Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobić PREOUT??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez audio-technik
    Co do dzwięku Technicsa moim zdaniem jest on "przymulony" wiec wyjscie słuchawkowe prezentuje ten sam poziom, wkoncu to SVI a nie jakiś rasowy TRAN...
    Jesli dzwiek na wyjsciu koncowki jest przymulony i na wyjsciu sluchawkowym tez to znaczy ze potencjometr glosnosci go przymula bo przeciez nic innego w torze sygnalowym juz nie ma. To by bylo bardzo dziwne.
    A jaki wogule sens ma wyprowadzanie pre out na zewnatrz? Pzreciez wyjscie prea out to wyjscie za potencjoemtreem glosnosci wiec po co wogule wzmacniacz zeby kozystac w nim tylko z regulatora volume?

Skomentuj

irek nie chodzi o potencjometr a barwe dzwięku koncówki zastosowanej w tym technicsie a jest tam SVI 3205, Technics jak i drugi wzmacniacz nim sterowany bedzie uzywany jednoczesnie dlatego ten pre out:) Dzwiek chowa sie do nawet GAINCLONE wiec troske bieda te technicsy ale cóż tanio mnie kosztował wraz z zestawem TONSIL SUBSAT 1.1:)

Skomentuj

No ale napisales ze martwisz sie takze o kiepski dzwiek z wyjscia sluchawkowego a to nie ma nic wspolnego z brzmieniem koncowki mocy.

Skomentuj

Z tego co wiem, to większość wzmacniaczy nie ma żadnego wzmacniacza słuchawkowego tylko sygnał podbięty przez parę rezystorów do wyjścia końcówki mocy. :razz: No chyba, że ten Technics ma inaczej?

[ Dodano: 2009-01-14, 11:02 ]
          audio-technik, to nie jest przypadkiem klasa H? Chyba miałem ten wzmak.

Skomentuj

To juz podobno ustalilismy i wychodzi na to ze jest tam wzmacniacz sluchawkowy.
            Chyba wszystkie wzmacniacze sa w ''klasie H'' Choc to ich nazwa firmowa i chyba nie wiele ma wspolnego z klasa H.

Skomentuj

Technics ma też pare modeli w klasie A, choc to pewnie na tej samej zasadzie, co wspomniana "klasa H"

Skomentuj

Czaruję...
              X