Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zestaw 5.1 pali bezpieczniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Chilihead
    Sprawdzałem innym miernikiem i jest 2x30,6V AC ale nie wiem jako moc, sądząc z wymiarów trafa nie więcej niż 70 VA.
    no to się nie dziwię że tadek poszedł...
    Myślałęś nad n-mosfetem np ?

Skomentuj

Zamieszczone przez taker
      no to się nie dziwię że tadek poszedł...
      Wiesz pracował jakiś rok na takim napięciu i było oki, nie wiem dlaczego spalił się teraz

Zamieszczone przez takero
      Myślałęś nad n-mosfetem np ?
      No między innymi rozwazałem tą opcje.

Na płytce tego wzmacniacza jest wzmak operacyjny. Jak sprawdzić jego zadanie?
      Wydaje mi się , że jest to wzmacniacz odwracający ale nie jestem pewien.
      Sygnał na końcówkę jest podawany przez jakiś regulator ( ogólna głośność + sub)

Skomentuj

Ile to trzeba myslec zeby dojsc do wniosku ze skoro plytka z TDA pali bezpieczniki to nalezy wyciagnac TDA i podlaczyc ja bez niego a wtedy sie okaze czy przyczyna zwarcia jest TDA czy moze cos innego na plytce.
        Jesli po wstawieniu nowego TDA nic sie nie pali a nie dziala to trzebaby sprawdzic czy sygnal dociera do TDA (najwygodniej oscyloskopem) no i podstawa to czy jest zasilanie i czy jest na piecie na nozkach mute i stby.

Zamieszczone przez Chilihead
        Na płytce tego wzmacniacza jest wzmak operacyjny. Jak sprawdzić jego zadanie?
        Sprawdz czy dostaje zasilanie jesli jest to tylko oscyloskop a prosciej bedzie go wymienic bo to zaden koszt.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
          Ile to trzeba myslec zeby dojsc do wniosku ze skoro plytka z TDA pali bezpieczniki to nalezy wyciagnac TDA i podlaczyc ja bez niego a wtedy sie okaze czy przyczyna zwarcia jest TDA czy moze cos innego na plytce.
          Sprawdziłem to kiedy doradził to Paweł.S, i dalej paliło bezpiecznik. Wylutowałem też diody, szukałem zwarć na płytce ale wszysko wydawało się ok. Więc wlutowałem nowego tda (w sumie to sie niepotrzebnie pospieszyłem).

Skomentuj

Czaruję...
          X