5x2RCA i 2x2glosnikowe
                                  z wykonczeniem tj: anodowaniem lub malowaniem proszkowym to koszt ok 400pln

cena mozna zbic stosujac ciensza blache na front np 5mm i wykonczyc we wlasnym zakresie - nie bedzie dorgo

jednak dokladny koszt takiej budy bede mial w sobote:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                    z wykonczeniem tj: anodowaniem lub malowaniem proszkowym to koszt ok 400pln
                                    Płacić za obudowę więcej niż za bebechy ?

Ja jednak zostanę przy adaptacji jakiegoś starocia albo kupnie puszki z linków wyżej

Gi

Skomentuj

Zalogowałem się na http://www.armel.pl/ Ceny przykładowych obudów:
                                      OUP 350x108x245 (Szer x Wys x Gł) - 98zł + VAT
                                      OUC 350x108x260 - 89,10zł + VAT
                                      OUP 300x146x220 - 85,50zł + VAT

Podałem tylko 3 przykładowe. Wybór mają dość spory. Obudowy wyglądają na solidnie wykonane i wykończone. Ceny... hmmm.

Skomentuj

A nie można normalnie alu przyciąć gilotyną i szczyścić żeby się ładnie błyszczało ew. papier ścierny z ropą(chyba tak gdzieś czytałem) na front, a resztę z jakiejś zwykłej blachy? Pewnie wyjdzie trochę więcej niż uniwersalna, ale efekt też chyba lepszy. Co o tym myślicie?

[ Dodano: 2008-04-16, 17:25 ]
                                        OUP 350x108x245 (Szer x Wys x Gł) - 98zł + VAT
                                        OUC 350x108x260 - 89,10zł + VAT
                                        OUP 300x146x220 - 85,50zł + VAT
                                        Chociaż te rzeczywiście porządnie wyglądają :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X