Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PCB do UniAmpa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PCB do UniAmpa

Cena PCB wyniesie 12-15 zł/szt zakładając wykonanie wg nastepującej specyfikacji:
    - laminat FR4 1,5mm
    - miedź 70ľm
    - soldermaska po obu stronach
    - jednostronny opis

Kolor soldermaski możecie wybrać głosując w ankiecie (przy okazji ilość głosów da mi pogląd na to jakie jest zapotrzebowanie ilościowe). Ponieważ jednak pewnie zdażą się tacy, którzy zagłosują, a PCB nie kupią więc proponuję śladem wątku zestaw elementow (KIT) do uniampa zrobić listę ( lp. nick - ilość ).

Co do kosztów przesyłki: oczywiście wszystko idzie po kosztach, ale...
    1. Zwykły list może zaginąć
    2. List polecony jest nieco droższy ale pewny
    3. Wysyłanie listem możliwe jest TYLKO przy przedpłacie na mój rachunek bankowy (jest kaska - tego samego dnia leci PCB) - do kosztów przesyłki dojdzie koszt koperty bąbelkowej (w zwykłej nie zaryzykuję wysyłania PCB)
    4. Za pobraniem - drogo (podobnie paczką przy przedpłacie)
    5. Wszystkie PCB jedną paczką do Pawła i on dołącza do każdego kitu PCB (tu poproszę Cię o opinię Pawle)

Wszystkie warianty cenowe podam jutro (włącznie z kosztami kopert, które kupię hurtowo, a zatem sądzę, że poniżej 1 zł/szt.)

To tyle na początek... czekam na odzew.

No to ja mam taką propozycję, aby obrać sposób wysyłki płytek do Pawła :)

Ja proponuje paczką pocztową priorytetem :) ( 8zł na 15 osób to prawie nic, a bezpieczeństwo musi być :mrgreen: )

Każdy kto zamówi płytkę i wszystko pójdzie z planem wysyła kase, czyli załóżmy 15zł + 1zł ( zaokrągliłem wzwyż ), gdy pieniądze od każdego dotrą, Quester wysyła płytki do Pawła. Paweł zaś pakuje płytki do poszczególnych paczek i wysyła każdemu z osobna razem z elementami za tę samą cenę, co bez płytki

Skomentuj

Zgadzam się z cudny90. Lepiej wysłać wszystko do Pawła (jeśli oczywiście się zgodzi :smile: ).

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
        Wszystkie PCB jedną paczką do Pawła i on dołącza do każdego kitu PCB (tu poproszę Cię o opinię Pawle)
        dla mnie moze byc. tylko najpierw musze wszystko kupic... a jak widac z doswiadczenia u mnie wszystko cos dlugo sie realizuje :roll:

Skomentuj

Spokojnie Pawel S. :)
          Ja muszę najpierw albo wyprosić Irka o projekt, albo samemu go wrysować w protela. Wykonanie płytek od momentu zlecenia to ok. 10 dni roboczych, więc jak sam widzisz całość zajmie przynajmniej 3 tygodnie - szybciej się nie da.

Skomentuj

Napisałem do Irka prośbę o udostępnienie projektu PCB - teraz tylko czekamy na odpowiedź :)

BTW: jak to jest że na liście mamy 5 osób, a głosów w ankiecie 10 ? :lol:

Skomentuj

Zapomniałem zapytać - jaki jest przybliżony termin realizacji?

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                Ja muszę najpierw albo wyprosić Irka o projekt, albo samemu go wrysować w protela. Wykonanie płytek od momentu zlecenia to ok. 10 dni roboczych, więc jak sam widzisz całość zajmie przynajmniej 3 tygodnie - szybciej się nie da.

Skomentuj

Lista chętnych na PCB do UniAmpa zostanie na dniach zamknięta, ponieważ czas najwyższy zlecić wykonanie płytek. PCB będą wykonane wg projektu płytki made by Irek za co ja składam serdeczne podziękowanie (i myślę, że każdy z zamawiających PCB także).

UWAGI MODERATORA
                  Informuję, że nie będę NIKOMU wysyłał żadnych plików związanych z UniAmpem, a więc nie przesyłajcie do mnie próśb o udostępnienie/przesłanie jakiegokolwiek pliku ze schematem ideowym czy projektem PCB - szkoda Waszego czasu. Jedyną osobą, która może to zrobić (ale nie musi) jest Irek.

Skomentuj

no to git:) a jak z kasa robimy za PCB?

Skomentuj

A może Quester by wysłał te płytki do Pawła ? Żeby nie płacić dwa razy za przesyłkę. To tylko takie moje skromne zdanie, bez zgrzytów proszę :)

Skomentuj

gilbert, najpierw zorientuj sie w temacie... bo ta kwestia zostala juz poruszona !!

Skomentuj

Najlepiej niech kazdy zaznaczy jak chce miec to wyslane. Ja np nie zamawiam nic od Pawla wiec mogę się nie doczekac plytki

Skomentuj

panowie - przeciez to logiczne ze taniej bedzie wyslac do mnie PCB ale tylko tym co KITy biora...
                            reszta uzgania sobie z naszym adminem

Skomentuj

Widać z ankiety jak na dłoni, że przewaga czarnej soldermaski jest oczywista. Pozostaje wniosek, że z taką właśnie zlecę wykonanie PCB. W poniedziałek leci zlecenie produkcji płytek, więc czasu na ewentualne dopisanie się do listy pozostało niewiele.

UWAGI MODERATORA
                              Dla przejrzystości tematu oczyściłem go z niepotrzebnych już list i postów

P.S. Koszt kopert bąbelkowych to ok. 0,75-0,80 zł/szt.

Skomentuj

Jaki czas realizacji PCB będzie?

Skomentuj

Jak przeczytasz wątek to się dowiesz. Ile razy można zadawać to samo pytanie w jednym wątku :?:

Skomentuj

no wlasnie, Quester, przedplata czy zakladasz kase?

Skomentuj

Na samą produkcję wyłożę gotówkę. Jak już będę miał płytki w ręku to zaczniemy rozliczenia w zależności od wybranego rodzaju przesyłki. Płytek wykonam kilka sztuk więcej niż wynika z listy - pewnie znajdą się później chętni, a to obniży koszt produkcji.

P.S. Proszę pozostałych chętnych o określenie sposobu przesyłki.

Skomentuj

Do zamknięcia listy pozostały 24 godziny

Skomentuj

Czaruję...
                                        X