Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa do UniAMPa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dostalem wycene pierwszego projektu UNI-obudowy.
    poki co pokusilem sie o gieta blache aluminiowa 1,5mm a na front 5mm
    prototyp na gotowo z malowaniem bedzie kosztowac ok 200pln. teraz czekam na wycene z blachy stalowej - moze bedzie jeszcze taniej.

Skomentuj

mIKI, no rzeczywiście - strasznie tanio :P Uni + trafo :P

Skomentuj

cudny90, jak za prototyp to nie jest zle kilka sztuk i bedzie taniej, mam tez nadzieje ze ze stalowej blachy zejdzie sie z cena...
        zeby kosztowala tak 150pln byloby siwietnie

Skomentuj

Odnośnie obudów moim zdaniem jednym z lepszych rozwiązań jest przejrzeć allegro w poszukiwaniu starych amplitunerów itp. Chodzi o uszkodzone, bo tańsze :) Dodatkowo można jeszcze wyjąc jakieś podzespoły typu radiator, trafo. Można również popytać się znajomych, często w piwnicach leży stara elektronika. Ja zdobyłem tak Tosce, obudowę po magnetofonie Unitry oraz rozwalony amplituner Yamaha. Wystarczy dorobić frontowy panel i czasem malowanie i już efekt jest niezły. Zwłaszcza, że mamy już niektóre otwory :)

Skomentuj

Zamieszczone przez CaMIkaZEe
            Wystarczy dorobić frontowy panel i czasem malowanie i już efekt jest niezły.
            I to jest właśnie problem w niektórych przypadkach;/

Skomentuj

mIKI, Będziesz robił jakieś KITy z tymi obudowami? :) Bo ja byłbym chętny :)

Skomentuj

na pewno zamowie prototyp. czekam tylko na porownanie ceny z blachy stalowej.
                jak beda zainteresowani mozna bedzie zamowic kilka sztuk

Skomentuj

mIKI, moze jakies szkice tej obudowy?

Skomentuj

no to git a rozne wersje pod siebie mozna bedzie zamowic czy lepiej jakby wszystkie takie same byly ?

Skomentuj

oki mam juz pozawijane blachy - ponizej zdjecia.
                      jak na prototyp, biorac pod uwage ze pierwszy raz cos takiego projektowalem (a wiadomo ze przy kazdym zgieciu wymiar sie zmienia) uwazam ze jest conajmiej ok
                      sa dwie rzeczy do poprawki ale ze tak powiem kosmetyczne
                      prototyp ze wzgladu na ilosc i duzy odpad poki co jest w miare kosztowny, a jeszcze malowanie i anoda.
                      jednak przy juz przy kilku sztukach powinno wyjsc calkiem przyzwoicie i rozsadnie.
                      w przyszlym tygodniu postaram sie miec na gotowa ta skrzynke i pewnie bedzie do oddania

aha. obudowa jest tylko przylapana z gory i nic pozatym wiec stad ta tasma

Skomentuj

mIKI, widzę, że pijesz Nałęczowianke jabłkowo-gruszkową :) Najlepsza

Co do obudowy .. jeden wielki poskładany kawał blachy Jest dobrze.

Skomentuj

mIKI, wstępna kalkulacja ceny ?

Skomentuj

tak na oko mysle ze jak z aluminium to ok 200pln za wykonczona obudowe.
                            teraz ogladalem i widze ze blacha stalowa 0.5 - 0.7mm tez jest calkiem i wystarczajaco sztywna. wiec cena powinna byc nizsza

Skomentuj

mIKI, z gałkami ? :>

Skomentuj

no to czaruj miki, przedstaw za jakis czas cennik i robimy zamowienie

Skomentuj

Ja tez zabieram się za odbudowa do uniampa. Kolega mi podrzucił obudowę po jakimś starym wzmaku który leżał uszkodzony u niego w domu, niestety sama obudowa. Wymiary ma na oko 400*300 i 90 wysokości, radiator w uni ma 100 więc go trochę wysune do tyłu i zobacze jak to będzie się prezentowało. Front i tył wykonam z aluminium ok 2-3mm grubości i 90 wysokości <hehe na styk mam akurat coś takiego na 90 wysokości>

Skomentuj

a czy taka z radiatorami na bokach tez bedzie dostepna miki ?

[ Dodano: 2008-09-12, 11:51 ]
                                    i tyl zeby widac jak to jest zlozone
                                    Załączone pliki

Skomentuj

dolphin123, taka jaka pokazales nie bardzo wyjdzie w technologii gietcia.
                                      ale robie tez obudowy z 3mm alu skrecane na slupkach. zamiast boczkow mozna dac radiator i nie ma problemu.

Skomentuj

a blachy na slupkach nie mozna przykrecic? nie bedzie stabilna..?

Skomentuj

Te poprzednie byly na slupkach. I byly z nimi niezle jaja ludzie costam wklejali zdjecia z takimi niedorobkami ze szok :).. w sumie dobrze ze ktos takie cos organizuje ale jakosc wykonania musi byc.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X