witam potrzebuje nawinac troche cewek - w moim wypadku sporo w ten sposob zaoszczedze co jest akurat dla mnie wazne a swoja droga lubie jak najwiecej robic samemu
wytlumaczy mi ktos na chlopski rozum jak mam obliczac, co i jak nawinac...??
potrzebuje cewki:
3.3mH - 2 sztuki
1.5mH - 2 sztuki
0.47mH - 2 sztuki
0.15mH - 2 sztuki
nie wiem puki co jeszcze jakiej grubosci drutu urzyje wiec chcialbym by ktos mi wytlumaczyl jak mam wszystko obliczac... potem efekt bedzie korygowany urzadzeniem do pomiaru indukcyjnosci ale chyba najpierw musze wstepnie nawinac najwyzej potem kilka zwoi sie odwinie... tylko nie wiem jak sie do tego zabrac, na co zwracac uwage, moze jest jakis program ktory mi ulatwi oblicenia?? jesli tak to prosil bym o link czy cos

wytlumaczy mi ktos na chlopski rozum jak mam obliczac, co i jak nawinac...??
potrzebuje cewki:
3.3mH - 2 sztuki
1.5mH - 2 sztuki
0.47mH - 2 sztuki
0.15mH - 2 sztuki
nie wiem puki co jeszcze jakiej grubosci drutu urzyje wiec chcialbym by ktos mi wytlumaczyl jak mam wszystko obliczac... potem efekt bedzie korygowany urzadzeniem do pomiaru indukcyjnosci ale chyba najpierw musze wstepnie nawinac najwyzej potem kilka zwoi sie odwinie... tylko nie wiem jak sie do tego zabrac, na co zwracac uwage, moze jest jakis program ktory mi ulatwi oblicenia?? jesli tak to prosil bym o link czy cos

Skomentuj