Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przedwzmacniacz do UNIamp-a TDA7318 ATMEGA32
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Questermkul czyli najmniejsza 70um, a reszta 35um ?
Zamieszczone przez dolphin123do czego sluza dwa pozostale przyciski ?
Skomentuj
-
Witam.
Dziś, świeżo po północy odpaliłem swój prototyp selektora/protencjometru głośności na TDA7318. Laminat zaprojektowałem parę miesięcy temu, ale jakoś nie miałem motywacji tego posklejać. Ale jako, że parę dni temu zamówiłem kostki PGA2311 i OPA postanowiłem wreszcie zobaczyć jak ten TaDek gra. Aby mieć do czego porównać
.
Tak przyjrzałem się dokumentacji TDA i obejrzałem opis MariuszElektro i jedna rzecz rzuciła mi się w oczy.
Po co w twoim preampie jest potencjometr ALPSa ?. Z tego co udało mi się przetestować w TDA7318 jest możliwość ustawiania "głośności" na parę sposobów. Można zrobić "master volume" od 0 do -78.75 db, każde z 4 wyjść można przycinać w zakresie od 0 do -38.75db.
Tak mnie jeszcze tkneło.
Zamieszczone przez MariuszElektroFunkcje:
- 2x ON/OFF
- 3 wejściowy selektor audio
- Sterowanie silniczkiem ALPS
- RC5
- LED sygnalizujące prace i stan czuwania
- Nauka kodów RC5
Czy wersja mini nie będzie na TDA ?
Poniżej fotki mojego prototypu "prototypu" :)
Teraz czas zacząć projektować płytki pod PGA2311.. tylko nie mam pomysłu co odrazu wsadzić w ten projekt. Selektor + potencjometr ? czy jeszcze jakieś inne cuda ? :)
[ Dodano: 2009-08-06, 16:52 ]
Dobra.. dopiero doczytałem że sterowanie silnikiem potencjometru to "opcja". Tak to jest jak się czyta od końca :).
[ Dodano: 2009-08-06, 16:57 ]
Tak się doczytałem w wątku, że parę osób planuje zrobić coś na PGA2311. Może zbierzemy się do kupy i zrobimy coś razem. Na przykład jedna osoba zaprojektuje płytkę pod PGA, druga front panel, trzecia selektor czy inny moduł. Ustali się jakiego typu mają być złącza, co na tych złączach będzie sterowane i dałoby radę. Ja lubię robić, nie lubię pisać softu :). Zawsze robię soft tak aby robił to co mi jest potrzebne, na dopieszczenie nigdy nie mam już motywacji :).
Skomentuj
Skomentuj