mialem regulacje glosnosci na PGA 2310 - szumi, Zmienilem na PGA 2311 - lepiej ale wciaz alps byl lepszy... teraz mam drabinke rezystorkow na przekaznikach - jest super:)
co do fajnych i przydatnych funkcji to data/gdzina, timer, bypass, i wiadomo selektor - wiecej nie potrzeba...
co do wyswietlacza polecam naprawde VFD - czasem mozna tanio wyrwac (ale trzeba szukac kompatybilnego z LCD) do tego mozna stostowac rozmaite filtry... a afekt prawie jak w levinsonie) i ta czytelnosc...
Na pewno calosciowe zasilanie musi byc wyzsze od 10V i regulatory zasilane z poejdynzcego 5V zupelnie sie nie nadaja.
TDA7318 zasilany jest niestety z pojedynczego 9V... Mimo to pobawię się nim, skoro już kiedyś wydałem na niego sporo kaski . Postaram się zrobić tak, żeby zamiast niego dało się wpiąć właściwie dowolny scalak sterowany z I˛C.
Właśnie zapomniałem napisać,ale to ograniczenie sygnału wejściowego słychać przynajmniej na sygnale z CD, jeśli projektujesz nowe PCB zrób miejsce chociaż na dzielnik.
Właśnie zapomniałem napisać,ale to ograniczenie sygnału wejściowego słychać przynajmniej na sygnale z CD, jeśli projektujesz nowe PCB zrób miejsce chociaż na dzielnik.
Chodzi o to że sygnał z CD może być za silny i przesterowywać? Mam tego pre od 2 lat i jakoś nie zauważyłem, ale może to moje CD takie .
Maksymalna amplituda typowego CD wynosi ok. +-3V jednak zadko plyty sa tak glosno nagrane i tylko chwilami pik sygnalu moze dojsc do takiego poziomu. Sa jednak CD ktore maja wyzszy sygnal wyjsciowy jak i inne zrodla dzwieku ktore tez moga miec duzy sygnal wyjsciowy.
Typowo klucze scalone akceptuja sygnaly dochodzace do napiecia ich zasilania. A czy uklad zostanie przesterowany wczesniej to juz zalezy od tego co ma w srodku bo jakies uklady aktywne tez sie w nim znajduja.
Scalak volume ktory ja stosuje akceptuje maksymalnie amplitude +-4V przy zasilaniu ok 12V. Ograniczeniem nie jest sam scalak tylko uklad scalony pelniacy role bufora.
To taka tajemnica ze widac ten scalak na zjeciu a szopler napisal jak sie nazywa jakby ktos zdjec nie umial powiekszac. A widze ze niektorzy i czytac nie umiom :)
Skomentuj